הילדים מחוץ למסגרות, הלחות והחום האימתני מסמנים לנו על דבר אחד: זה הזמן לחופשה השנתית. ההתרגשות כבר באוויר, ועימה גם תחושת אשמה על הכסף שגם השנה לא הצלחנו לחסוך ועל עלויות הנסיעה הכבדות. אנחנו מסבירים לעצמנו שזו לא נהנתנות גרידא, שכל אחד חייב חופש כדי להתאוורר ולחזור בכוחות מחודשים, ועצמנו מזכירים לנו שהפעם גם נשתדל לחסוך בזמן הטיול, למצוא הנחות ולהשתדל לבקר במקומות ללא דמי כניסה.
כדי להרגיע את המצפון, מצאנו דרכים קלות ויעילות לא רק לחסוך כסף, אלא להרוויח אותו. כן, אפשר לאכול מהעוגה ולהשאיר אותה שלמה, פחות או יותר, באמצעות הכנסות נוספות וקלות שיחזירו את ההוצאות הנסיעה באופן חלקי או אפילו מלא. לא רק חשבון הבנק הדואב שלכם יהנה מההזדמנות, גם אתם תוכלו לטייל יותר בנחת, להתפנק ולחוות את הטיול בלי לחץ פיננסי על הראש.
1. מחלטרים ונהנים
אם יש ברשותכם זמן פנוי בחופשה ולא כיסיתם את הלו"ז באופן מלא, לכו על עבודה מזדמנת שתעביר לכם את הזמן ותכניס כסף. אל חשש, אתם לא צריכים לכתת רגליכם ולחפש חלטורה. האפליקציה TaskRabbit מחברת בין הנדימנים, שיפוצניקים, מובילים ומנקים ללקוחותיהם. גם האפליקציות Gig Walk ו-Field Agent מציעות חלטורות קטנות, שלא מצריכות מכם יותר מדי.
כמה כסף תעשו? רוב החלטורות הפשוטות נעות סביב 20 שקלים, ועבודות שמצריכות יותר מאמץ מתוגמלות בהתאם (כמו הנדימן).
2. להקפיץ חבילה "על הדרך"
האפליקציה הישראלית Sopick היא רשת שליחויות חברתית המאפשרת לכל אחד להיות שליח או שולח. זה אומר שאם אתם יוצאים מחיפה לחופשה באילת, ועוברים בדרך בנתניה אצל מישהו שרוצה להעביר חבילה דרומה – אתם מרוויחים מזה כסף.
מה קורה אם אתם בטיול בחו"ל? דרך האפליקציה Grabr תהפכו לשליחים בינלאומיים וב-Roadie תוכלו לייצר מרואודטריפ ברחבי ארה"ב חוויה מכניסה.
כמה כסף תעשו? תלוי במרחק ובגודל החבילה. ב-Grabr תרוויחו כ-53 שקלים, מינוס 7 אחוזים עמלה וב-Roadie התשלום נע בין 30-2,300 שקלים, ואפילו יותר - אם מובילים חיית מחמד.
3. מטלות בתמורה ללינה
אם לא הצלחתם להתארגן על לינה אצל משפחה או חברים בזמן החופשה, ואתם בכל מקרה מגיעים לחדר השינה רק כדי להיטרק בסוף היום ולא מתרגשים מבתי מלון – לכו על האופציה החביבה והחברתית של עזרה הדדית. HelpStay מקשרים בין בתים, חוות וגם קיבוצים (!) לבין מי שמחפש לעזור לטפל בחיות, לבשל, או לנקות – בתמורה ללינה ולעיתים גם ארוחה.
כמה כסף תעשו? כאן אין כסף שנכנס, פשוט אין כסף שיוצא – אתם חוסכים בין 300-500 שקלים ללילה, פלוס מינוס.
4. למכור את התמונות מהטיול
אתם בכל מקרה הולכים לצלם כל רגע בטיול, למה לא לעשות מזה כסף? את הצילומים של המדבר, הספארי או של בנייני הענק בניו יורק אפשר להעלות לאחד מאתרי מאגרי התמונות על מנת למכור אותם.
כמה כסף תעשו? על פי מאגר שאטרסטוק, המחיר מתחיל מ-25 סנט להורדה (כ-80 אגורות) ומטפס לאט לאט ככל שהמכירות עולות. החדשות האופטימיות הן שאפשר להרוויח אפילו 10,000 דולר ומעלה במכירת התמונות, אבל זה עניין של זמן. הרבה מאד זמן.
5. עת לסאבלט
בזמן החופשה הבית שלכם במושב או הדירה הקטנה בעיר נותרים מיותמים, והשכרתם למשך התקופה יכול לכסות חלק גדול בעלות הטיול. לא כולם ששים להכניס למיטה שלהם זרים, בלי תרתי משמע, ובחלק מהבתים בעלי הדירות או הבניינים אוסרים השכרה לתקופות קצרות. אבל אלו שמסבלטים יכולים להעיד שמדובר בעסק מכניס ופשוט מאין כמותו. לצד ה-Airbnb, שנשאר עדיין השחקן הכי חזק בשטח בתחום השכרת הבתים, ניתן למצוא את מאגר FlipKey מבית "טריפ אדוויזר". אם אתם מחפשים מישהו מקומי שיאכלס את מעונכם ולא תייר, היינו מציעים דווקא לפנות לצינורות הפחות רשמיים, קרי: חברים של חברים או קבוצות פייסבוק יעודיות.
כמה כסף תעשו? תלוי כמה יעלה לילה במעונכם ובמשך התקופה.
6. לוקיישן, לוקיישן, לוקיישן
סאבלט: השלב הבא - סרט ההמשך של השכרת הבית. כלומר, השכרת הבית לצילומי סדרה או סרט. מדובר ברעיון מהסרטים שיניב כמה ג'ובות. כל שצריך הוא להרשם למאגר של לוקיישנים, כמו "המאגר" או לוח הלוקיישנים של אתר "תעשיה", ולהסתמך על טוב ליבם של זרים שלא יחריבו לכם את הבית.
כמה כסף תעשו? גם כאן זה תלוי במחיר שתנקבו.
7. השכירו את הרכב או החניה
יש אזורים בארץ, לא ננקוב בשמם, בהם חניה שוות ערך לזהב. לכן, אם אתם נוסעים עם הרכב לחופשה או מחנים אותו בחניון של שדה התעופה – ומקום החניה שברשותכם נותר ריק, הוא פשוט אוצר שמחכה שיגלו אותו. אפליקציית Repark הישראלית מיועדת בדיוק לכך, ומחברת בין בעלי חניות לבעלי רכבים שמחפשים חניה. אגב, אותו עניין תקף גם לגבי הרכב שלכם – אם אין לכם שימוש בו, תוכלו להשכיר אותו בזמן ההעדרות שלכם. סאבלט לרכבים, אם תרצו.
כמה כסף תעשו? לפי אפליקציית Repark, המקסימום לתשלום עבור חניה יומית הינו 30 שקלים. אם אתם טסים לשבועיים, תרוויחו 420 שקלים על החניה.