"יש לנו ילדה שלצערנו הרב נאלצנו לבצע עבורה הנגשה בבית, והיא מוגדרת כנכה, וזכאית על פי כל הקריטריונים לקצבת סיעוד. פני מספר ימים החלטנו לתבוע את זכויותינו בעבור הביטוח הסיעודי של מכבי. לאחר שהגשנו את כל המסמכים, קיבלנו מייל יבש ולקוני ממכבי – "לבת שלכם אין ביטוח סיעוד".
ספור הזה התפרסם השבוע באחת מקבוצות הפייסבוק והוא מעלה פרט מידע שלא כולם מודעים אליו, ובמקרה הצורך יכולים לגלות שהם לא מבוטחים כפי שחשבו. מסתבר כי אומנם לכל ילד בישראל יש ביטוח סיעודי דרך קופות החולים, והביטוח הוא ללא עלות, אבל כדי שילד יהיה מבוטח בפועל, צריכים לפנות לחברת הביטוח שעובדת עבור קופת החולים ולהירשם.
להורים של אותה ילדה המידע הזה ככל הנראה לא יעזור, אבל כדאי שכבר היום תבדקו האם רשמתם את הילדים שלכם בפועל לביטוח סיעודי.
על מנת לעשות זאת, יש לברר עם קופת החולים באיזה חברת ביטוח אתם מבוטחים. לאחר מכם יש צורך לבצע רישום של הילד באתר חברת הביטוח או במוקד הטלפוני שלה. דעו כי בכל מקרה הכיסוי ניתן חינם עד גיל 18.
ניתן גם להיכנס לאתר הר הביטוח ולראות תחת אילו ביטוחים ילדכם מופיע. במקביל, ניתן גם להיכנס לאתר חברת הביטוח, לחשבון האישי ושם מצוינים שמות הילדים המבוטחים, או להתקשר למוקד הלקוחות של החברה. ברוב קופות החולים שולחים למבוטחים דוח רבעוני, וגם שם אפשר לראות איזה ביטוח יש לילדים, ואם הוא כולל ביטוח סיעודי.
"בכל פוליסת ביטוח חייב להיות רשום שם ופרטי המבוטח. גם אם הזכאות אוטומטית ובחינם, ההורה צריך לרשום את הילד בביטוח. כך למשל, כל אזרח בישראל זכאי לביטוח רפואי ממלכתי כחבר באחת מקופות החולים, אבל כדי להיות חבר הוא חייב להירשם בקופה", אומר סוכן הביטוח איגור מורי, מומחה לתחום ביטוחי בריאות וסיעוד.