בעידן שבו מנהלים רואים מאות קורות חיים ביום, וצריכים להחליט ברגע מי המועמד הכי מעניין, רצוי שתכירו את כל הדרכים שיגרמו לכם לבלוט מעל כולם. יחד עם איתי ורצ'יק, בעלים של סוכנות דיגיטל IVBS  אספנו לכם את כל הדרכים הכי יצירתיות לבניית קורות חיים במאה ה- 21, שיגרמו למנהלי משאבי האנוש לזמן דווקא אתכם לראיון עבודה.

Canva

כלי חינמי נוח לעבודה ובניית קורות חיים. התוכנה מספקת פתרונות מעולים וקלילים עבור מי שמעוניין לעצב בעצמו את המסמכים שלו. בשורת החיפוש צריך לכתוב "קורות חיים" ואז התוכנה שולפת עשרות סגנונות של קורות חיים שצריך לבחור בהתאם לסגנון המקצועי שלכם: מודרני, מינימליסטי, פשוט, אלגנטי, תאגידי, צבעוני- רק תבחרו.

בשולחן העריכה אתם מכניסים את כל הפרטים האישיים והמקצועיים שלכם, מעלים תמונה מקצועית ואם יש צורך גם קבצי וידאו קצרים או קבצי אודיו. התוכנות מאפשרות לשנות את גופן הכתב, לבחור צבעים שונים לעיצוב המסמך ולבסוף ניתן גם להוריד את המסמך כלינק או כ Power Point  לבחירתכם. היתרון של הקנבה הוא, שהיא מאפשרת לעצב את קורות החיים כמצגת עם אנימציות, אייקונים, תמונות עם מלל של טקסט, פונטים מודגשים, ועוד. כל זה לא קיים בוורד.

Pinterest

כלי חינמי נוסף שנוח לעצב אתו קורות חיים בולטים ומגניבים. גם כאן  התוכנה מספקת פתרונות עבור מי שמעוניין לעצב בעצמו את המסמכים שלו, ודוגמאות לעיצוב יש בשפע. היתרון של הפינטרסט הוא, שקורות החיים נראים כאן יותר כמו ברושור של חברת היי טק.

אתר אינטרנט

בניית אתר אינטרנט מדגיש את הניסיון התעסוקתי לצד תיק עבודות. מועמד שמעוניין שתיק העבודות הזה יהיה אטרקטיבי ומעניין,  יכול לעשות זאת בעזרת בניית אתר תדמית (portfolio) או אתר one page

 איפה עדיף לבנות?  ניתן לבנות עמודים של אתרי תדמית בוורדפרס או ב- WIX  . וורדפרס היא פלטפורמה פתוחה שניתן ליצוק לתוכה את התבנית שתרצו. ווויקס לעומת זאת, היא פלטפורמה סגורה שקיימת כבר לשימוש הלקוח עם תבנית מוכנה מראש. קורות חיים שנשלחים כלינק מרשימים יותר מסתם קובץ שנשלח.

 אתר תדמית (portfolio) המשמש כקורות חיים, כבר מציג את המועמד כמקצוען. האתר מכיל מספר עמודים מצומצם: עמוד הבית, עמוד אודות שבו מפרטים על המקצועיות של המועמד ותחומי התמחותו, תיק עבודות, המלצות וכמובן טופס צור קשר.

איתי ורצ'יק  (צילום: שירלי רוזנס)
איתי ורצ'יק|צילום: שירלי רוזנס

באתרים האלה ניתן להכניס את התמונה שלכם, תחום עיסוק ולינקים לכל הרשתות החברתיות. ניתן להוסיף גם סרטונים קצרים של העבודות שלכם, תמונות, גלריה בשילוב של אינפוגרפיקות, אנימציות ואייקונים אינטראקטיביים של הרשתות החברתיות. עמוד יצירת קשר חייב לכלול פרטים כמו טלפון, אי מייל. הטופס הזה של צור קשר מניע לפעולה לא רק את מנהלי משאבי האנוש, אלא גם את מי שמגיע במקרה לתיק העבודות שלכם ומעוניין בעבודתכם דרך גוגל.

 סוג נוסף של אתר הוא אתר גלילה -one page אתר קורות חיים הבנוי מדף אחד אינטרנטי המחולק לאותן קטגוריות שהזכרנו לעיל, אך במקום לעבור בין העמודים, הכל נגלל כאן אנכית והמועמד מוצג כאן באופן מקצועי, יעיל, נגיש ועדכני.

 היתרונות של הפורמט הזה ברורים: הוא קל להתמצאות, נוח לשימוש במובייל, מחשב וטאבלט, מאפשר חוויית גלישה טובה ואיכותית והגולשים לא נדרשים להשתמש בתפריטים ולהיכנס לדפים פנימיים באתר, אלא עוברים בין חלקי האתר באופן אופטימלי. מלבד זאת, כל הדפים באתר מאונדקסים, כלומר נסרקים ונשמרים במנועי החיפוש תחת כתובת אחת. האתר עדכני, מקצועי ובולט וגם בנוי על המערכת הכי מתקדמת ברשת, ניתן לשים פה סרטונים ואנימציות וגם כאן יש צור קשר שהוא הנעה לפעולה של מנהלי משאבי אנוש.

לינקדין

במקביל לבניית קורות חיים בפורמטים שצויינו כאן, רצוי מאוד ואפילו חובה לבנות קורות חיים בלינקדאין. לא הרבה יודעים, אבל הפרופיל האישי בלינקדאין הוא מסמך קורות חיים לכל דבר ומנהלי משאבי אנוש וגם ציידי כישרונות רבים נמצאים שם ובוחנים כל הזמן מועמדים אז כדאי להשקיע שם.

את הפרופיל האישי רצוי לכתוב באנגלית כיוון שזהו הסטנדרט בלינקדאין. קטגוריית your Dashboard  מספק מידע מי צפה לכם בפרופיל וכדאי מאוד לנצל את זה בכדי ליצור קשר  ולעניין אותו.

בנוסף, לינקדאין מפנה אותנו לאנשים שהם אנשי מפתח בעולם התעסוקה שלנו וכך ניתן להגדיל את הנטוורקינג. לכן כדאי מילות מפתח שישפיעו על תוצאות החיפוש.

לא הרבה יודעים, אבל ניתן להוריד את פרופיל הלינקדאין ולהמיר אותו לדף נחיתה בתור פרופיל קורות חיים שזה בעצם מיני אתר.

מה מוסיפים בקורות החיים?

קובץ וידאו

בכל הפלטפורמות שהוזכרו, ניתן להכניס סרטון שבו אתם מציגים את עצמכם ומספרים למה כדאי לבחור בכם. את הסרטון ניתן לצלם דרך הטלפון ולהעלות ישירות כלינק למראיין בכדי שהוא ידע מראש את מי הוא מראיין. את הסרטון מכינים עם לינק ליוטיוב או ל- WMV  ועורכים ומנגישים אותו בצורה קריאייטיבית. ניתן לערוך אותו דרך אפליקציות עריכה הקיימות היום בכל טלפון נייד.

רצוי להעלות קבצי וידאו בפורמט MP4  כי זה הפורמט הכי טוב שהוא גם קל מאוד, לא תופס נפח באחסון והכי איכותי בנראות שלו וקל להורדה.

בניית תיקי עבודה

מועמדים המגיעים מעולמות הדיגיטל והטכנולוגיה מבקשים שקורות החיים יהיו משוכללים ויצביעו על הידע שלהם בתחום הטכנולוגיה גם באמצעות תיק עבודות אינטראקטיבי . לשם כך בניית אתר portfolio  יכול לעשות עבודה מעולה כאתר שמנגיש ומציג את תיק העבודות באופן מלא. בנוסף, שמים באתר באנרים, תמונות עם לינקים לכניסה או התחברות או צור קשר לתיק העבודות שלכם.

פלטפורמה שימושית במיוחד היא  Stack overflow - מתכנתים שואלים שאלות ומקבלים תשובות בקוד.  ניתן לבנות שם פרופיל ולייצא את העבודות שלכם עבור לקוחות. בדרך זו רואים מה המועמד שווה ובמה הוא סייע לאחרים.  

דרך נוספת לבניית תיק עבודות, היא יצירת פלייליסט בערוץ יוטיוב עם סדרת סרטונים שמדגימים את היכולות של המועמדים על וידאו יוטיוב, מעין פלייליסט שלכם בתוך קורות החיים שמדגיש ומעצים את היכולות שלכם. 

תמונות

רצוי מאוד לתת את הדעת לגבי התמונה ששמים בפלטפורמות האלה ולא לשים כל תמונה שצילמתם בחופש ליד חוף הים. רצוי שתלבשו חולצה עם כפתורים, שהתמונה תהיה אישית, רשמית ולהישיר מבט למצלמה.