אוכל, יציאות, מפגשים חברתיים ואירועים מיוחדים הם רק חלק קטן מהדברים עליהם הורים מוצאים עצמם מוציאים כסף בתקופת החגים. התנהלות פיננסית נכונה בחגים יכולה להשפיע לטובה ולעזור לתקציב המשפחתי הכולל. לכן, שוחחנו עם המייסדים של חברת נימה שהשיקה את KESH, החשבון הדיגיטלי שלא מצריך חשבון בנק, על איך לעבור את החודשים האלה בלי לקרוע את הכיס ואפילו ללמד את הילדים דבר או שניים על כלכלה.

  1. הכל מתחיל במסגרת תקציב - התקציב שתתנו לילדים צריך להיות נגזרת של התקציב המשפחתי. לאחר שבדקתם את מצבכם הכלכלי, תוכלו לקבוע סכום קבוע אותו תתנו לילדים בכל תקופה מסוימת, בין אם זה שבועי או חודשי. בדרך זו אפשר ללמד את הילדים שאם הם חוסכים, תוך זמן קצר הם יוכלו לקנות מוצרים שגדולים יותר מהמסגרת הקבועה שלהם.

    משה קמחי, מייסד ומנכ"ל נימה מוסיף: "כאשר מקבלים את החלטת מסגרת התקציב חשוב להושיב את הילדים לשיחה ולהסביר להם מהי האחריות שיש להם בידיים, להראות להם שזו לא סתם מתנה. בנוסף, רצוי להבהיר שלא יהיו תוספות תקציב ומה שהם יעשו עם הכסף זו החלטתם".
  2. מילת המפתח היא בקרה - בעזרת בקרה נכונה על ההוצאות שלהם באופן שוטף תוכלו לדעת כיצד להכווין את הילדים בצורה הטובה ביותר. כמה הילדים הוציאו, איפה ובאיזה תדירות כך שההפתעות בסוף החודש נמנעות ואתם תוכלו להסביר לילדים איפה כדאי להם להשתפר כדי "לחשוב כמו גדולים".
    משה קמחי ויובל גבעון (צילום: ענבל מרמרי, יחסי ציבור)
    משה קמחי ויובל גבעון|צילום: ענבל מרמרי, יחסי ציבור


    יובל גבעון CTO נימה מבהיר כי "היתרון שבבקרה על ההוצאות הוא האפשרות למנוע מצבים בהם הילדים מבקשים כסף מההורים במקביל ללא ידיעתם. גם הילד שלי, בן ה-4, כבר גילה את הטריק הזה".
  3. מתן עצמאות - כאשר אנחנו מחליטים על מהלך שכזה בתוך המשפחה, חשוב להבין איפה זה פוגש אותנו – מה אנחנו רוצים להשיג ומה אנחנו רוצים שהילדים ילמדו מהתהליך. חשוב שהילד ירגיש עצמאי לעשות מה שהוא רוצה עם הכסף, אבל גם שידע לחשוב למה החליט לבזבז את הכסף על דבר אחד ולא על אחר.
  4. העמקת הקשר ונוחות - כאשר אתם בתוך התהליך אפשר לראות שהשיחות עם הילד הופכות להיות עמוקות יותר. כלומר לא רק בקשות שבהן יש מענה או סירוב, אלא שיחות בוגרות על החלטות בחיים וניהול חייו האישיים. הרעיון הוא לא להחליט בשבילו, אלא להראות לו מה יותר נכון ושיתמודד עם ההשלכות.

משה קמחי מסכם, "בין אם תבחרו בחשבון דיגיטלי כדוגמת KESH או מזומן, מתן תקציב לילדיכם ישרת אתכם מבחינה כלכלית גם בטווח הארוך. התקציב שלכם יהיה מפוקח יותר, בריא יותר ויציב יותר. במידה ותבחרו חשבון דיגיטלי תוכלו לקבל תמונת מצב רלוונטית ומיידית מהשטח וכאשר תמונת המצב שלכם מלאה יותר כך תוכלו לחנך את ילדיכם טוב יותר להתנהלות פיננסית נכונה".