סקר החופש הגדול שנערך על ידי מועדון  "מאמא גורו" בקרב למעלה מ1200 אימהות בגילאי 25-50 ניסה לבדוק את עמדות האימהות לגבי הפעילויות שבהן יעסיקו את ילדיהן בחופש הגדול וכמה הן הולכות להוציא על כך?

60 אחוזים מן האימהות דיווחו כי ההוצאות גדלות פי 2 מהממוצע, 25 אחוזים דיווחו אף על פי 3 מזה והשאר על יותר מכך. לכן, לא פלא שרוב האימהות שנשאלו היו מעדיפות לקצר את חופשת הקיץ (70 אחוזים) לבין שבועיים עד חודש.

ואיך הן מתכוונות להעסיק את הילדים? בזמן שהם בבית, זמן המסכים שלהם נע בן שעה ביום עד שלוש שעות. רק 20 אחוזים מהנשאלות דיווחו כי הן מתירות לראות טלוויזיה או לשחק במחשב יותר מ-3 שעות. ואם חשבתם שבשאר הזמן הם יהיו בקייטנות, כאן צפויה הפתעה. כשניתנת לילדים האפשרות לבחור,  57 אחוזים מהנשאלות סיפרו כי ילדיהן יעדיפו לזנוח את המסך ולצאת לגינה.

בגזרת הקייטנות רק 59 אחוזים דיווחו שהן מתכוונות לרשום את ילדיהן לקייטנה והשאר דיווחו שהן יעסיקו אותן בבית.כמעט 60 אחוזים מהילדים רשומים לקייטנות שעלותן הממוצעת נעה בין 501 – 2000 שקלים. רק 8.9 אחוזים ישלמו פחות מ-500 שקלים לקייטנה, כאשר סבא וסבתא מבלים במשרה מלאה הפעם ולמעלה מ-50 אחוזים מעידות שהילדים נשארים בהשגחתם. כמעט 30 אחוזים לקחו חופש כדי להיות עם הילדים בתקופה הזו.

ואיפה מתכוונים לנפוש השנה?  שנת ה-70 לישראל כנראה הפכה אותנו למעט פטריוטיים כי 50 אחוזים דיווחו שהן מתכוונות לנפוש עם הילדים בארץ ולא לטוס לחו"ל. 32 אחוזים מהנשאלות אף דיווחו כי הן אינם מתכוונות לנפוש כלל.

ככה תחסכו בקיץ

ביקשנו מהילה קניסטר בר דוד מנהלת מועדון הצרכנות "שלך" לתת טיפים שימושיים להורים בשביל לחסוך כמה שקלים

קייטנת הורים . פתרון לחיסכון בעלויות לקייטנות היקרות הוא לקבץ מספר מצומצם של ילדים, כל הורה מפנה יום חופש במהלך השבוע, מעסיק את הילדים בתורו בבית המארח. מדובר באופציה נוחה שמתאימה בעיקר לילדים בגילאי 5 ומעלה והיא בהחלט חסכונית.

קייטנה ממוצעת עולה בין 1800- 2200 שקלים. כמו כן תלוי כמה ילדים יש לכם, אם אתם צריכים לשלוח 2 ילדים לקייטנה, ובהנחה שמקזזים הימים שבהם אתם מארחים וסופגים את הוצאות המזון והפעילות, בשכלול ההוצאות תוכלו לחסוך כ-3400 שקלים  

חפשו קופונים. אתרי הקופונים מציעים מעת לעת הנחות משמעותיות באטרקציות למשפחה. דרך מועדוני צרכנות המחירים לאטרקציות למשפחה יכולים להיות מוזלים בעשרות אחוזים, ולכן אם אתם או קרובי משפחותיכם עובדים במקום שמרכז מועדון לקוחות- בדקו הנחות דרכו.

גם כרטיסי האשראי במתכונת 1+1, יסדרו הנחה של 50 אחוזים. שימו לב כי חלק מחברות האשראי דורשות הרשמה או רכישה מוקדמת דרך אתר האינטרנט למימוש ההנחה.

בריכה (תמונת AVI: יוטיוב )
בריכה|תמונת AVI: יוטיוב

רכשו כרטיסים מראש. כרטיסים מוזלים ניתן גם לרכוש מראש באתרי האינטרנט של אתר הבילוי, למשל קניית כרטיס כניסה  לפארק המים שפיים, בקופות יעלה 119 שקלים ואילו דרך אתר האינטרנט – 90 שקלים.

עשו מנוי ברכה או קולנוע. תחילה תתכנו מראש כמה פעמים תבלו באטרקציה ולאחר מכן תחשבו אם משתלם לכם עשות מנוי\ כרטיסה\ או ביקור חד פעמי.

מחיר כרטיס קולנוע לדוגמא, נע בין 40-70 שקלים תלוי בסוג הקרנה(4 DX, 3D) כל בתי הקולנוע מציעים מנוי/כרטיסיה ל6 ,10  סרטים ויותר: ככל שעולה מספר הכרטיסים שנרכשים מראש במסגרת זו, יורד מחיר כל כרטיס. לדוגמא דרך יאס פלאנט כרטיסיה של 6 סרטים תשלמו 216 שקלים – 36 שקלים לסרט, לכרטיסיה של 10 סרטים תשלמו 340 שקלים- 34 שקלים לסרט.

בילוי בים. אם התמזל מזלכם וים נמצא בקרבת מגורים, בחרו ללכת לחופים שבהם הכניסה היא חינמית ו/או בחוף שהכניסה אליו היא חד-פעמית וכוללת חניה זולה וקרובה ושקיימים בחוף הים מסעדות וחנויות אשר מציאות מוצרים במחירים יחסית זולים.
בחירה בים במקום בבריכה, יכולה לחסוך מאות שקלים. כניסה ממוצעת של משפחה בת 5 נפשות תעלה לכם כ-275 שקלים ואילו הליכה לים וכניסה לחניון חד-פעמי תעלה לכם רק 30שקלים. מכאן שכבר חסכתם 245 שקלים. 

הכינו אוכל מראש. תכננואת כמות האוכל הנדרשת לפעילות השבועיות ובצעו קנייה מרוכזת. רצוי לקחת אתכם ארוחות צהריים בקופסאות לים, לבריכה או לטיול: שלוקים קפואים בצידנית, טרופיות, פירות קרירים, כריכים, וכמובן שתייה. בנוסף, ניתן לחסוך גם על ידי הכנת כריכים מראש, בקבוק שתייה ופירות טריים וחתוכים מהבית.

במזנוני האוכל המחירים יקרים בעשרות אחוזים- ארוחה ממוצעת שתרכשו תעלה לפחות בין 50- 60 שקלים אבל אם תיערכו בקניות מרוכזות מראש, תעלה לכם ארוחה כ15-20 שקלים, כך שתוכלו לחסוך 30-40 שקלים. 

הגיעו לפעילות עם הילדים שבעים. לפני יציאה עם המשפחה רצוי לאכול ארוחת בוקר בבית על מנת להימנע מהוצאות מזון מיותרות.