כולנו שמענו את המושג "הכנסה פאסיבית". האם אנחנו יודעים מה זה אומר ואיך זה יכולה להיות חלק מהמציאות שלנו?
הכנסה פסיבית היא במילים פשוטות : כל מה שמכניס לי כסף , למשל: לקחנו משכנתא כדי לרכוש בית – זו התחייבות. קיבלנו דמי שכירות עבור הבית – זו השקעה. קנינו רכב - זו התחייבות. קנינו מונית, ואנחנו משכירים את המספר שלה – זו השקעה.
ישנן דוגמאות רבות להשקעה המניבה הכנסה פסיבית שכמעט כל אחת ואחד מכם יכולים לעשות. ספר, הצגה, מוזיקה, קורס דיגיטלי, שוק ההון, נדל"ן, חנות אינטרנטית, זכיינות של חברת שיווק רשתי ועוד. כל אלו ועוד הם סוג של השקעה העשויה להניב לכם הכנסה פסיבית.
שלושה דברים שצריך לדעת על הכנסה פסיבית
הכנסה פסיבית מצריכה עבודה אקטיבית מאוד, לפחות בהתחלה.
עבודת חינם - בהתחלה צריך לעבוד בחינם עד שההכנסה תיכנס באופן קבוע כי הפוטנציאל לאורך זמן גבוה יותר.
סקיילינג (Scaling)- ככל שלומדים לעשות את זה הרווחים נכנסים מהר יותר.
למה צריך בכלל שיהיו לנו הכנסות פסיביות ולמה דווקא עכשיו?
- שוק העבודה עובר בשנים האחרונות שינוי משמעותי ואנחנו רואים מגמה של הרבה משרות שפשוט נעלמות, כמו פקידי בנק, מזכירות, נהגי מוניות והרשימה עוד ארוכה. הקורונה האיצה תהליכים והביאה איתה מהפכה דיגיטלית.
שוק העבודה, כיום יותר מתמיד, הוא דינמי ורסטילי ודיגיטלי, ואנחנו חייבים לעמוד בקצב.
המספר הכי מסוכן לכם הוא 1. מקור הכנסה 1. מי שיש לו מקור הכנסה אחד הוא בסכנה.
שימו לב אם אתם שכירים אין הכוונה שלי להגיד לכם לעזוב מקום עבודה אלא שמקום עבודה זה מקור הכנסה אחד. לאנשים עשירים יש לפחות 7 מקורות הכנסה שונים. - אני לא רוצה להפחיד, אבל מי שנמצא בפנסיה צוברת, אנחנו הולכים להיות זקנים עניים. הפנסיה שלנו הולכת להיות משמעותית יותר קטנה מהשכר שלנו היום/ אנחנו חייבים ליצור גיבוי להכנסה על מנת שנוכל לשמור על רמת חיים גבוהה.
- חופש כלכלי מגיע מהתרחבות ולא מצמצום – חשוב מאוד לעבוד עם תקציב ואני חסידה גדולה של עבודה עם תקציב. אך תקציב יוצר שליטה וסדר, חופש כלכלי אמיתי מגיע מהגדלת הכנסה. מחסכונות והשקעות. אי לכך כל נושא ההשקעות מקבל משנה תוקף.
איך מתחילים?
בשלב ראשון עליכם ליצור מצב שבו ההכנסות גבוהות מההוצאות.
בשלב השני יש לקחת את העודפים שבין ההכנסות לבין ההוצאות וליצור חיסכון, שבו לא נוגעים. זהו חיסכון שאינו מיועד למשיכת כספים, אלא רק להפקדות.
בשלב השלישי הכסף שהצטבר בחיסכון יהפוך להשקעות. ואז השקעות הופכות לנכסים מניבים, מה שנקרא הכנסה פסיבית. כך נוצר מעגל שמזין את עצמו. יש לנו יותר הכנסה שיוצרת עודף, שיוצרת יותר חיסכון, שיוצר יותר השקעות, שיוצרות יותר נכסים מניבים, וחוזר חלילה.
ומה עם הטעויות שבדרך?
הטעות שרוב האנשים עושים שהם מתחילים ישר בהגדלת הכנסה על ידי השקעות ומוותרים על השלב הראשון.
במידה והוצאות גבוהות מהכנסות נוצר גירעון. העניין הוא שאף אחד לא יכול לחוות צמיחה כלכלית כשהוא נמצא במצב גרעוני. לדוגמה, גירעון של 1,000 שקלים בחודש, יצמח לגירעון של 12,000 שקלים בשנה. גירעון של 3,000 שקלים בחודש, יצמח לגירעון של 36,000 שקלים בשנה.
במידה והגירעון יימשך, אזי בעשר שנים הוא יטפס לסכום אדיר בסך 600,000 שקלים. לכן לא ניתן לצמוח כלכלית בשעה שיש גירעון באופן תמידי. הדרך למגר את תופעת הגירעון המתמשכת ולהבטיח שההכנסות יהיו תמיד גבוהות מההוצאות, נעשית על ידי בניית תקציב והיצמדות אליו. לא לעבוד עם תקציב לפני שמשקיעים זו טעות ממדרגה ראשונה.
אתן לכם שתי דוגמות: דוגמה ראשונה, נניח שקניתם דירה להשקעה ואתם מצפים שהשכירות תכסה את המשכנתא שלקחתם לטובת רכישת הנכס. אם לא נערכתם מראש בתקציב למצב שעשוי להיות חודש שבו השוכר לא משלם שכירות מסיבה כזו או אחרת, אתם תצטרכו בכל זאת לשלם את המשכנתא של הדירה אתם עשויים בלית ברירה להיכנס למינוס. דוגמה נוספת, אם אתם בונים תיק ניירות ערך במטרה שיניב רווח בטווח הארוך ואתם לוקחים סיכונים שישתלמו בטווח הארוך אך נאלצים בכל פעם שמופיע הוצאה בלתי צפויה לממש את הכספים המושקעים, אתם מפספסים. כיוון שיכול להיות שבדיוק כשתצטרכו למכור, השוק ירד ותמכרו בהפסד. תוסיפו לזה את העמלות שמשלמים בגין קנייה ומכירה יצא שכרכם בהפסדכם. גם לא חסכתם וגם הוצאתם כסף מהכיס.
איך הכנסה פאסיבית עובדת בשטח?
אביא לדוגמא זוג שעברו איתי תהליך ולמדו לבנות תקציב ולהרוויח יותר מכסף שנמצא ממש מתחת לידיים.
הבעל יוצא צבא, האישה מנהלת משרד. שניהם מרוויחים יפה. כשאני הגעתי אליהם, היה כאוס מטורף. היו להם שני חשבונות בנק. בחשבון אחד הייתה יתרה גבוהה חיובית, בחשבון השני אותה יתרה אבל שלילית.
הם לא ידעו איזו הוצאה יורדת באיזה חשבון בנק. הם לא ידעו להגיד כמה הם מוציאים בכל סעיף תקציבי, למשל : מזון, מתנות, סופר פארם, דלק, אירועים, מסעדות, נכדים.
היו להם הוראות קבע על דברים שהם כבר מזמן לא צרכו וכמו כן גיליתי שחייבו אותם חיובים שגויים בכרטיס אשראי - למשל חיוב כפול של זארה באזור 300 שקלים, חיוב כפול של ביטוח רכב של 5,000 שקלים
בנינו תקציב מסודר. הם ביטלו הוראות קבע מיותרות וביקשו החזר עבור החיובים הכפולים. סגרנו חשבון אחד. העברנו את כל הפעילות לחשבון אחד ובנינו מתודה של עבודה ואיך בדיוק עושים מעקב על ההוצאות.
בביטוחי החיים גם היה אצלם בלאגן. רק מהביטוחים שביטלו, מכיוון שלא היו צריכים כי היו כפולים, הם חסכו 2,400 שקלים בחודש שזה 28,800 שקלים בשנה.
פתאום בבת אחת הם גילו שיש להם בסוף חודש כמה אלפים פנויים והם התחילו להסיט אותם לחסכונות.
הם עשו הוראת קבע לקופת גמל, להשקעה ופוליסת חיסכון והתחילו לצבור שם הון. תוך מספר חודשים כבר התחיל להצטבר שם סכום נכבד.
בנוסף, הם קנו דירה להשקעה. לקחו 50% משכנתא על חשבון הדירה החדשה ו 50% הלוואת בלון לשבע שנים מקרן השתלמות וקנו דירה להשקעה שמעניקה להם שכירות, מבלי להביא כסף מהבית. השכירות משלמת את המשכנתא וכשהם יסיימו בעוד שבע שנים לשלם את המשכנתא, הם יתחילו לשלם את ההלוואה מקרן ההשתלמות. בינתיים קרן ההשתלמות גדלה מחודש לחודש, ובעוד 15 שנה כשיסיימו עם ההלוואה על הדירה, תהיה להם הכנסה פסיבית של שכירות מדירה כל החיים.
מה אפשר לעשות?
ערוצי הכנסה מבוססי קניין רוחני
תכתבו ספר, הצגה, משחק, מוזיקה, קורס דיגיטלי, מדריכים מקצועיים למשל: בישול או תיקון אופניים, פיתוח תוכנה, אפליקציה, צילום תמונות, ציור, אמנות וכולי.
ערוצי הכנסה מבוססי תוכן
לעשות כסף ממה שאתם יודעים לעשות. כל אחד הוא מיוחד ויש לו דברים שהוא טוב בהם. תמצאו את הייחודיות שלכם. כל כך פשוט לעשות כסף כיום בעידן הרשתות החברתיות. תנצלו את התקופה הנוכחית. עם קצת יצירתיות ודמיון אפשר לעוף קדימה. לכל בן אדם יש יכולות ייחודיות רק לו שהוא יכול לנצל ולהפיק באמצעותה הכנסה פסיבית. כל אחד מכם יכול לחשוב, מה הוא היתרון היחסי שלו.
לדוגמה, ספרית שהראתה ברשתות החברתיות איך לצבוע שיער לבד בבית ומכרה ערכות לצביעה.
אחות שנתנה ייעוץ רפואי והוציאה מדריכים להתמודדות בבית עם מצבים רפואיים יום-יומיים.
ערוצי הכנסה מבוססי מסחר אלקטרוני
פלטפורמות מסחר אלקטרוני - חנויות אינטרנטיות למיניהן. אפשר לעשות מזה כסף טוב. צריך לקחת בחשבון שלוקח הרבה זמן לפצח את זה. ישנן הרבה פלטפורמות נגישות ומספיק שינוי קטן באלגוריתם באמזון או גוגל וכל העבודה שלכם יכולה לרדת לטמיון.
חשוב מאוד לפני שאתם מתחילים להשקיע בפועל, תרחיבו את הידע שלכם
חשוב לדעת מה כל אפיק השקעה אומר מבחינת הסיכונים, גובה ההפסד שאתם מוכנים לקבל, פוטנציאל הרווח, החלופות האפשריות, אסטרטגיית יציאה, מתי כדאי לשקול ולבצע כיוון מסלול מחדש. מה הן עלויות המיסוי? מה האסטרטגיה הטובה לשוק עולה ומה אסטרטגיה לשוק יורד .תלמדו את סוגי ההשקעות השונות. פרטי, מסחרי, יזמי. מה המשמעות של השקעה בארץ אל מול השקעה בחוץ לארץ, מבחינת פוטנציאל, עלות סיכונים, נזילות ועוד. מה שחשוב להבין הוא שכל השקעה הינה ברת סיכון ולכל סיכון יש מחיר. תלמדו כל השקעה לעומק ותבחרו רק את ההשקעה שמתאימה לכם. כזו שתוכלו לישון איתה טוב בלילה.
ענבר ראם היא מנטורית לכלכלת המשפחה ומייסדת שיטת "סקיני מינוס". משיקה בימים אלה את ספרה הראשון :"מיליון תירוצים או מיליון דולר