אמש (ג') העולם הוכה בתדהמה כשביל ומלינדה גייטס החליטו להתגרש לאחר 27 שנות נישואים. בני הזוג הכריזו על החלטתם בחשבונות הטוויטר שלהם: "לאחר מחשבה רבה והרבה עבודה על מערכת היחסים שלנו, הגענו להחלטה לסיים את הנישואים שלנו".
ביל גייטס שהקים את מיקרוסופט ובבעלותו אחוז אחד מחברת הטכנולוגיה הוא אחד מהאנשים העשירים בעולם. הונו הוערך בכ-146 מיליארד דולר, על פי בלומברג, מה שמציב אותו במקום הרביעי ברשימת האנשים העשירים בעולם. כל זה אומר שהסדר הגירושין הולך להיות אחד הגדולים אי פעם.
הזוג אומנם לא חתם על הסכם ממון טרם נישאו, אבל על פי אתר TMZ, הם חתמו כעת על חוזה פרידה שיוגש לבית המשפט, בו ביקשו לחלק את נכסי הנדל"ן, את הונם האישי מהשקעה בחברות, אף את החובות. כמו כן פורסם כי מלינדה לא הגישה בקשה למזונות.
בני הזוג גייטס מתגוררים במדינת וושינגטון, שבה יש חוק רכוש משותף. כלומר, כל נכס שנצבר במהלך הנישואים נחשב למשותף לשני בני הזוג, אבל שלא תטעו- החוק לא בהכרח מחייב כי ההון כולו יחולק לשניים.
בשונה ממקרה הגירושים של ענק הטכנולוגיה ג'ף בזוס ומקנזי סקוט, שהודיעו על גירושיהם ב- 2019, חלוקת הרכוש של ביל ומלינדה צפויה להיות מורכבת. במקרה הראשון חולקו המניות שבבעלות בני הזוג, מה שהפך את מקנזי סקוט לאחת האנשים העשירות בתבל.
כאן הסיפור הוא מורכב יותר משום שמניותיו של ביל גייטס במייקרוסופט מהוות רק כחמישית מהונו, ולכן יהיו כאן הרבה יותר נכסים לחלק. הכסף "הגדול" מגיע מחברת קסקייד אינווסטמנט (Cascade Investment), חברת אחזקות שהקים גייטס בשנת 1995, ומושקעת בנדל"ן, חברות תחבורה, שור המזון דרך חברת ביונד מיט, חברת האנרגיה גרעינית "טרהפאוור", חברות משקאות, ועוד.
סימן השאלה הגדול ביותר הוא מה יעלה בגורלה של הקרן הפרטית אותה בני הזוג מנהלים: קרן ביל ומלינדה גייטס, אשר תרמה כבר יותר מ-50 מיליארד דולר. אומנם בהודעה נכתב כי הם מתכוונים להמשיך לנהל את הקרן כיושבי ראש משותפים, אך אין לדעת כיצד הסתיימו הגישורים שצפויים להיות היקרים בהיסטוריה.