כמה פעמים נאלצתם לקחת יום חופש או מחלה כדי להתראיין למקום עבודה אחר? כמה פעמים שילמתם סכומים נכבדים על בייביסיטר או פשוט נסיעה ארוכה כדי להגיע אליו? וכמה פעמים, מתוך כל אלו, תהיתם אם כל ההשקעה הזאת תשתלם בסוף?
"להתכונן לראיון עבודה זאת עבודה", צייץ לאחרונה בטוויטר מנכ"ל חברת פודשייר (FoodShare) הקנדית, שעוררה החודש לא מעט תשומת לב לאחר שיצאה בהודעה לא שגרתית: החברה החליטה שתשלם למועמדים שיגיעו אליה לראיון עבודה 75 דולר (עבור כשעה אחת).
"אני חושב שכבר הרבה יותר מדי זמן מעסיקים מצפים מהמועמדים לקחת על עצמם את העלויות של ראיון עבודה", הסביר טיילור, "הבנו שלפעמים אנשים צריכים לקחת חופש מהעבודה כדי ללכת לראיונות. הם גם צריכים לשלם על ההגעה אליו או לקחת לשם כך בייביסיטר, ואנחנו חושבים שהמעסיקים צריכים לשלם על זה". הוא הוסיף שבמידה והמועמדים יידרשו להגיש כחלק מהתהליך מצגות או מטלות כלשהן, החברה תשלם להם לפי תעריף השכר בתפקיד שאליו הם מנסים להתקבל.
לדברי טיילור, ההחלטה לשלם למועמדים על הראיונות לא מגיעה רק מתוך כבוד אליהם – עבור חלקם היא יכולה לעשות גם את ההבדל הקטן שיאפשר להם להביא אוכל הביתה באותו שבוע. "אני מרגיש שבקפיטליזם עובדים מקבלים יחס מאוד לא הוגן, וזה אחד הדברים שאנחנו נאבקים נגדם", הוא אומר, "אנחנו רוצים לתת השראה וליצור שינוי כמה שיותר גדול, כי הרבה מהדברים ששכנעו אותנו שאי אפשר לשנות – לגמרי ניתנים לשינוי".
Preparing for an job interview is labour and candidates may even have to take time off work to attend an interview. I'm pleased to share that @FoodShareTO will now be compensating folks ($75) for their interviews (approx. 1 hr) to join our team. 1/2
— Paul Taylor (@PaulTaylorTO) March 7, 2022
ההחלטה החדשה מגיעה בהמשך לעוד מדיניות לא מובנת מאליה של פודשייר, לפיה כל העובדים שלה מרוויחים יותר משכר המינימום – 22 דולר לשעה. "לא משנה אם אתה אורז במחסן או עובד באחת החוות שלנו, כל מי שעובר בפודשייר מרוויח לפחות 24 דולר לשעה", אומר טיילור. ואם זה לא מספיק – חוק נוסף של החברה קובע שהעובד שמשתכר הכי הרבה בחברה ירוויח לא יותר מפי שלושה מהעובד שמשתכר הכי מעט. "האנשים שעובדים אצלנו הם לא סתם עובדים. הם מקבלים את הכבוד שמגיע להם", הוא אומר.
להפוך את התהליך לאנושי יותר
טריסיה וויליאמס, מנהלת מחקר, הערכה וידע במרכז למיומנויות עתידיות (Future Skills Centre) בקנדה, אומרת שההחלטה של פודשייר לשלם בתמורה לראיונות עבודה מצביעה על כך שבחברה רואים ערך בזמן של המועמדים: "פודשייר הופכים את התהליך למאוד אנושי ואומרים – הבנו את הערך של זה, ואנחנו מוכנים לשלם על זה כסף", היא אומרת.
וויליאמס מסבירה שמדיניות כזאת עוזרת לפתח מערכת יחסים מכבדת בין המעסיק למועמד. היא לא מכירה עוד חברות שמשלמות עבור ראיונות, אבל אומרת מדובר ברעיון ייחודי שמקל את תהליך הריאיון על המועמדים. "זה אומר להם – אנחנו רוצים אתכם כאן", היא מסבירה, "לדעתי, כל דבר שיהפוך את התהליך ליותר אנושי יזכה לתשומת לב".