השבוע צוין יום הגיון הבינלאומי, כאשר עיקר הדגש הוא בנושא גיוון תעסוקתי. בחיי היומיום, אנשים עם מוגבלות מתמודדים לעיתים קרובות עם סטיגמות, קשיים בהשתלבות בשוק התעסוקה הטבעי, קשיים חברתיים, כלכליים ועוד. מחקרים שונים מראים שתעסוקה מעניקה משמעות, משפרת תפקוד יום יומי ובעלת השפעה חיובית על בריאות נפשית. בהתאם, חשיבות תחום התעסוקה אצל אדם עם מוגבלות עשויה להיות מהותית אף יותר מאשר אצל אדם ללא מוגבלות- היא מעלה את הערך העצמי, תורמת לאיכות חיים גבוהה, מסייעת בפיתוח קשרים חברתיים, תורמת להתפתחות עצמאות ומפחיתה בשימוש שרותי בריאות הנפש בקהילה.
אדם עם חסם תעסוקתי המוצא את דרכו בשוק העבודה הופך להיות עצמאי כלכלית, עשוי להזדקק פחות לשירותי הרווחה ואף תורם לתל"ג ומשלם מיסים. זו עסקה משולשת המשתלמת לממשלה, לחברה ולאדם עצמו.
לצד היתרונות הקיימים בהשתלבותם של עובדים עם המוגבלות בשוק העבודה, נראה כי העסקתם מניבה תועלת רבה גם למעסיקים.
שימור עובדים- בעידן של היום, אחד הנושאים הבולטים ביותר על סדר היום של חברות עסקיות הוא נושא שימור העובדים. מעסיקים רבים נאלצים כיום להתמודד עם עובדים המחליפים את מקום עבודתם חדשות לבקרים ומתקשים לשמור נאמנות. לעומתם, עובדים עם מוגבלויות שהשתלבו במקומות עבודה רואים פעמים רבות בהשתלבות זו הזדמנות ללמוד ולהתפתח בארגון אליו הם שייכים ולכן גם מגלים נאמנות רבה למקום ולמעסיק. אנו בקבוצת שכולו טוב פועלים לליווי תעסוקתי צמוד בתהליכי החפיפה וההסתגלות לפני הקבלה לעבודה החדשה ובמהלכה, מה שמסייע לעובדים להשתלב ולהתמקצע באופן הטוב ביותר בתפקיד שאליו הם מיועדים, לבצע אותו בצורה מיטבית ולהיות מועמדים טובים לקידום בתוך הארגון.
סבסוד ותמיכה של המדינה - בשנים האחרונות גובר הרצון בישראל ובעולם לקדם השתלבות של אנשים עם מוגבלויות במגוון תחומי החיים, ובמיוחד בתעסוקה. התפתחות המגמה בארץ צברה תאוצה החל משנות ה-90. נחקקו חוקים שונים בתחום כגון "חוק שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלויות", "חוק שיקום נכי נפש בקהילה" ועוד.
למרות שהמדינה עיגנה את הנושא בחוק עובדים רבים עם מוגבלויות התקשו עדיין להשתלב בשוק העבודה. בשנים האחרונות, על מנת לעודד שילוב של עובדים עם מוגבלות המדינה קידמה תמיכות שונות במעסיקים כגון מימון התאמות שהמעסיק מבצע לצורך קליטת עובדים, מכרזים שונים לסבסוד שכר ועוד . וחשוב לא פחות, המדינה קידמה שינויים משמעותיים בחוק לרון, באופן שמפחית את הקשר בין שכר מעבודה לקצבת נכות ויוצר תמריץ חיובי ליציאה או חזרה לשוק העבודה"
העסקת עובדים עם מוגבלויות משפיעה רבות על המרקם החברתי בארגון. לצד פיתוח התחום המקצועי וההישגיות הנדרשת, העסקת עובדים עם מוגבלויות בארגונים מעלה את המודעות לערכים, שלעיתים נדמה שנעלמו מהעולם התעסוקה כמו סולידריות, סובלנות, ורגישות הבאים לידי ביטוי ביחסים הבינאישיים במקום העבודה. בנוסף, העסקת עובדים עם מוגבלויות יוצרת פעמים רבות בקרב שאר העובדים גאווה בארגון בו הם עובדים ותחושת השתייכות חזקה יותר..
גיוון תעסוקתי הוא לא רק סלוגן ב"עלון החברה", זוהי הדרך המיטבית לשבור פערים וסטיגמות חברתיות ולאפשר הזדמנות תעסוקתית שווה לכולם. אנשים עם מוגבלויות מעוניינים וזכאים להזדמנות שווה כדי להוכיח את עצמם ולהוות חלק אינטגראלי מהחברה והחברות חייבות להבין שכיום על מנת להצליח בעולם העסקי יש צורך בגיוון תעסוקתי.
העסקתם של אנשים עם מוגבלויות יוצרת מצב של WIN WIN שבו כולם זוכים-המעסיק, הארגון כולו והעובדים עצמם.
הכותב הוא מנכ"ל קבוצת "שכולו טוב"