השופטת שני שטרן גזרה לאחרונה פסילה של 10 חודשים ומאסר על תנאי לצעיר שפגע ברוכב אופנוע בתאונה שהתרחשה בתל אביב. הנהג סטה לנתיב תחבורה ציבורית משמאלו בניגוד לתמרורים ולסימוני החץ על הכביש. באותה שעה נסע בנתיב התחבורה הציבורית רוכב אופנוע והשניים התנגשו. המדינה דרשה מאסר ופסילה ממושכת אך השופטת גזרה על הנהג פסילה של 10 חודשים וקנס בסך 1,500 שקל.
הנהג הפוגע הורשע לאחר שמיעת ראיות בעבירות של נהיגה בקלות ראש שגרמה לחבלה של ממש, אי ציות לתמרורים, נהיגה שלא בכיוון החץ והתנהגות הגורמת נזק.
לפי כתב האישום, באוגוסט 2019 נסע הנאשם ברחוב חיל השריון בתל אביב מצפון לדרום והתקרב לצומת. בשלב זה הוא סטה לנתיב תחבורה ציבורית, משמאלו, בניגוד לחצים המסומנים על גבי הנתיבים, והחל לפנות שמאלה, בניגוד לתמרורים. בכך חסם הנאשם את דרכו של רוכב אופנוע שנסע ישר בנתיב התחבורה הציבורית והשניים התנגשו. לרוכב האופנוע נגרמה חבלת ראש עם דימום ושבר בלסת.
במסגרת הטיעונים לעונש המדינה הדגישה שהנאשם לא הודה וניהל הוכחות וכי רף הרשלנות הוא בינוני-גבוה. היא עתרה למאסר בן 6 חודשים, פסילה בת 36 חודשים, פסילה על תנאי, קנס ופיצוי של 10,000 שקל לנפגע.
בא כוח הנאשם ביקש להקל עמו. הוא ציין שהתיק נוהל על מנת שבית המשפט ייחשף למלוא הראיות וטען שהנפגע נסע ללא רישיון ותחת השפעת סמים. הסנגור הוסיף שרשלנותו של הנאשם רגעית.
הנאשם עצמו הסתפק במילים: "אני מתנצל".
לא הביע חרטה
השופטת שני שטרן מבית המשפט לתעבורה במחוז תל אביב (בת ים) הבהירה שלא ניתן להקל ראש בפגיעות שנגרמו לנפגע, שהעיד בדבר השלכות התאונה על חייו. היא הבהירה שתוצאות התאונה הן ברף הבינוני.
באשר לנסיבות התאונה, השופטת קבעה שרף הרשלנות של הנאשם הוא בינוני. לאחר סקירת פסיקה רלוונטית הבהירה השופטת שבעבירות מסוג זה מתחם הענישה יחל בפסילה בפועל בת 10 חודשים לצד ענישה מרתיעה צופה פני עתיד בדמות מאסר ופסילה מותנים, ויסתיים בפסילה בת 18 חודשים ומאסר קצר לצד פסילה מותנית.
היא ציינה כי הנאשם היה כבן 19 במועד התאונה ומאז חלפו ארבע שנים. הוא אוחז ברישיון משנת 2018 ולחובתו שתי הרשעות מאוחרות לתאונה. עוד הדגישה השופטת כי הנאשם לא הביע חרטה ולא לקח אחריות.
מנגד ציינה השופטת כי הנהג המעורב רכב על אופנוע כשאינו מורשה לנהיגה בו, בנתיב תחבורה ציבורית. כמו כן, מהמסמכים הרפואיים עלה שגופו של המעורב עבר גמילה בעת האשפוז.
"לקחתי בחשבון את גילו הצעיר של הנאשם, את חלוף הזמן, את רף הרשלנות והפגיעה", כתבה השופטת וציינה כי נוכח רשלנותו התורמת של המעורב יש להציב את הנאשם ברף הנמוך של המתחם, לא להטיל עליו מאסר ולאזן זאת באמצעות רכיב הפסילה.
בסופו של דבר גזרה השופטת על הנאשם פסילה בת 10 חודשים בניכוי 2 חודשי פסילה מנהלית שריצה, מאסר על תנאי בן 4 חודשים, פסילה על תנאי וקנס בסך 1,500 שקל.
שמות ב"כ הצדדים לא צוינו בגזר הדין
עו"ד דניאל ויקטור מימון עוסק/ת ב- תעבורה
הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.
הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין מובילים בישראל. הוא מכיל מידע כולל ומגוון בתחום המשפט. האתר מופעל באמצעות חברת "פסק דין אתרי משפט בע"מ". המידע מסופק לשירות ציבור הגולשים לשימוש פרטי ולא-מסחרי בלבד. האתר והמידע המופיע בו מוגנים על ידי חוקי זכויות יוצרים של מדינת ישראל, אמנות בינלאומיות וחוקי זכויות יוצרים של מדינות אחרות.