בית המשפט לתעבורה בעכו גזר 9 חודשי עבודות שירות, 3 שנות פסילה וקנס כספי על צעיר שהורשע בעבירות של הפקרה אחרי פגיעה ונהיגה ללא ביטוח. השופטת אסתר טפטה גרדי קבעה שמעשיו של הנהג, נשוי ואב לילדים שבאמתחתו שמונה עבירות תעבורה קודמות, ממוקמים ברף הבינוני, ודחתה את בקשת המדינה להטיל עליו בין שנה לשנתיים וחצי מאסר בפועל.

התאונה אירעה בדצמבר 2018 בעיר מעלות. היה זה לילה חורפי וגשום, והכביש היה רטוב. למרות זאת הנאשם, אז בן 26, נהג במהירות מופרזת ברכב ה"וולוו" שלו, שהיה ללא ביטוח תקף. בסמוך לשעה 22:10 הוא הגיע למעבר חציה שבו חצתה באותה עת הולכת רגל. אף שהיא סימנה לו לעצור, הוא פגע בה בעוצמה והעיף אותה על הכביש.

לאחר הפגיעה הנאשם האט לרגע את מהירות נסיעתו ואז המשיך בנסיעה רציפה ונמלט מהמקום. מאוחר יותר באותו הערב הוא החביא את הרכב במגרש לרכבים מפורקים.

כתוצאה מהתאונה נגרמו להולכת הרגל שבר בירך ורגישות בכף היד. היא הובהלה לבית החולים שם גובסה, ושוחררה כעבור יומיים להמשך טיפול בביתה כשהיא מתניידת בכיסא גלגלים.

כעבור למעלה משנתיים הוגש נגד הצעיר כתב האישום. הוא הודה בעבירות שיוחסו לו והורשע.

בשלב הטיעונים לעונש טענה המדינה כי הנזקים שנגרמו להולכת הרגל חמורים, ובנסיבות אלה יש להשית על הצעיר בין שנה לשנתיים וחצי מאסר, ופסילת רישיון לתקופה של בין 5 ל-8 שנים.

מנגד ביקשה ההגנה להקל עם הנאשם. נטען שמדובר באב לילד ושאשתו בהריון עם תאומים, ושאחרי התאונה הוא שינה את אורחות חייו, הוסמך להדרכה ברכיבה טיפולית והחל לעבוד עם ילדים אוטיסטים.

הנאשם עצמו סיפר שבזמן אמת לא הבין כי דרס הולכת רגל אלא חשב שפגע בחפץ, ואחרי שהתבררה לו האמת – פעל לאתר את האישה ולפצות אותה ב-175,000 שקל.

הוא הביע צער וחרטה על הנזק והפגיעה שנגרמו לאישה, וגילה נכונות להשתלב בטיפול ובשירות לתועלת הציבור.

ניסה לטשטש את מעורבותו

השופטת טפטה גרדי הדגישה שהצעיר הורשע בהפקרה לאחר פגיעה, שהינה מהחמורות שבעבירות התעבורה. היא קבעה שנסיבות התאונה פועלות לחובתו שכן מדובר היה בשעת לילה, תחת גשם שוטף, כשהסיכוי שתוגש להולכת הרגל עזרה קלוש. "זאת ועוד", כתבה, "לאחר התאונה החביא הנאשם את רכבו במגרש רכבים ומכאן שניסה לטשטש את מעורבותו באירוע".

מן העבר השני זקפה השופטת לזכות הנאשם את העובדה שלא מיוחסת לו אחריות לעצם גרימת התאונה או החבלות. כמו כן, הולכת הרגל נמנעה מלקחת חלק בהליך, באופן שמקשה לעמוד על מידת הפגיעה התפקודית שנגרמה לה, אם בכלל. לדברי השופטת, החבלות עצמן לא היו במדרג החמור ביותר.

השופטת ציינה בהקשר לכך את החרטה והצער שהביע הנאשם על מעשיו, את העובדה שפיצה את הנפגעת על מלוא נזקיה ואת היותו בעל ואב צעיר בעת התאונה. בנוסף, המעסיק שלו העיד שמדובר בעובד חרוץ ומסור.

בסופו של יום קבעה השופטת שיש למקם את נסיבות ביצוע העבירות ברף הבינוני, תוך גזירת עונש מאסר מקסימלי אותו ניתן לבצע בדרך של עבודות שירות – 9 חודשים. בנוסף היא פסלה את הצעיר מלהחזיק ברישיון נהיגה למשך 3 שנים.

כמו כן חויב הצעיר לשלם קנס של 1,500 שקל ולחתום על התחייבות כספית בסך 2,500 שקל להימנע מביצוע העבירות בהן הורשע למשך שנתיים.

עו
עו"ד דוד טובול|צילום: צילום עצמי, פסקדין

ב"כ המדינה: עו"ד יהודה דיין

ב"כ הנאשם: עו"ד יניב דניאל

עו"ד דוד טובול עוסק/ת ב- תעבורה
הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.

הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין. בהכנת הכתבה השתתפו צוות העורכים של אתר פסקדין

פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין מובילים בישראל. הוא מכיל מידע כולל ומגוון בתחום המשפט. האתר מופעל באמצעות חברת "פסק דין אתרי משפט בע"מ". המידע מסופק לשירות ציבור הגולשים לשימוש פרטי ולא-מסחרי בלבד. האתר והמידע המופיע בו מוגנים על ידי חוקי זכויות יוצרים של מדינת ישראל, אמנות בינלאומיות וחוקי זכויות יוצרים של מדינות אחרות.