השופטת הגר אזולאי אדרי גזרה לאחרונה עונש קל במיוחד על נהג שפגע בהולך רגל ופצע אותו על מעבר חצייה. במסגרת הסדר טיעון המדינה דרשה פסילה של 8 חודשים. ההגנה ביקשה להסתפק בפסילה המנהלית של 60 הימים שהנהג כבר ביצע. השופטת התחשבה בכך שמדובר באדם שנוהג מזה 25 שנה וזו העבירה הראשונה שלו. היא גזרה עליו חודש אחד בלבד בנוסף על הפסילה המנהלית.
כנגד הנהג הוגש כתב אישום המייחס לו גרימת תאונת דרכים בכך שנהג בקלות ראש, לא הבחין בהולך הרגל מבעוד מועד ופגע בו על מעבר החצייה. כתוצאה מהתאונה נחבל הולך הרגל חבלות משמעותיות ונזקק לטיפול של תפירה וחבישה. הנהג הודה בעובדות כתב האישום והורשע.
הצדדים הגיעו להסדר שלפיו המאשימה תעתור לפסילה בפועל של רישיון הנהיגה לתקופה בת 8 חודשים וההגנה רשאית לעתור באופן חופשי ביחס לרכיב זה.
במסגרת הטיעונים לעונש המאשימה הפנתה לחומרת העבירות ולכך שהנאשם לא נקט באמצעי זהירות וגרם לחבלות של ממש. היא הדגישה את הערך המוגן וטענה כי מדובר ברף רשלנות גבוה לנוכח העובדה שקיימת חובת זהירות מוגברת כלפי הולך רגל החוצה במעבר חצייה.
המאשימה ביקשה לאמץ את הרף העליון של ההסדר ולגזור על הנאשם פסילה לתקופה של 8 חודשים.
ההגנה טענה כי הנאשם נוהג משנת 1999 ועברו התעבורתי ללא רבב. היא הפנתה לחבלות הולך הרגל וטענה כי הן ברף התחתון. ההגנה ציינה שהנפגע לא נזקק לניתוח או לשיקום ארוך, ועבר טיפול שמרני בקהילה. עוד נטען כי במקום התאונה היה שדה ראייה מוגבל.
עוד הדגישה ההגנה את נסיבותיו האישיות של הנאשם וציינה כי מדובר באדם נורמטיבי, שעובד כמורה ומעביר שיעורים פרטיים מבית לבית, כך שרישיונו משמש לפרנסתו. כמו כן הודגש שהנאשם הביע חרטה עמוקה ולקח אחריות.
בנסיבות אלה ביקשה ההגנה להסתפק ב-60 ימי הפסילה המנהלית שריצה הנאשם, ולא להטיל עונש נוסף.
מקום מבטחו של הולך הרגל
השופטת הגר אזולאי אדרי מבית משפט השלום לתעבורה באשדוד ציינה כי עיון בפסיקה מלמד כי מדיניות הענישה במקרים מעין זה נעה בין פסילה לתקופה שבין שלושה חודשים ועד שנתיים, הכל בהתחשב בנסיבות ביצוע העבירה, רף הרשלנות, תוצאות התאונה, העבר התעבורתי והנסיבות האישיות.
היא כתבה שלא ניתן להתעלם מכך שרף הרשלנות שיוחס לנהג בכתב האישום אינו מן הגבוהים. זאת ועוד, מבלי להמעיט מחומרת החבלות שנגרמו להולך הרגל ומהיותן חבלות של ממש, מדובר בחבלות שאינן ברף הגבוה והולך הרגל שוחרר להמשך מעקב וטיפול בקהילה.
השופטת שקלה לחיוב את העובדה שהנאשם נטל אחריות והודה בעבירות. בנוסף נתנה השופטת משקל לעובדה שמדובר בנאשם אשר נוהג כ-25 שנים וזו לו התאונה הראשונה. "מדובר בנהג זהיר", כתבה.
עם זאת היא ציינה שמדובר בתאונה אשר אירעה בשל נהיגה בקלות ראש. "מן המוסכמות כי מעבר החצייה מהווה מקום מבטחו ומבצרו של הולך הרגל, וכי קמה לנהג אחריות מוגברת בהתקרבו למעבר חצייה", הדגישה.
בסופו של דבר השופטת גזרה על הנהג קנס של 800 שקלים, פסילה בפועל לתקופה של 3 חודשים בניכוי 60 ימי הפסילה המנהלית שביצע. בנוסף הוטלה עליו פסילה על תנאי.
- שמות ב"כ הצדדים לא צוינו בגזר הדין
- עו״ד דוד אריכא עוסק/ת בתעבורה
- ** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.
הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין. בהכנת הכתבה השתתפו צוות העורכים של אתר פסקדין
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין מובילים בישראל. הוא מכיל מידע כולל ומגוון בתחום המשפט. האתר מופעל באמצעות חברת "פסק דין אתרי משפט בע"מ". המידע מסופק לשירות ציבור הגולשים לשימוש פרטי ולא-מסחרי בלבד. האתר והמידע המופיע בו מוגנים על ידי חוקי זכויות יוצרים של מדינת ישראל, אמנות בינלאומיות וחוקי זכויות יוצרים של מדינות אחרות.