בת 64 שדרסה צעירה והפקירה אותה להתבוסס בכאביה נדונה לאחרונה בבית המשפט לתעבורה בבת ים לתשעה חודשי עבודות שירות, ארבעים חודשי שלילה, קנס כספי ופיצוי לנפגעת. השופטת צפורה משה קבעה שלמרות חומרת מעשיה של הנהגת, נוכח גילה המתקדם, עברה התעבורתי הנקי והעובדה שהיא סועדת את אימה הקשישה – אין מקום לגזור עליה מאסר בפועל.
התאונה אירעה במאי 2018 בשעת בוקר. הנאשמת, אז בת 58, נהגה בצומת הרחובות פנחס רוזן ודבורה הנביאה בתל אביב כשלפתע חצתה את הכביש במהירות ובאור אדום תושבת ארצות-הברית בשנות העשרים לחייה. הנאשמת, שלא הספיקה לבלום, פגעה בצעירה בעוצמה וכתוצאה מכך היא הוטחה לכביש וזחלה פצועה וחבולה לעבר המדרכה.
מיד לאחר התאונה, שבמהלכה נשברה אחת ממראות הרכב, הנהגת נמלטה מבלי להושיט עזרה לצעירה. עוברי אורח ששהו במקום הזעיקו אמבולנס שפינה אותה ל"איכילוב", שם אובחנה כסובלת משברים בעמוד השדרה ובאגן, ואושפזה למשך עשרה ימים.
רק בחלוף כחודש, לאחר פעילות משטרתית מאומצת הנהגת אותרה והועמדה לדין. ביוני 2022 היא הורשעה בנהיגת רכב בקלות ראש או בחוסר זהירות וכן בהפקרה - עבירה שהעונש עליה הוא עד 7 שנות מאסר.
בשלב הטיעונים לעונש עתרה המדינה להטיל על הנהגת עונשים חמורים בדמות מאסר בפועל ופסילה של כמה שנים.
מנגד, ההגנה ביקשה להסתפק בעונש מתון הכולל שירות לתועלת הציבור ופסילה קצרה בלבד. בגזר הדין נכתב שבאולם בית המשפט הנהגת בכתה ללא הפסקה והביעה חרטה עמוקה על שהפקירה את הצעירה, מאחר והיא "אדם של נתינה". עוד סיפרה כי בנה מתחתן בקרוב אך בשל המועקה מהתאונה היא לא מסוגלת לארגן דבר לאירוע.
מכל מקום, הנהגת ביקשה להתחשב בה בין היתר לנוכח עברה התעבורתי הנקי והעובדה שהיא סועדת את אימה החולה בת ה-87 שזקוקה לעזרתה.
"רק בנס לא מתה"
"שמעתי את דברי החרטה של הנאשמת, אך לא מצאתי כי יש בכל אלה כדי להפחית מחומרת עבירת ההפקרה, כמו גם התמשכותה והאופן בו ניסתה לטשטש מעורבותה בתאונה. אך בדרך נס לא אירעה תוצאה קטלנית יותר כתוצאה מהפקרת המעורבת", כתבה השופטת משה בפתח גזר דינה.
היא הדגישה שהנהגת הוסיפה חטא על פשע כשלאחר הפקרתה את הצעירה לא דיווחה לרשויות האכיפה על מעורבותה בתאונה, מה שאילץ אותן להפעיל מאמצים בלתי מבוטלים כדי לאתר אותה ולהביאה לדין.
בתוך כך השופטת קבעה כי נסיבותיה האישית של הנהגת אינן מצדיקות לסטות מפסילת המינימום שנקבעה בפקודת התעבורה לעבירת ההפקרה, שלוש שנים.
ואולם, לעניין השאלה האם הנהגת תישלח למאסר מאחורי סורג ובריח או בדרך של עבודות שירות, הגיעה השופטת למסקנה שונה. היא קבעה מכלול הנתונים של הנהגת – גילה המתקדם, עברה התעבורתי הנקי, והסיוע שהיא מעניקה לאימה הקשישה – מצדיקים להסתפק בעונש של 9 חודשי עבודות שירות בלבד, אותו תחל לרצות בספטמבר הקרוב.
עוד נגזרו על הנהגת פסילה בפועל של 40 חודשים, פסילה על תנאי, קנס כספי בסך 15,000 שקל ופיצוי לנפגעת בסך 7,000 שקל.
- ב"כ הנאשמת: עו"ד אלירן בלוטמן
- ב"כ המדינה: לא צוין
עו"ד מוסא דקה עוסק/ת ב- תעבורה
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.
הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין. בהכנת הכתבה השתתפו צוות העורכים של אתר פסקדין
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין מובילים בישראל. הוא מכיל מידע כולל ומגוון בתחום המשפט. האתר מופעל באמצעות חברת "פסק דין אתרי משפט בע"מ". המידע מסופק לשירות ציבור הגולשים לשימוש פרטי ולא-מסחרי בלבד. האתר והמידע המופיע בו מוגנים על ידי חוקי זכויות יוצרים של מדינת ישראל, אמנות בינלאומיות וחוקי זכויות יוצרים של מדינות אחרות.