בית משפט השלום בתל אביב קיבל לאחרונה תביעה של רוכשי דירה לפיצוי בגין איחור במסירה וליקויי בנייה. השופט הבכיר אהוד שוורץ דחה את טענת יזמית הפרויקט כי העיכוב נגרם בשל מבצע "צוק איתן" ועיצומים בחברת החשמל והיא חויבה בתשלום פיצוי עבור 9 חודשי איחור ועלות תיקון הליקויים בהתאם לחוות דעת של מהנדס. בתוך כך התקבלה הודעת צד ג' שהגישה היזמית נגד הקבלן המבצע מטעמה והוא חויב לשפות אותה.
בשנת 2013 חתמו התובעים על הסכם מכר לרכישת דירת קרקע באריאל מהנתבעת, עם יזמית פרויקט הבניה.
שלוש שנים לאחר מכן הם הגישו נגדה תביעה בה טענו כי הדירה נמסרה להם באוגוסט 2016 - איחור של עשרה חודשים מהמועד שנקבע בהסכם.
עוד נטען כי בטרם המסירה בוצעה בדירה ביקורת הנדסית של מומחה מטעם הנתבעים שמצא בה ליקויים, אך למרות פניותיהם לנתבעת בנושא לא כל הליקויים תוקנו והם נאלצו לתקן חלק בעצמם ועל חשבונם. בין היתר, התובעים טענו שקיבלו את הדירה עם ריצוף לא אחיד ותבעו את החלפת הריצוף בכל הדירה. עוד הם תבעו פיצוי בגין עוגמת נפש, הפסד ימי עבודה, דיור חלופי ועלות חוות דעת המומחה.
הנתבעת טענה להגנתה כי הדירה נמסרה באיחור בגלל שינויים שביקשו התובעים בדירה ובשל נסיבות שאינן תלויות בה כגון מבצע "צוק איתן" ועיצומים בחברת החשמל ורשות הכבאות שעיכבו את העבודות באתר הבנייה. כמו כן נטען שהתובעים חתמו במעמד המסירה על פרוטוקול קבלת הדירה בו אישרו שהיא נמסרה להם כשהיא ראויה למגורים ובהתאם להסכם. לבסוף טענו כי התובעים הערימו עליהם קשיים לתיקון הליקויים והעלו דרישות חסרות תום לב.
הנתבעת הגישה הודעת צד ג' נגד הקבלן המבצע מטעמה בטענה שבהתאם להסכם ביניהם הוא זה שאחראי על עבודות הבנייה בפרוייקט ועל ביצוע התיקונים לאחר מסירת הדירה. לכן, ככל שטענות התובעים יתקבלו, עליו לשפות אותה.
הקבלן המבצע השיב כי כל העבודות בוצעו ברמה גבוהה ביותר לשביעות רצונה של הנתבעת.
מטעם בית המשפט מונה מהנדס ושמאי מומחה שבחן את הליקויים הנטענים והעריך את שוויים.
זכאים לריצוף אחיד
השופט שוורץ קיבל את התביעה בעיקרה. הוא קיבל את חוות דעת המומחה וקבע כי התובעים זכאים לפיצוי בגין ליקויי ריצוף בחדרי השינה ובסלון ולהשבת עלות פרקט שנאלצו להתקין בעצמם, תוך שציין כי אין ספק שהם היו זכאים לקבל ריצוף אחיד בכל הדירה.
בנוסף פסק השופט לתובעים פיצויים בגין חוסר בברזים וכיור, ליקוי במחסן של הדירה, בניקיון הדירה לאחר העבודות וליקויים נוספים לפי חוות דעת המומחה, ובגין עוגמת נפש.
בנוגע למסירת הדירה באיחור נקבע שרק 15 ימי איחור היו מוצדקים שכן במהלכם ערכה הנתבעת שינויים בדירה לפי דרישת התובעים. ואולם, טענות הנתבעת לעיכובים נוספים בשל מבצע "צוק איתן" ועיצומים בחברת החשמל ורשות הכבאות נדחו משלא הוכחו, והנתבעת חויבה לפצות על איחור של 9 חדשים ו-3 ימים.
בסך הכל חויבה הנתבעת בפיצוי בסכום כולל של 150,933 שקל, בתוספת הוצאות בסך 14,000 שקל ושכ"ט עו"ד בסך 17.55%.
עם זאת, התביעה נגד צד ג' התקבלה כך שעל הקבלן המבצע להשיב לנתבעת את מלוא סכום הפיצוי וכן 60% מההוצאות ושכר הטרחה.
ב"כ התובעים: עו"ד פיני רובינשטיין
ב"כ הנתבעת: עו"ד נדב כנפו
עו"ד רוני אלפסי עוסק/ת ב- דיני מקרקעין
הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.
הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין מובילים בישראל. הוא מכיל מידע כולל ומגוון בתחום המשפט. האתר מופעל באמצעות חברת "פסק דין אתרי משפט בע"מ". המידע מסופק לשירות ציבור הגולשים לשימוש פרטי ולא-מסחרי בלבד. האתר והמידע המופיע בו מוגנים על ידי חוקי זכויות יוצרים של מדינת ישראל, אמנות בינלאומיות וחוקי זכויות יוצרים של מדינות אחרות.