רשמת לשכת ההוצאה לפועל בנצרת אופיר בן יוסף כפרי קיבלה לאחרונה בקשת הפטר של חייבת שנותרו לה חובות של כ-140 אלף שקל ל-23 נושים. בהחלטה צוין כי החייבת ובני משפחתה נקלעו למשבר כלכלי בעקבות התמודדות לא פשוטה עם מצב בריאותי קשה וילדה שלוקה בפיגור שכלי והתפתחותי. מאחר ששיתפה פעולה לאורך 13 השנים שבהן התנהלו נגדה ההליכים, עמדה בצו התשלומים החודשי ואף פנתה לעמותה מלווה כדי לצאת ממעגל החובות ולהשתקם, החליטה הרשמת שיש לאפשר לה לפתוח דף חדש בחיים.
החייבת הוכרזה ב-2006 כ"מוגבלת באמצעים" ו-23 תיקי הוצאה לפועל שנפתחו נגדה אוחדו לתיק אחד. לאורך השנים היא שילמה לתיק המאוחד 200 שקל בחודש ושיתפה פעולה באופן מלא עם ההליך. ב-2017, כשחובותיה המאוחדים עמדו על 141,125 שקל, היא הגישה בקשה לצו הפטר.
"קיים אינטרס ציבורי אמיתי במתן הפטר לחייבים העונים על הקריטריונים הקבועים בחוק, ולשיקומם באמצעות ההליך", כתבה הרשמת אופיר בן יוסף כפרי בהחלטה שהכריעה בבקשה.
"החברה בכללותה תצא נשכרת מתוצאות הליכי ההפטר, כשבמהלכם, אדם שהיווה נטל על החברה, משתקם, פועל למיצוי כושר השתכרותו ולומד התנהלות כלכלית נכונה וראויה...". בתוך כך הרשמת ציינה כי התיקון של חוק ההוצאה לפועל בעקבות החוק החדש לשיקום כלכלי, ריכך את התנאים לקבלת הפטר בהוצאה לפועל.
לא הצליחו לקנות שמלה לבת מצווה
הרשמת בן יוסף ציינה כי החייבת עמדה בכל התנאים לקבלת ההפטר: אין לה נכסים או יכולת כלכלית כלשהי לכסות את החובות בזמן הקרוב, אף אחד מהנושים שלה לא התנגד למתן הצו, סכום החובות הכולל שלה היה נמוך מ-800 אלף שקל ולאורך 13 השנים שבהן מתנהל התיק היא עמדה בצו התשלומים כסדרו.
החייבת יצרה אמנם שלושה חובות חדשים – אחד מהם משום שלא הצליחה לשלם עבור שמלה לבת המצווה של בתה – אך הרשמת קבעה כי נוצרו בתום לב והם מטופלים היום באמצעות עמותה אליה פנו החייבת ובעלה כדי להשתקם.
בנוסף, הרשמת התחשבה במצב הכלכלי של המשפחה כולה. בהחלטה צוין כי גם לבעלה של החייבת תיקים בהוצאה לפועל, וכי המשבר הכלכלי אליו נקלעו נבע מקשיי חיים אמיתיים ולא מפזרנות או בזבזנות.
בני הזוג אינם בריאים. הבעל עבר ניתוחים שפגעו בכושר ההשתכרות שלו ואילו החייבת סובלת מבעיה בריאותית ממושכת, מתקיימת מקצבת נכות ועתידה לעבור ניתוח בקרוב. בנוסף, לחייבים שלושה ילדים, אחת מהן לוקה בפיגור שכלי והתפתחותי, והשניים האחרים נזקקים לטיפולים נפשיים.
גם העובדה שהחייבת ובעלה פנו לעזרת העמותה ועושים מאמצים רבים כדי לצאת ממעגל החובות הותירה על הרשמת רושם חיובי. משכך, היא אף החליטה שלא לממש פיצויים של 10,000 שקל שאמור בעלה של החייבת לקבל ממקום עבודתו הקודם. "התרשמתי מהמצב הכלכלי הקשה בו נתונים החייבים ואני סבורה כי על רקע הניתוח הצפוי לחייבת, קיים צורך אמיתי בכספים אלו לשקם קיום תנאי מחייה יום יומיים ומינימליים", כתבה.
לאור הדברים האמורים הרשמת החליטה לקבל את הבקשה והוציאה צו הפוטר את החייבת מחובותיה.
בהחלטה לא צוינו שמות עורכי דין
עו"ד ענבל מרזוק עוסק/ת ב- הוצאה לפועל
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.
הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה
המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין מובילים בישראל