לבית משפט השלום בחיפה הוגשה תביעת רשלנות רפואית נגד קופת חולים מכבי. התובע פנה לטיפול בסניף נצרת של קופת החולים והתלונן על פצע בכף רגלו. לטענתו, הרופא העניק לו טיפול מקומי שגרתי אף שהיה מודע לרקע הסוכרתי שלו ורק לאחר שלושה חודשים הפנה אותו לבירור מעמיק. בשל העיכוב המצב הגיע לנקודת אל חזור וכשאושפז בבית חולים נאלצו הרופאים לקטוע שתי בהונות של כף הרגל.
בתביעה שהוגשה באמצעות עו״ד טארק ח׳ורי צוין כי התובע סובל מסוכרת לפחות 30 שנה והוא סובל גם ממחלת כלי דם היקפיים עם ירידה בזרימת הדם לגפה השמאלית מתחת לברך. לטענת התובע, מצבו מוכר היטב לרופא שעקב אחריו כל השנים במסגרת מרפאת קופת החולים.
באוקטובר 2019 הוא פנה לקופת החולים עקב פציעה באצבע כף רגל שמאל. בהמשך הפצע לא הבריא והוא פנה שוב לרופא לטיפול, פעמיים ב-2019 ועוד 5 פעמים בתחילת 2020. ברוב הביקורים נעשה ניקוי של הפצע עם חבישה מקומית ללא תרופות או הפניה לבירור הכולל צילום עצמות ואף ללא התייעצות עם מומחה לטיפול בפצעי סוכרת.
רק בינואר 2020 ניתן לתובע טיפול בתכשיר אנטיביוטי. בתחילת פברואר 2020 הוא הופנה לאורתופד להערכת מצב הפצע.
באותו חודש הוא אושפז בבית החולים נצרת עם עלייה במדדי הדלקת והחמרה של הפצע. במהלך האשפוז בבית החולים נאלצו הרופאים לבצע קטיעה של שתי אצבעות, האצבע הפגועה וזו שלידה. כתוצאה מהקטיעות וחומרת נזקיו סובל התובע מקשיים בהליכה, כאבים, הגבלה ניכרת בתנועות הרגל ובעיות באיזון וביציבות.
ירידה באיכות החיים
בחוות דעת רפואית שצורפה לכתב התביעה נכתב כי לחולי סוכרת יש סיכון לפתח פצעים ברגליים עקב בעיות של אובדן תחושה, ירידה בזרימת הדם ויכולת מופחתת להחלמת פצעים. בנסיבות אלה מומלץ לטפל בפצעים כאלה במהירות באמצעות צוות רב מקצועי מיומן עם דאגה לניקוי הפצעים על בסיס קבוע, הערכת זרימת הדם לגפה, חבישה יומיומית ועוד. עוד נכתב כי כשמתחילים טיפול בשלב מוקדם יש סיכוי להחלמה ומניעת קטיעות.
המומחה הוסיף כי למרות שרופא קופת החולים היה מודע לרקע הסוכרתי של התובע הוא בחר במשך יותר מ-3 חודשים לא להעמיק את הבירור ולא לשלוח אותו למרפאה ייעודית, ולהסתפק בטיפול מקומי שאינו מספיק. מדובר בהתנהלות רשלנית שאינה בהתאם להמלצות המקובלות בספרות.
המומחה קבע כי הנכות שנגרמה לתובע עקב הרשלנות היא בשיעור 20% לפחות.
לתביעה צורפה חוות דעת נוספת של מומחה בכירורגיה אורתופדית בה נכתב כי אילו התובע היה מטופל בזמן ניתן היה למנוע את הקטיעה ואת הירידה באיכות חייו.
ממכבי שירותי בריאות לא נמסרה תגובה עד למועד פרסום הכתבה.
הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה
המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין מובילים בישראל