משלוש יוצאת אחת: בית המשפט למשפחה בנצרת הכיר לאחרונה באישה כידועתו בציבור של שוטר אשר נפטר לאחר שנדרס במהלך משמרת במשטרה. השוטר ניהל בחייו קשרים אינטימיים עם מספר נשים, כאשר לאחר מותו שלוש מהן טענו שהיו בנות זוגו ערב מותו באופן המעניק להן נתח מירושתו. השופט מחמוד שדאפנה הכריע שרק אחת מהן - חברתה של גרושתו - נחשבת לידועה בציבור של המנוח, וזכאית למחצית מעיזבונו.

הסיפור מתחיל בשלהי שנות השמונים, אז נישא המנוח לאישה ממנה התגרש כעבור כתשע שנים ("הגרושה"). במרוצת השנים היו למנוח קשרים עם נשים נוספות, בהן חברת ילדות של הגרושה שלו ואישה נוספת.

בשנת 2016 המנוח קיפח את חייו באירוע דריסה בעבודה. לאחר מותו, גרושתו ושתי הנשים האחרות טענו לחלק בירושתו.

לטענת הראשונה, גירושיה מהמנוח היו פיקטיביים ובפועל הם המשיכו להתגורר יחד שנים רבות גם לאחר הגירושים. לדבריה, רק בשנים האחרונות לחייו היא הבינה שהוא למעשה מנהל חיים כפולים עם חברתה לצד רומנים עם אחרות. ואולם לשיטת הגרושה, היא האישה האמיתית של המנוח הזכאית לרשת אותו על פי חוק.

מנגד טענה חברתה כי היא חיה עם המנוח מספר שנים לפני מותו ועל כן היא נחשבת לידועתו בציבור. בין היתר ציינה החברה כי הם גידלו יחד בת משותפת, ניהלו משק בית משותף, והמנוח היה לוקח אותה לחופשות מטעם המשטרה -  דבר המעיד לשיטתה על אותנטיות הקשר.

האישה השלישית גרסה כי יש לראות דווקא בה כידועתו בציבור של השוטר. לטענתה היא גרה עמו תחת קורת גג אחת וניהלה עמו מערכת יחסים ממושכת.

נפגשו בבית הסבתא

השופט שדאפנה הכריע שהיחידה מבין הנשים שהוכיחה את אמיתות הקשר בינה לבין המנוח הייתה האמצעית – חברת הילדות של גרושתו - שהוכיחה שהמנוח התגורר איתה בביתה והם גידלו בו את בתם המשותפת. הוא ציין אמנם שלא היה להם חשבון בנק משותף, אך הדבר אינו סותר את הטענה שהם ניהלו משק בית משותף. נמצא שהמנוח השתתף בהוצאות המחיה של הבית באופן שמעניק לקשר נופח אותנטי.

לדברי השופט, התנהלות הגרושה בזמן אמת חיזקה את מסקנתו בדבר אותנטיות הקשר עם חברתה. בשלב מסוים פרסמה הגרושה פוסט בפייסבוק בו התייחסה במפורש לקשר שמתנהל בין בעלה לשעבר לבין חברתה. כמו כן, הגרושה שלחה לחברתה הודעות בהן קיללה אותה ואיימה עליה שאם לא תעזוב את המנוח "זה לא ייגמר בטוב".

אשר לאישה השלישית קבע השופט שהקשר בינה לבין המנוח לא היה רציני דיו על מנת להחשיבה כידועתו בציבור. בין היתר צוין שהשניים היו מתרועעים בבית הסבתא של המנוח, כאשר האישה נמנעה מללון בבית זה ללא המנוח כך שאין לראותו כביתם המשותף.

לפיכך השופט קבע שחברת הילדות של גרושת המנוח זכאית לרשת מחצית מעיזבונו. המחצית הנותרת תחולק בין ארבעת ילדיו שנולדו מקשריו עם הנשים השונות (שמינית לכל ילד).

עו
עו"ד סימה אלטמן|צילום: צילום עצמי

לא נפסקו להוצאות.

ב"כ הגרושה: עו"ד יעקב מור יוסף ואח'

ב"כ חברת הגרושה: עו"ד דניאל ישראלי

ב"כ האישה השלישית: עו"ד ג'והאר סלמאן ואח'

ב"כ אישה נוספת שצורפה לתביעה: עו"ד דפית חורי ואח'

עו"ד סימה אלטמן עוסק/ת ב- ירושות וצוואות
הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.

הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין. בהכנת הכתבה לקחו חלק צוות העורכים של אתר פסקדין

פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין מובילים בישראל. הוא מכיל מידע כולל ומגוון בתחום המשפט. האתר מופעל באמצעות חברת "פסק דין אתרי משפט בע"מ". המידע מסופק לשירות ציבור הגולשים לשימוש פרטי ולא-מסחרי בלבד. האתר והמידע המופיע בו מוגנים על ידי חוקי זכויות יוצרים של מדינת ישראל, אמנות בינלאומיות וחוקי זכויות יוצרים של מדינות אחרות.