בלשכת ההוצאה לפועל בנתניה נדחתה לאחרונה בקשה של חייב מזונות להפחית ריביות פיגורים בתיק. הוא טען כי במהלך השנים הגיע להסכמות מול גרושתו כי הליכי ההוצאה לפועל יושהו, ובנסיבות אלה לא הייתה הצדקה להמשך צבירת הריביות. הרשמת קבעה שמדובר בהטעיה וכי החייב הפר באופן מתמשך וחסר תום לב הסכמות שונות לתשלום החוב. בנסיבות אלה, נקבע, אין הצדקה להפחתה כלשהי בריביות.
תיק ההוצאה לפועל נגד החייב נפתח במרץ 2019 בגין חוב מזונות בסך 400,000 שקל. האיש לא עמד בהסכמות אליהן הגיע עם גרושתו, שנחתמו ב-2015 ושניתן להן תוקף של פסק דין בבית המשפט למשפחה. סוכם אז שהאיש ישלם לגרושה 400,000 שקל בתוך 45 יום.
בבקשה טען האיש כי במהלך השנים הגיעו בני הזוג להסכמות, ובין היתר הגרושה הסכימה להמתין עם התשלום עד שהוא ייקח הלוואת משכנתה. בתמורה לכך סוכם כי הוא ישלם את חשבונות הבית וכך היה.
ב-2022 נקבע בבית המשפט למשפחה בפתח תקווה כי לסיום המחלוקות הוא ישלם לאישה 500,000 שקל בתוך 90 יום.
לדבריו, החוב בהוצאה לפועל טיפס לסך של 756,685 שקל. הוא ביקש להפחית את החוב ל-480,000 שקל וטען כי אם החוב יופחת הוא יוכל לשלם אותו בתוך 21 יום. לטענתו, לאור הסכמות הצדדים להמתין עם תשלום החוב, היה צריך לעכב את תיק ההוצאה לפועל ולעצור את צבירת הריביות בתיק.
האישה טענה כי מדובר בבקשה "חצופה, מטעה וחוטאת למציאות". היא הדגישה כי התיק נפתח מכיוון שהאיש לא קיים שום הסכם שחתם עליו במהלך השנים. זאת, על אף שהיא עשתה מהלכים רבים לגביית החוב ונתנה לו אינספור הזדמנויות.
היא הבהירה כי היא מעולם לא התחייבה שלא לנקוט בהליכי הוצאה לפועל עד שהוא ייקח משכנתה. ב-2022, לאחר שהבינה שהוא לא מתכוון לשלם לה את הסכום שסוכם, היא הגישה תביעה לבית המשפט למשפחה בפתח תקווה. במסגרת ההליך היא הסכימה להסיר עיקולים כדי שהוא יוכל לקחת משכנתה ובעקבות הליך זה בוטלו כל הליכי ההוצאה לפועל.
רק בחלוף שנה, ולאחר שהאיש שוב הפר את התחייבויותיו, היא פתחה מחדש את הליכי ההוצאה לפועל. לטענתה, החייב משקר ואינו עומד בהסכמים.
היא ציינה שבפשרה עליה חתמה מול האיש ב-2023 לאחר שהעביר אותה "עשרה מדורי גיהנום" היא הסכימה לתשלום של 480,000 שקל אם ישולם בתוך 16 יום, אך גם הפעם החייב לא עמד במועד.
הפרה בוטה ומתמשכת
הרשמת גילה גדות דחתה את הבקשה. היא הבהירה שהחייב לא כיבד את הסכם הפשרה מ-2023 אף שחלפה כמעט שנה מחתימתו ומדובר בהפרה בוטה ומתמשכת.
היא ציינה כי בסמכות רשם ההוצאה לפועל להפחית ריביות מטעמים מיוחדים שיירשמו, למשל כשהזוכה ישן על זכויותיו ולא פעל באופן סביר לגביית החוב.
בתיק זה הזוכה פעלה בסמוך להפרה בתיק. הרשמת הבהירה שריבית פיגורים היא מעין סנקציה שתכליתה לתמרץ אכיפה מהירה של חובות פסוקים, ולנוכח התנהלות החייב יש מקום לסנקציה האמורה.
בסופו של דבר קבעה הרשמת כי הבקשה להפחתת החוב לסך של 480,000 שקל נדחית.
היא הורתה לחייב להגיש טיעונים בטרם פסיקת הוצאות לטובת הזוכה ואוצר המדינה.
להחלטה המלאה בתיק 509372-03-19
- שמות ב"כ הצדדים לא צוינו בהחלטה
עו״ד מטאלקה ג'מיל עוסק/ת ב- הוצאה לפועל
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.
הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין. בהכנת הכתבה השתתפו צוות העורכים של אתר פסקדין
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין מובילים בישראל. הוא מכיל מידע כולל ומגוון בתחום המשפט. האתר מופעל באמצעות חברת "פסק דין אתרי משפט בע"מ". המידע מסופק לשירות ציבור הגולשים לשימוש פרטי ולא-מסחרי בלבד. האתר והמידע המופיע בו מוגנים על ידי חוקי זכויות יוצרים של מדינת ישראל, אמנות בינלאומיות וחוקי זכויות יוצרים של מדינות אחרות.