בית הדין הרבני קיבל לאחרונה תביעת גירושין שהגישה אישה נגד בעלה. בפסק הדין נקבע כי לנוכח קשרים שניהלה האישה עם גבר אחר הבעל מחויב לתת לה גט. הבעל טען שיש לאפשר לו להתנות את הגט בכך שהאישה תוותר על פיצוי שמגיע לה במקרה של גירושין לפי הסכם הממון. הדיינים קבעו שאין בסיס להפיכת הגט ל״קלף מיקוח״ בסכסוך הרכושי.

הצדדים נשואים שבע שנים ולהם שני ילדים. לאשה אלו נישואין ראשונים, ולבעל נישואין שלישיים.

מזה כעשרה חודשים הם חיים בנפרד, לאחר שהאשה עזבה את הבית.

האישה סיפרה שעזבה את הבית לאחר שהאיש השליך עליה חפץ והיא חששה לחייה ולחיי ילדיה. לטענתה, התברר לה שכשהכירה את האיש הוא עדיין היה נשוי למרות שהציג עצמו כרווק. עוד היא טענה שהאיש ״רואה רק את עצמו״ ויש לו אישיות נרקיסיסטית. 

הבעל טען כי האישה הייתה מודעת לנישואיו הקודמים וכי היה פרוד במועד בו הכירו. הוא הוסיף כי גילה שיש לה קשר רומנטי עם גבר אחר ומאז ״עולמו חרב״.

האישה בתגובתה הכחישה שבגדה. היא הודתה שלנה מספר פעמים אצל הגבר האחר אך לדבריה מדובר בידיד. 

הבעל ציין כי אם ייקבע שהאישה אינה אסורה עליו הוא מעוניין בשלום בית.

הוא הוסיף שבהסכם ממון שנחתם בין הצדדים לפני הנישואין נכתב כי במקרה של גירושין עליו להעביר לאישה סכום של 50,000 שקל על כל שנת נישואין. התביעה בעניין הסכם הממון וכן בעניין כלל הרכוש מתנהלת בבית המשפט למשפחה. 

הבעל ביקש להביא לגירושין ללא חובה לשלם את הסכום הזה וביסס את עמדתו על עמדה הלכתית שלפיה אם בתמורה לכך שהאשה מסכימה לוותר על זכויות הממון הבעל מסכים לתת גט, אין מקום לחייבו בגירושין. 

האישה מצידה עמדה על כך שהיא אינה מוותרת על רכוש או זכויות המגיעות לה על פי הדין. 

הודתה בבגידה

הרב אוריאל לביא הבהיר שמהעדויות עלה שהאישה הודתה בפני בעלה שבגדה בו. בדיון היא פירשה את האמירה בכך שבגדה באמונו בלבד אך אין לקבל פרשנות זו. ״כשהאשה מודה בפני בעלה בבגידה, משמע בגידה הכוללת יחסי אישות״, כתב. בנסיבות אלה האישה אסורה על בעלה ויש מקום לחייב את הבעל בגירושין. 

הוא קבע שהטענה לעיכוב הגירושין עקב תביעת רכוש הנידונת בבית המשפט, אינה מצדיקה את עיכוב הגירושין. ״אין כל הצדקה שהגט ייהפך ל"קלף מיקוח" במאבק המשפטי בין בני הזוג״, כתב.

לדבריו, אמנם קיימת עמדה הלכתית שלפיה הבעל רשאי להציב תנאי למתן הגט בטרם חיובו בגט, אך פוסקים רבים חלקו על כך והורו כי הוא אינו רשאי להציב שום תנאי.

״אמנם בדברי הבעל עלתה הטרוניה על כך שהאשה בגדה בבעלה תוכל לקבל את זכויות הממון שהסכם הממון מעניק לה. אך מההיבט העקרוני, אין מקום לעוות את דינו של בעל דין שנכשל בעבירה, גם עבירה חמורה״, הוסיף הדיין.

עו
עו"ד חגי צברי|צילום: אורית סיני

הוא סיכם כי בעל המחויב בגירושין אינו רשאי להציב תנאי מוקדם להסכמתו לתת גט שהאשה תוותר על כתובתה או על רכושה וזכויות ממון

הרב דוד דב לבנון והרב מרדכי מזרחי בר אור הצטרפו לתוצאה

ב״כ האישה: עו"ד אבנר סאלם, עו"ד שירה דרורי-סאלם

ב״כ האיש: טו"ר נסים אברג'ל

עו"ד חגי צברי עוסק/ת ב- דיני משפחה
הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.

הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין

פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה
המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין מובילים בישראל