בהחלטה שניתנה לאחרונה בבית הדין הרבני נקבע כי על רקע העובדה שהבעל עזב את הבית כבר לפני שנתיים בשביל אישה אחרת אין סיכוי שיחזור לאשתו, ולכן יש לדחות את תביעתה לשלום בית. עם זאת, חויב הבעל לשלם 150 אלף שקל דמי כתובה שיתווספו לסכומים לא מבוטלים שהאישה תקבל במסגרת איזון המשאבים לפי חוק יחסי ממון. מדובר בהחלטה חריגה מאחר שבדרך כלל נהוג לקזז את סכום הכתובה מהזכויות שמקבלת האישה בהליכי חלוקת הרכוש.

הבעל עזב את הבית ב-2018 והגיש תביעת גירושין במסגרתה טען שנפרד מאשתו משום שהיא כעסנית ואלימה. האישה תבעה מנגד שלום בית וציינה כי הסיבה האמיתית שעמדה מאחורי הפרידה היא רומן שמנהל בעלה עם מאהבת שעבר לגור אצלה. הבעל טען בתגובה כי הקשר המיני ביניהם החל רק אחרי הפרידה.

בהחלטה שניתנה לאחרונה קבעו אב בית הדין הרב צבי בן יעקב והדיינים הרב יצחק הדאיה והרב משה בצרי, כי אין מנוס מגירושין במקרה הזה.

הדיינים ציינו כי להתרשמותם אין כל סיכוי לשלום בית במציאות שבה בני הזוג חיים בנפרד מזה כשנתיים והבעל גר עם אישה אחרת. "בית הדין אינו יכול לאפשר מצב של 'נישואין על הנייר' או שמחזיקים בבן זוג בכוח על כל ההשלכות הנובעות ממצב זה", נכתב.

היו יחסים אינטימיים

עם זאת, נקבע כי האישה הוכיחה שהבעל עזב את הבית בעקבות הרומן עם המאהבת. הדיינים ציינו כי הוצגו בפניהם התכתבויות שהעידו בבירור כי היחסים שלו עם אותה בחורה היו אינטימיים עוד לפני שעזב את הבית, מה גם שהוא נסע איתה מספר פעמים לחו"ל.

הדיינים הוסיפו כי קשה להאמין שהבעל ביקש להיפרד בגלל חוסר שביעות רצון מההתנהגות של אשתו, שלא הייתה קיצונית. כעסים וקולניות, קבעו, לא מצדיקים לעזוב את האישה והילדים ולעבור לבית של אישה זרה.

"במפורש איננו מטילים את האשמה לגירושין על האישה", נכתב לסיכום נקודה זו. "ככל שהדבר היה תלוי בה, ככל הנראה בני הזוג היו ממשיכים בחיים המשותפים, גם אם לא היו אלה אצל הבעל בבחינת 'גן של שושנים".

עו
עו"ד יעל ורד|צילום: ליהי קליין

בנסיבות אלה הדיינים סברו כי האישה זכאית לכתובה אך לא לסכום המלא שהועמד לפני 20 שנה, כשהתחתנו, על מיליון שקלים. הדיינים פסקו שזהו סכום מוגזם למדי שמצדיק הפעלת שיקול דעת, במיוחד נוכח העובדה שהאישה תצא מהנישואים עם סכומים לא מבוטלים מכוח הזכויות של בעלה בעבודתו ובעסקיו שצברו מוניטין. אף שהליכי חלוקת הרכוש המתנהלים בבית המשפט למשפחה עוד לא הסתיימו התרשמו הדיינים שהאישה תזכה ככל הנראה במאות אלפי שקלים מכוח זכויות סוציאליות, קרנות השתלמות והחלק שלה בעסקים של בעלה.

משכך הדיינים החליטו שסכום הכתובה יעמוד על 150 אלף שקל ויתווסף לכספים שתקבל האישה לאחר איזון המשאבים. עם זאת הובהר לאישה כי תשלום הכתובה כפוף לכך שתסכים להתגרש ותקבל את הגט בהקדם.

ב"כ הבעל: אורי דניאל, עוד גירושין

ב"כ האישה: עו"ד שירה שואף

עו"ד יעל ורד עוסק/ת ב- דיני משפחה
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.

הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין

פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה
המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין מובילים בישראל