את קרן הגשמה אתם מכירים בעיקר בזכות אבי כ"ץ, איש העסקים שהקים את קופיקס. במקביל לרשת הקפה הוא עומד בראשה של הקרן שמשקיעה בנדל"ן. העיקרון פשוט – קונים עם משקיעים נוספים נכס משותף, בעיקר בכל, מה שמפתה משקיעים שאין להם הון לרכוש נכס בעצמם.
20 אחוזי תשואה ומעלה, זה הצפי שהמשקיעים שומעים מהנציגים של הקרן. אבל במציאות, זה לא תמיד קורה. אייל ועומר השקיעו בשלושה פרויקטים, אחד בשם מנהטן 6 בניו יורק. התשואה הצפויה בפרויקט כפי שנחזתה הייתה יותר מ-21 אחוזים לשנה. אבל בעדכון האחרון שקיבלו עומר ואייל הוא כבר מוערך במחיר הנמוך ב-24 אחוזים מהצפוי בתכנית העסקית. כרגע לא ברור מה יהיו הרווחים, אם בכלל.
עומר ואייל לא הצליחו לקבל תשובות מהקרן שיסבירו איך ארבע השנים הכי חזקות בנדל"ן בארצות הברית הפכו לירידה של 25 אחוזים.
אבל בכנס של משקיעים, הנודע לפרויקט אחר במנהטן, טוענים נציגי הקרן ששוק הנדל"ן בניו יורק בכלל בצמיחה.
גם מתן ואימו השקיעו בארבעה פרויקטים. שניים מהם מתעכבים, ובאחד מהם הם לא מקבלים דמי שכירות, אף שהנכס מושכר. לטענתם, אין שקיפות מספקת ותשובות מהחברה.
בפרויקט אחר בלונדון, הנכס מעוקל על ידי הבנק. בקשה לתביעה ייצוגית גם הוגשה לאחרונה על ידי עורכת דין שהשקיעה בשמונה פרויקטים שונים. חשוב להדגיש שלא מדובר בהונאה או בהשקעות לא חוקיות. אבל משקיעים רבים חוזרים ומספרים על כך שהם לא מקבלים תשובות מספקות, והתשואה הגבוהה המובטחת בכנסים מתכווצת בחשבון הבנק בפערים גבוהים.
מקרן הגשמה נמסר בתגובה: ידועה כי תקופת ביצועו של פרויקט נדל"ני בפועל, עשויה להיות שונה מהתחזיות. בשום מקרה לא מבטיחה הגשמה תשואה למשקיעה. לגבי פרויקט "לונדון 22", בעקבות הברקזיט והעלאת מס רכישה בבריטניה שיעור התפוסה בנכס נמוך מהצפוי. נבחנת האפשרות למכירת הפרויקט במחיר שיאפשר לפחות את החזרת יתרת ההון העצמי למשקיעים.
לגבי פרויקט "מנהטן 6", כל הדירות בפרויקט הושכרו ואוכלסו, במחיר הנמוך ב-11% מהתכנית העסקית לאור הירידה במחירי השכירות באזורים מסוימים במנהטן. ההון העצמי של המשקיעים אינו בסכנה.
בנוגע לפרויקט "לונדון 9", המיזם הושפע לרעה מהברקזיט והעלאה מס הרכישה אשר גרמו לעצירה בשוק היוקרה. הגשמה העבירה סכום של 700 אלף ליש"ט ממקורותיה העצמיים, על מנת שניתן יהיה לסיים את בניית הדירות.