אומנם היא לא רומנטית כמו פריז או מגניבה כמו ברלין אבל לגיאורגיה יש קסם ייחודי. בין השאר היא מאפשרת להשתולל עם שופינג ולצאת עם מעט מאוד רגשות אשם
תכירו את שלומי חן, איש עסקים שמגיע באופן קבוע לגיאורגיה לטיולים. בין מסעות הקזינו והאטרקציות התיירותיות, הוא מקפיד לקפוץ לסופרמרקט השכונתי. "מי פה עולים בארץ 30-40 שקל", הוא מדגים. "פה זה 5 לארי – שבעה שקלים וחצי אני חוסך בכל קנייה מאות שקלים".
בחשבון בקופה פגשנו את משפחת דותן מחיפה, שגם היא הצטיידה בכמה מוצרים. "עברנו פה במקרה", מספרת האם אתי, "הופתענו מהמחירים".
אבל עדיין, רוב הישראלים חוזרים עם מזוודות מלאות במוצרי הלבשה, מאשר במוצרי מזון. בטביליסי, בירת גיאורגיה, אפשר למצוא רשתות בינלאומיות, קניונים ושווקים רבים, במחירים מאוד נמוכים. ואיפה שיש קניות זולות, יש ישראלים. ויקי שידורסקי מציגה בגאווה תיק של ברברי, שעולה בישראל 6,000 שקל, אותו קנתה ב- 3,000 שקלים.
משפחה אחרת מציגה טיפולי לק-ג'ל שעשו כל הבנות, שחיכו בסבלנות לטיול לגיאורגיה כדי לחסוך כסף. אבל לא רק טיפולי יופי, אלא גם טיפולי שיער. קרטין, שעולה בארץ 900 עד 1,500 שקל, יעלה לכם בגיאורגיה רק 400 שקלים.
ואם אתם תוהים מדוע המחירים כל כך נמוכים, הסיבה היא מס הכנסה אחיד וכוח עבודה זול. חשוב לומר, שצריך להיזהר גם מחיקויים, כמו ביתר מדינות מזרח אירופה שמציעות מחירים דומים.
המחירים בגיאורגיה
נסיעה במונית: כ-8 שקלים
ארוחה ממוצעת: כ-15 שקלים
תחבורה ציבורית: 80 אגורות