הועדה לאנרגיה אטומית של האו"ם קראה להגדיל את התקציבים למחקרים שעוסקים בגידול יבולים בעזרת קרינה. שיטת הגידול בעזרת קרינה עוזרת ליבולים לשרוד תנאי מזג האוויר קיצוניים, ועשויה להציל מיליונים מרעב.
הטכנולוגיה של גידול יבולים בעזרת קרינה ידועה כבר משנות העשרים, אבל השימוש בה הוגבל עקב החשש שעוררו ביטוים כמו "קרינה" ו"מוטציות". אולם בניגוד להנדסה גנטית, חשיפת גידול לקרינה אינה גורמת לשינוי במבנה הגנים שלו.
החשיפה לקרינה גורמת לצמח להאיץ את השינויים הגנטים הטבעיים שלו, שבהליך נורמלי נמשכים מיליוני שנים של אבולוציה, וכך הוא יכול להסתגל לשינויי אקלים, מחלות ואיומים אחרים. השיטה איננה יקרה במיוחד, ולא מצריכה תשתית מיוחדת.
"העולם סובל מבצורות ושיטפונות המשחיתים גידולים. איך נוכל להתמודד עם הבעיה הזאת?" שאל צ'יקלו אמבה, מנהל מעבדות גידול הצמחים, העובד במשותף עם סבא"א ומחלקת המזון והחקלאות של האו"ם. "הביוטכנולוגיה דחקה את השימוש בטכנולוגיות גידול אטומיות לשוליים, אבל עכשיו זה הזמן להחזיר אותן לחזית", אמר אמבה.
מחקים את הטבע
פייר לגודה, אחד המנהלים בפרויקט הגידול, מודה כי הטכנולוגיה עדיין סובלת מדעות קדומות שיש לציבור נגד כל דבר שנושא את השם קרינה או גרעיני.
"חשוב לנו מאוד להבהיר שאנחנו לא מייצרים שום דבר שאינו קיים בטבע. אין שום קרינה שנשארת בצמח לאחר סיום התהליך", הסביר לגודה. "אנחנו רק מחכים את הטבע", הוסיף אמבה.
שינויי אקלים ושימוש נרחב בשדות לייצור דלק ממקורות ביולוגים גרמו להאמרת מחירי המזון השנה. כתוצאה מכך, מיליוני אנשים סבלו מרעב ומהומות מזון התפשטו ברחבי העולם. מטרת הפרויקט היא לסייע לחקלאים להתקיים בכבוד.
ביפן, למשל, הושקעו 69 מיליון דולר בניסיונות גידול של יבולים בשיטת הקרינה, וכתוצאה מכך הניבו היפנים רווח של 62 מיליארד דולר בים השנים 1959 ל-2001.