אחרי בשר מפולין וארגנטינה, גם הבשר הטרי מאירלנד מגיע לישראל: שופרסל וקו אופ שופ החלו למכור בימים אלה בשר מיובא מאירלנד במחירים מוזלים לעומת הבשר הטרי המקומי.
מדובר בבשר שמגיע ממפעל Meats Liffey באירלנד המיובא על ידי מעדני הטלה של עזרא לאטי ומופץ על ידי חברת נטו. הבשר מגיע לארץ באוניות במסע שנמשך שבוע עד עשרה ימים.
בשופרסל החליטו שהבשר מאירלנד יחליף את הבשר המיובא מפולין: "לא היינו מרוצים מהאיכות של הבשר הפולני. אין שם תרבות של גידול בשר, ואיכות הבקר לא היתה רציפה – לפעמים קיבלת נתח טוב ולפעמים פחות. במקרה של הבשר האירלנדי, יש תרבות ארוכת שנים של גידול בקר והם יודעים איך מגדלים ושוחטים כמו שצריך ובנוסף והם מגדלים זנים מובילים שמיועדים לאכילת בשר, כמו אנגוס, גם שרולה וגם בלו בלג'י", הסביר אורי קילשטיין, סמנכ"ל הסחר והשיווק של שופרסל.
עוד ב-mako כסף:
- גנבת כסף מלקוחות? קחי 125 מיליון דולר
- איך הריבית בארה"ב משפיעה על מחיר הבשר בסופר?
- 9 סימנים שמוכיחים שלעולם לא תהיו עשירים
לדבריו, "שמרנו על מחירי המכירה של הבשר הפולני רק שעכשיו אנחנו מציעים ללקוחות שלנו בשר איכותי וטוב יותר במחיר הזול של הבשר הפולני. לדוגמא, בשופרסל דיל אנחנו מוכרים אנטריקוט במחיר היכרות של 89.9 שקל לק"ג, צלעות ב- 49.9 שקל לק"ג, חזה ב-44.9 שקל לק"ג". לשם השוואה, אנטריקוט טרי 'אדום אדום' של קבוצת תנובה עולה בשופרסל דיל 159.9 שקל בקילו, צלעות של אדום אדום נמכרות בשופרסל דיל ב-89.9 שקל.
"גם אנחנו ניסינו להביא שתי מכולות ממשחטה שהציעה מחיר נמוך יותר אבל לאחר שראינו שמדובר באיכות פחותה אפילו לא הכנסנו אותה לארץ. עכשיו שנפתחו מדינות נוספות לייבוא אנחנו בודקים גם את אירלנד וספרד". לגבי המחירים אמר לוי: "אנחנו מוכרים אנטריקוט במחיר רגיל של 89-79 שקל לק"ג תלוי בסניף ובמבצע של 69 שקל לק"ג בקנייה מעל 100 שקל, חזה מפולין במבצע של 2 ק"ג ב-70 שקל או במחיר של 39 שקל ליחידה; צלעות עולות 44.9 שקל לק"ג ובמחיר מבצע של 39.9 שקל לק"ג לרוכשים במעל 100 שקל".
לוי מספר כי הוא נאלץ למכור את הבשר הטרי בישראלי במחירים גבוהים יותר: סטייק אנטריקוט 'אדום אדום' נמכר רגע במבצע לקראת החג ב-99 שקל לק"ג ובשגרה ב-109-119 שקל; צלעות ב-49.9 שקל לק"ג וחזה ב-51.9 שקל לק"ג.
במבחן טעימה שפורסם ב-TheMarker אחרי כניסתם של הבשר הפולני והארגנטינאי לישראל זכה הבשר הארגנטינאי של שופרסל בציונים הגבוהים ביותר, אחריו הבשר הפולני והבשר הישראלי של אדום אדום הגיע רק למקום השלישי.
בשנה החולפת פסל משרד החקלאות מכולות בשר מפולין. מקור במשרד החקלאות אמר היום, כי כל קונטיינר שמגיע נבחן בשלב ראשון על פי התעודה הווטרינרית המלווה את הבשר, כדי לוודא שמדובר באותו מוצר שנבדק וקיבל את התעודה בחו''ל. בנוסף נבדק שהקונטיינר סגור עם חותמת ובטמפרטורה הנכונה - מינוס 18 מעלות לבשר קפוא וארבע מעלות לבשר מצונן.
לאחר מכן הווטרינר הבודק מוריד קרטונים באופן אקראי לבדיקה של ריח, צבע, אריזות, תויות, תאריכים ומשך חיי מדף. חלק מהבדיקות הנוספות נעשות במעבדה. אם נמצאות בעיות, ועדת בדיקה מחליטה לפי הממצאים מה לעשות עם הבשר.
מארבעה קונטיינרים שנפסלו באחרונה, שלושה היו של בשר מצונן. רוב הבשר המצונן מגיע מפולין, ומקצתו מצרפת, ספרד ובאחרונה גם אירלנד.
בנוסף נודע, כי הסתיימה המחלוקת בין נטו למשרד הכלכלה על המיכסות ליבוא בשר מצונן. נטו קיבלה מיכסת יבוא של 60 טונה מיתרות יבוא לא מנוצלות, והסירה את העתירה נגד משרד הכלכלה שהוגשה לבג''ץ בגין אפליה לכאורה לרעה. יו''ר ועדת המכסות, יאיר שירן אמר היום, כי מכסות נוספות בהיקף של 2,500 טונה צפויות להיפתח בשבועות הקרובים לאחר השלמת ההליכים הפרוצדורלים.
יש לכם תלונה צרכנית? כתבו אלינו money@mako.co.il
הכתבה פורסמה במקור באתר TheMarker
כתבות נוספות:
12 אלף שקל בחודש: ירידה של 40% בשכר בשידור הציבורי
פה אחד: ועדת השרים לענייני חקיקה אישרה את הרפורמות בשוק התקשורת