אמנם ההנחות הגדולות מגיעות בכלל בחודש דצמבר, אבל בכל זאת ישראלים רבים מציפים את החנויות הבינלאומיות בחודש נובמבר עם שלל המבצעים וקידומי המכירות.

אלא שעל מחיר המוצר ומחיר המשלוח מחו"ל נוספת עוד הוצעה: עמלה המרה - עמלה על המרת השקלים למט"ח, דולרים בעיקר, כמו שאתם משלמים בחו"ל כשאתם מגהצים או משלמים בארנק אלקטרוני על רכישות שונות. מי שמשלם על הרכישות באון ליין בכרטיס אשראי הכולל מט"ח/ארנק מט"ח פטור מעמלות אלו, הוא כבר שילם עמלת המרה כשקנה את המט"ח, ובכל מקרה הוא ישלם על הרכישה און ליין יותר בשקלים. תיכף נסביר.

כדאי לזכור שלכול הנחה שתקבלו תוסיפו עלות של כמה שקלים עמלת המרה, תלוי כמובן במחיר הרכישה.

אלה עמלות ההמרה בכרטיסי האשראי בישראל.

בנק וואן זירו בולט עם 0% עמלת המרה, אבל יש לציין, שמדובר רק בבעלי חשבון בשני המסלולים היוקרתיים יותר של הבנק. במסלול הרגיל כן משלמים עמלת המרה בשיעור 2% ממחיר העסקה.  במסלול one1 גובה הבנק דמי כרטיס בסך 49 שקלים לחודש ועל מסלול one2 119 שקלים לחודש. הם אמנם מקבלים הטבות ייחודיות, בהם 0% עמלת המרה, אבל כדאי לקחת בחשבון גם את עלות דמי הכרטיס לאורך השנה.

כדאי לשים לב גם למבצע שמציעה חברת כרטיסי האשראי MAX; תחת הכותרת "בחגי נובמבר קונים במט"ח ולא בש"ח וחוסכים עמלות מיותרות", יצאה החברה במבצע של 0% עמלת המרה ברכישה מחו"ל בכרטיסי האשראי שלה.

מה שמקס לא ציינה, זו העובדה שכשאתם רוכשים בכרטיס שלה, או בארנק המט"ח האלקטרוני, עלות העסקה מחושבת לפי שער גבוה מאשר השער היציג. במקס צויין השבוע, בעת הבדיקה, שער ההמרה של 1 דולר ארה"ב ב-3.84 שקלים, בעוד שהשער היציג היה 3.75 שקלים. בעסקה של 100 דולר מדובר בעמלה של 9 שקלים, ובעיסקה, או עסקות מצטברות לאורך חודש המבצעים, של 1,000 דולר, הרי שמדובר בעמלה של 90 שקלים.

בשאר חברות כרטיסי האשראי העמלה מחושבת לפי השער היציג, והחברה מציינת את גובה עמלת ההמרה. ישראכרט גובה למשל 2.9% על השער היציג. גם ויזה כאל מודיעה בשקיפות באתר שלה כי: תיגבה עמלת עסקה במט"ח בסך 3.0% בלבד מסכום העסקה ההמרה לשקלים תתבצע לפי השער היציג בעסקות ששולמו במטבעות להם קיים שער יציג בבנק ישראל.

אז תבדקו בחברת האשראי שלכם, מה שיעור עמלת ההמרה שאתם משלמים, ותוסיפו אותה לתשלום על העסקה. נכון, שכשמדובר בהנחות מטורפות של עשרות אחוזים, עמלת ההמרה נראית שולית, אבל חבל לשלם ללא צורך.