פסח הוא חגם של הארוחות המשפחתיות הגדולות, ומוצרי המטבח השונים, בהם המקרר, נהפכים לנכסים חשובים. לקראת החג מציעות חברות החשמל השונות מבצעים אטרקטיביים למקררים, וגם הצרכנים - בין אם תיכננו מראש לקנות מקרר או שבעת ההכנות לחג הבינו כי המקרר שלהם לא עונה על צורכיהם - עסוקים בבדיקה וחיפוש המלצות על אחד כזה.
על פי נתוני אתר מידרג, שעוסק בדירוג בעלי מקצוע לפי חוות דעת של לקוחות מאומתים, בחודש האחרון, וככל שמתקרב חג הפסח, חלה עלייה ניכרת בקרב חיפושי הגולשים על המלצות וטיפים לקראת קניית מקרר חדש.
עוד ב-mako כסף:
- כך תרוויחו הכי הרבה מתווי הקנייה שלכם
- במפעל הפיס רוצים שתהמרו, אבל פחות
- מה ההבדל בעצם בין בנק להונאת פונזי?
התלות במקררים נהפכה למשמעותית עם השנים. אם בשנות ה–50 של המאה הקודמת רק ל–37% מהמשפחות היהודיות בישראל היה מקרר, ב–2010, על פי נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, 99.8% ממשקי הבית בישראל כבר מחזיקים במקרר. עם זאת, מדובר בהוצאה לא קטנה למשפחה, מכיוון שמחירו של מקרר אמין מתחיל באלפי שקלים ועולה ככל שהמקרר גדול ומשוכלל יותר.
מסיבות אלה, אתר האינטרנט של מידרג הפעיל מ–2003 ומדרג בעלי מקצוע ב–50 ענפים שונים לפי חוות דעת של לקוחות קודמים, פנה ל–35 טכנאי מקררים, מהמובילים והמומלצים שברשומות שלו, ושאל אותם מהם המקררים האמינים ביותר כיום. כדי להימנע מהטיות, לא השתתפו בדירוג טכנאים שעובדים עם יבואן מקררים ספציפי, שעלולים להיות מוטים לטובת מותג מסוים.
בנוסף לדירוג, התבקשו הטכנאים לציין פרמטרים נוספים המהווים שיקול בעת רכישת מקרר חדש, או לתת המלצות שיעזרו לצרכן המתלבט לפני ההוצאה היקרה הזאת. אחת הבעיות המרכזיות שמעלה טכנאי מקררים ותיק, בעל 780 חוות דעת באתר מידרג, היא כי "הרבה פעמים אנשים לא בודקים מספיק את המקרר (למשל גודל המקרר ואיכותו; ה"ק). היום מסתכלים יותר על המראה".
תלונה שחזרה מצד הטכנאים היא לגבי איכות המקררים. לדבריהם, הטכנולוגיה אמנם התקדמה, אבל המקררים כיום עמידים פחות. אם פעם מקרר היה משמש משפחה עשרות שנים, כיום כמעט לא ניתן למצוא מקרר שהגיע לגיל מופלג של עשר שנים. "אין כיום מקררים טובים כמו שהיו פעם", טוען משה, טכנאי מקררים עם ציון ממוצע של 9.73 מתוך 10 נקודות. יניב, טכנאי עם ציון 9.85 באתר, מסכים: "כל מה שיש היום זה רמה נמוכה לעומת פעם".
"מקרר מכני כמו פעם זה הכי מומלץ", מסכם אריה, טכנאי עם ציון 9.64. מקרר מכני הוא כזה שפועל על בסיס תרמוסטט מכני שמפסיק את פעולת המקרר כשהוא מגיע לטמפרטורה הרצויה. במקרר כזה קל יותר לאבחן תקלות. במקררים החדשים יש מערכת בקרה אלקטרונית, שמקנה שליטה מדויקת בדרגות הקור ובפונקציות נוספות ותורמת לחיסכון באנרגיה. ואולם המערכת רגישה לתקלות, ועלות התיקון שלה גבוהה, כך שהבחירה בדגם המשוכלל ביותר שיש בחנות לא בהכרח מבטיחה לכם מקרר אמין.
הימנעו ממקררים שמיוצרים בטורקיה
רובם המכריע של הטכנאים הסכימו כי למדינת הייצור יש השפעה על אמינות המקרר. המדינות המומלצות הן ארה"ב, דרום קוריאה וגרמניה. מדינות הייצור שכדאי להיזהר מהן, הן טורקיה, סין, טייוואן ואינדונזיה. לכן, הטכנאים ממליצים לברר מה היא המדינה שבה יוצר המקרר, שאלה שתעזור לכם להחליט לגבי רכישתו.
המלצות נוספות של הטכנאים היו לקרוא את האותיות הקטנות של תעודת האחריות, ולבדוק שהמקרר שאותו אתם רוכשים שייך לחברה מוכרת עם שירות לקוחות רציני וחלקי חילוף זמינים בישראל. בעניין תעודת האחריות, יש להעדיף תעודה של מקרר הכוללת אחריות על חלקים רבים יותר במקרר ולזמן ארוך.
לטענת הטכנאים, מקרר מכני, עם כמה שפחות רכיבים אלקטרוניים, הוא אמין יותר מבחינת תקלות. מקרר כזה מתקלקל פחות וגם התיקונים שלו פשוטים וזולים. אבל גם אם בחרתם במקרר משוכלל יותר, מומלץ לא להצמיד אותו מדי לקיר, כדי לאפשר לו אוורור נכון. כמה טכנאים אף המליצו שלא לרכוש מקרר עם מערכת גז R600, שהיא ידידותי יותר לסביבה, אבל גם גורם לתקלות במקרר. במקום זאת, הטכנאים ממליצים על מקרר עם מערכת גז מסוג R134 (ניתן לבדוק איזה מערכת גז מותקנת במקרר במפרט הטכני שלו).
בנוסף, כשאתם באים לרכוש מקרר, הגדירו לעצמכם מהם הצרכים שלכם ואיזה גודל יתאים לכם. פעמים רבות אנחנו מסתכלים על המראה החיצוני ובסוף רוכשים מקרר שאינו מתאים. חשוב לבדוק בחנות את פנים המקרר - מהו שטח האחסון, רוחב תאי המזון ואיזה מקרר מאפשר לכם גישה נוחה למוצרים. אם אתם מעוניינים במקרר הפוך, הטכנאים ממליצים לא לרכוש מקפיא תחתון שהוא מגירה, אלא כזה עם דלת, שהוא נוח יותר לשימוש, מאפשר לראות את המוצרים בצורה טובה ומתבלה פחות.
בנוסף, יש לשים לב שמקררי "סייד־ביי־סייד" (מקרר שבו שתי דלתות אחת ליד השנייה; ה"ק) אמנם נראים טוב יותר, אבל שטח האחסון בהם הוא לרוב קטן יותר והתאים צרים יותר. כמו כן, במהלך הבדיקה של המקרר, שימו לב גם לאיכות הפלסטיקה, אם המדפים חזקים ואיכות הגימור טובה, כאלה שישמרו על שלמות המקרר לאורך זמן.
המותגים הפחות מוכרים בסוף הדירוג
כשנשאלו הטכנאים מה המקרר האמין ביותר (כזה שלא מתקלקל לעתים קרובות, וכאשר הוא מתקלקל - ניתן לתקן אותו בקלות ובעלות נמוכה יחסית), מקרר LG נמצא בראש עם 23% מההמלצות; 20% המליצו על מקרר אמנה (תוצרת ארה"ב); ו–17% נוספים המליצו על מקררי שארפ. אחריהם הגיעו אמקור עם 14%, סמסונג עם 11% ותדיראן עם 9%. את הרשימה סגרו מייטג וסאב זירו עם 3% מהמלצות בלבד לכל אחד.
חשוב להדגיש כי חברת אמקור סגרה את מפעליה בישראל ב–2013, ולכן רכישת אמקור תוצרת ישראל מתאפשרת רק אם המקררים עוד קיימים במלאי. על פי הטכנאים, ממקררי אמקור תוצרת טורקיה צריך להיזהר יותר. עם זאת, על אף ביקורת הטכנאים, הם עדיין דירגו את אמקור במקום הרביעי בדירוג האמינות.
לפי השקלול המלא של דירוג הטכנאים, את המקום הראשון תופס מותג המקררים אמנה - עם 21% מהמלצות הטכנאים. מיד אחריו המליצו 20% מהטכנאים על LG; ובמקום השלישי נמצא המותג שארפ, עם 19% מקולות הטכנאים.
בין המותגים האחרים שהזכירו הטכנאים - אך אלה זכו לשיעורי הצבעה נמוכים, נמצאים ליבר, ג'נרל אלקטריק, ווסטינגהאוס ואלקטרה.
כך בדקנו
מידרג הוא אתר שמדרג מאז 2003 בעלי מקצוע ב–50 ענפים שונים, לפי חוות דעת של לקוחות מאומתים. לצורך הכתבה ראיינו נציגי האתר 35 טכנאי מקררים, שדורגו על ידי הגולשים באתר כאמינים ביותר. יש לציין כי רק בתחום תיקון המקררים הצטברו עד היום באתר יותר מ–5,500 חוות דעת מאומתות.
על מנת להימנע מהטיות, לא השתתפו בדירוג טכנאים שעובדים עם יבואן מקררים ספציפי, ולכן עלולים להיות מוטים לטובת מותג מסוים.
כל מרואיין נשאל מהם שלושת המקררים האמינים ביותר היום, כשכל טכנאי התבקש לציין שלושה מותגים בלבד. בנוסף, נשאלו הטכנאים שאלה פתוחה שבה התבקשו לציין פרמטר נוסף המהווה שיקול לבחירת המקרר, או לתת טיפים ללקוחות שעלו מניסיונם המקצועי.
הכתבה פורסמה במקור באתר TheMarker
כתבות נוספות:
כך גייס אבי כץ 675 מיליון שקל בתוך שנה
ועדת התקציב מעכבת העברה של עודפי תקציב ממשלתיים