פוסט נגד סלקום שמופץ ברשתות החברתיות (צילום: צילום מסך)
קריאה לחרם על סלקום ברשתות החברתיות|צילום: צילום מסך

בסלקום חשבו שהם עושים מעשה של פיוס ואחווה בין יהודים וערבים. בשעה 13:00 הפסיקו עובדי החברה את עבודתם לשעה בקריאה לדו קיום, אחווה ואהבת חינם. נציגי המתנחלים בכנסת ובשלטון המקומי לא אהבו את הקריאות לשלום, בוודאי לא ביום שבו הכריזה החברה הערבית על שביתת מחאה משלה, ומיהרו לקרוא ללקוחות לעזוב את החברה. מניית החברה ירדה ב-3.87 אחוזים היום.

חברי הכנסת בצלאל סמוטריץ' ואיתמר בן גביר, אנשי הציונות הדתית, פרסמו ציוצים  נגד החברה, שבה מועסקים 3,000 עובדים. "‏סלקום מתנתקת מעם ישראל, עם ישראל מתנתק מסלקום", כתב סמוטריץ'. "קורא לכל מכריי: תתנתקו מסלקום. עכשיו. מי שמביע הזדהות עם טרור ושביתות לא ראוי שנקבל ממנו שירות", כתב בן גביר.

אל החרם נגד הקריאה לדו קיום הצטרפו גם המועצות המקומיות, שמנהיגיהם קראו לעבור ולעבוד עם ספקיות תקשורת אחרות. המועצה האזורית גוש עציון הצהירה שתצא למכרז חדש לאספקת שירותי תקשורת במקום חברת סלקום עימה עובדת המועצה כיום.

"לא מתקבל על הדעת, בזמן שאחינו נמצאים במקלטים, חברה ישראלית מחליטה להצטרף ליום הזעם הערבי", אומר ראש המועצה שלמה נאמן. "מדובר בהתדרדרות מוסרית מהמעלה הראשונה: שביתה לדו קיום, אתם השתגעתם? רוצים לייצר סימטריה כשאין ולא הייתה סימטריה? אנחנו מצפים מחברת סלקום שתסייע למשק הישראלי, לא שתזיק לו מבפנים עם שביתות וחיזוק לגרועים שבאויבנו. אנחנו  במועצת גוש עציון נעשה את ההפך - נתמוך בכל עובד ערבי שמחרים את השביתה המקוממת".

"שביתה ביום בו אויביי ישראל מתגייסים לסייע לחמאס בשעת מלחמה על ידי חבלה במשק מבפנים, היא לא רק חוסר רגישות כלפי הנפגעים שלנו, היא גם אמירה חמורה כלפי המפעל הציוני כולו", אומרים גורמים במועצה.

המועצה המקומית שומרון הודיעה שביטלה 1,000 מנויים בסלקום בעקבות המהלך של העובדים.

גם ראש מועצת בנימין הודיעה שיפסיק את ההתקשרות עם סלקום. ישראל גנץ פנה למנכ"ל חברת סלקום, אבי גבאי והודיע לו כי הורה לסיים את התקשרות המועצה עם החברה בשל "הזדהותה עם שביתת אויבי ישראל".

"התבלבלתם בחברת סלקום בין אוהב לאויב" כתב גנץ לגבאי. "שכחתם מיהו הצד הטוב ומיהו הצד הרע. עם צמד המילים "דו-קיום" אתם מטשטשים את העובדה כי מחבלים ופורעים ערבים קמים בימים אלה על העם היהודי. מדובר באבדן עשתונות ערכי שאני רואה חובה להתנער מהשתייכות אליו.  הנחתי גם כן שההתקשרות החדשה תהיה עם חברה שאינה מגלה הזדהות עם פעולות של אויבי ישראל בעת שאזרחי ישראל נתונים תחת מתקפת טרור ערבי בכמה חזיתות".

עובדי סלקום בהפגנת סולידריות - למען דו קיום (צילום: דוברות סלקום)
עובדי סלקום בהפגנת סולידריות - למען דו קיום|צילום: דוברות סלקום

אל הקריאות הצטרפו לא מעט אנשים פרטיים. "בעצם התמיכה ברעיון השביתה ולו לשעה אחת, הם מעבירים מסר בעייתי המשתמע כתמיכה במעשים נגד האוכלוסייה היהודית", אומר ישראל דהן, תושב הדרום. "הציבור שבחר למחות ולהתנתק מרגיש שאין סולידריות עם המצב בו הוא נתון ולכן עשה מעשה. בעיניי לגיטימי".

אל מול החזית מימין, יש גם מי שתומכים במהלך של עובדי סלקום. "כל הכבוד לסלקום על המהלך הפרסומי האמיץ הקורא לדו קיום ואהבת חינם, במיוחד עכשיו, חייבים לשמוע ולהשמיע קולות חיוביים שייצרו הבנה שיש אפשרות למציאות טובה יותר" אומרת הגר, בת 39. "לכל מי שחושב שיש פה איזו תמיכה בחמאס, דעתכם השתבשה עליכם חזק עד שאינכם מבדילים בין תמיכה בשלום לבין תמיכה בטרור".

"אני חושבת שאנשים עושים פה פיל מעכבר", כתבה אחת הגולשות בפייסבוק. "רצו לעשות שעה של דו קיום, פאקינג קוראים להתנתק מהם. לקחו לימונים ניסו לעשות לימונדה - די לחפש דברים להתעצבן עליהם. אנשי הפרסום והשיווק אולי צריכים לבדוק את עצמם"

מסלקום נמסר בתגובה: "סלקום היא חברה ישראלית שמשרתת את כלל תושבי המדינה בעתות רגיעה ועל אחת כמה וכמה  בעתות חירום, כמו הימים הקשים שבהם אנו נמצאים.  בסלקום יש עובדים מכל הדתות והאמונות, אשר עובדים יחד, כתף אל כתף, גם בימים האלה. חלקם חוששים ומסכנים את עצמם ברגעים אלה ממש בכדי לתת שירות באזורים מסוימים.  אנו מחזקים את ידי חיילי ומפקדי צה"ל ומערכת הביטחון, תומכים ומחזקים את כלל תושבי המדינה ובעיקר את תושבי הדרום, שנמצאים תחת מתקפת טילים אכזרית ומתועבת. ההתכנסות היום הייתה בקריאה לדו קיום וחיים משותפים ובאה מהמקום של עובדים שחיים ועובדים יחד. מובן מאליו כי אין ולא היה כל קשר או הזדהות עם השביתה של ועדת המעקב במגזר הערבי. בדיעבד, העיתוי היה שגוי והוא זה שאפשר למי שמחפש להלהיט רוחות, ליצור קשר שלא קיים בין שני הדברים.  נמשיך לפעול, לשרת ולחזק את צה"ל ואת כלל תושבי המדינה בימים קשים אלה ולפעול לדו קיום ולעבודה משותפת של יהודים וערבים בסלקום".