לילדים יש הרגל שכזה - לגדול משנה לשנה. לכן זה לא מפתיע לגלות שכל הפריטים מהחורף הקודם קטנים עליהם לפחות במידה. אבל מה הכי כדאי לקנות וכיצד ניתן לחסוך? האם לקנות במידה הנוכחית או במידה שתתאים להמשך? אילו פריטים מתאימים ליומיום ומה ההבדל במחירים בין הרשתות למעצבי הילדים? מורה נבוכים בגרדרובת הדרדסים.
עוד ב-mako כסף:
- כשהפקיד אומר לכם ריבית פריים, למה הוא מתכוון?
- איך להרוויח גרושים ולחיות כמו מיליונרים?
- איפה אפשר לחסוך 10 אחוז ממחיר המחשב הנייד?
מיקס אנד מאץ' במידה הנכונה
אחת הדרכים הפשוטות והטובות ביותר לחסכון בעלויות היא רכישת פריטים המתאימים למגוון שילובים. "אין צורך לקנות מכנסיים שמתאימים רק לחולצה מסוימת או הפוך, צריך לחשוב על כמה שילובים ובכך לייצר מקסימום אפשרויות במינימום פריטים", מציעה נילי שמגר, המנהלת המסחרית של המותג "קיווי". "סריג על חולצת אריג מכופתרת עם צווארון מבצבץ, טוניקה מודפסת, ז'קטים ועליוניות במגוון בדים רכים ואופנתיים, סווטשירטים מבדים רכים ועדכניים, עם מגוון מעניין של טלאים ועוד".
מהי המידה שנבחר לבגדי הילדים - בדיוק בגודל שלהם, או מעט גדול בכדי שיתאים בהמשך? לעיתים, בחירת מידה גדולה היא ההפך מחסכון, כך מגלה שמגר: "ילדים אוהבים שנוח להם. ההמלצה היא לקנות בגד במידה המתאימה, שישמש את הילד לזמן המוגדר. לא כדאי לקנות ולהגיד לו שזה יתאים בהמשך העונה או בשנה הבאה, משום יש שונות בקצב הגדילה של כל ילד או ילדה ובסוף שומרים ומפספסים את הטיימינג. כך שבסופו של דבר, זה עולה לנו יותר".
פחות בגדי גוף, יותר מכנסיים: מה שתינוק צריך
"לתינוק כדאי לקנות בין ארבעה לחמישה סטים של בגדי גוף", אומרת שמגר. "בגד גוף הוא פריט אשר ניתן לשים מתחת להכל על מנת שלתינוק יהיה חם, הוא מאד פרקטי. לעומת זאת, המכנסיים שמלבישים מעל לבגד הגוף מתלכלכים הרבה יותר ולכן צריך יותר מכנסיים".
מה חשוב לדעת כשקונים בגדי תינוקות?
"עור התינוק הוא רגיש ויש להקפיד על טיב ואיכות הבד. כמו כן, יש לדאוג שכל הפריטים הנלווים כדוגמת כפתורים, רוכסנים יהיו באיכות גבוהה ותפורים היטב לבגד. עדיף שהתפרים הפנימיים של הבגדים יהיו חלקים ושטוחים - ניתן לראות זאת על ידי הפיכת הבגד. אל תיקחו צ'אנס ותגידו 'עם הכביסה זה יתרכך' – בדקו שהבגד נעים למגע מהרגע הראשון".
מה תמצאו בחנויות? קסטרו מציעים שלושה בגדי גוף ב-99.90 שקלים, באושקוש נמכרים מכנסיים לתינוקות החל מ-59.90 שקלים, ובמבצע של פריט במתנה בקניית שני פריטים. "תפוז" מציעה טייטסים ופוטר לתינוקות בטווח מחירים 19.90-29.90 שקלים, וברשת "סלקשן" מציעים מכנסי פלאנל ב-12.90 שקלים.
נוחות במינימום מחיר
לילדי הגן מומלץ לקנות בעיקר בגדים נוחים ובצבעים כהים, מאחר שהם נוטים להתלכלך המון. "בתחילת העונה יש להצטייד בכמה סטים של דגמי מעבר", ממליצה שמגר. "חליפות שמותאמות מראש או מיקס אנד מאץ' של חולצות או בגדי גוף , מכנסיים וטייצים. בהמשך העונה רצוי להצטייד בקפוצ'ונים פוטר ובחליפות פוטר איכותיות וצבעוניות. גם כאן ניתן לקנות חליפות או בשיטת שילובים לפי טעם".
מה תמצאו בחנויות? בקדס קידס מציעים טי שירטים ב-29.90 שקלים לחולצה, שתיים ב-49.90 שקלים. ב"תמנון" מצאנו שלושה פריטי בייסיק ב-100 שקלים, ברשת "ביג שופ" פריטי בייסיק ב-30-50 שקלים. ב"קיווי" מצאנו שתי חליפות פוטר ב-90 שקלים, שני פריטי פוטר בודדים ב-50 שקלים ופריט שני ב-70%. ברשת "פוקס" מציעים את הסריג השני ב-50%.
ומה לגבי נעליים? ברשת TOGO מציעים זוג שני במתנה, ב-nimrod&more מבצע של זוג ב-20% הנחה וזוג שני ב-40% הנחה וגם ברשת סקופ מציעים זוג נעליים שני במתנה.
ילדי בית הספר מודעים לאופנה
נילי שמגר מגלה כי ילדים בגילאי בית הספר הופכים רגישים יותר למה שבני כיתתם ולמה שהם עצמם לובשים. ניתן לראות שפריטים רבים, גם הבייסיק וחליפות הפוטר – הופכים לטרנדיים בהתאם לעונה. "צבעוניות וקישוטים, שילובי בדים עם גליטרים, כיתובים ועוד", מספרת שמגר.
מלתחה חגיגית לאירועים עולה בדרך כלל יותר, אבל גם כאן אפשר לגלות מציאות, אפילו בגזרת מעצבי הבגדים, שנחשבת ליקרה. המותג GIFTED של המעצב הישראלי יואב מאיר מציע שמלות חורף ב-120 שקל ושמלות מעונת הקיץ ב-50 שקל – אותן אפשר ללבוש בשיטת השכבות. המעצבת מאיה בש יצאה בקולקציה לילדות עד גיל שבע, עם חולצות החל מ-150 שקל ושמלות ב-250 שקל. גם אצל המותג היוקרתי "נו נו נו" ניתן למצוא אוצרות, כמו שמלות ב-120 שקל.