לפעמים, בחיים, כל מה שצריך זה קצת הכוונה והרבה רצון טוב. פרוייקט "יוצרים עם קשת", בשיתוף קרן ספיר ומפעל הפיס, נתן הזדמנות כזו ל-2,500 נערים מהפריפריה. אם אתם עדיין לא מכירים את הפרוייקט, הוא נוסד במטרה לייצר ערך מוסף לבני נוער באמצעות חוג לקולנוע ולטלוויזיה, המשמש עבורם כלי לביטוי עצמי. והנערים הללו לקחו את ההזדמנות בשתי ידיים.
"זו התנקות מכל הרעש והבלגן ומכל הלימודים", מספרת אתי מסיקה, 16.5, המתגוררת באשקלון. "זה ללכת לשלוש שעות וללמוד מה שאנחנו מתעניינות בו. לפני שאנחנו מגיעות לשם אנחנו מנתקות את הטלפון ואת הכל וזה פשוט רק אנחנו".
מה בדיוק עשית שם?
"מלמדים אותנו ליצור סרט. אנחנו לומדים על זוויות צילום, על שוטים, על עריכה וכל מה שחשוב כדי לעשות סרט".
ואיך הגעת לפרויקט הזה?
"אנחנו באות 'מהבית הפתוח', שם אנחנו נמצאות מארבע עד שבע. זה פרויקט כזה רק לנערות. יש שם כל מיני פרויקטים, וביניהם גם 'יוצרים עם קשת'".
למה החלטת להצטרף?
"תמיד אהבתי את הקטע של משחק אבל גם את הקטע של קולנוע. אני רואה סרטים ותמיד רציתי לעשות אותם בעצמי. רציתי גם לשחק, וזה עוד חלום שהגשמתי מיוצרים עם קשת".
היום יציין פרוייקט "יוצרים עם קשת" עשור מאז שהחל באירוע רב משתתפים בדימונה. אילנה דיין, איל קיציס, טל פרידמן, סופר נני מיכל דליות, אבי נוסבאום ודודו ארז הם רק חלק מהטאלנטים שידרימו לעיר על מנת להשתתף ולהנחות שלל סדנאות.
בזכות פרוייקט "יוצרים עם קשת" הגיעה מסיקה גם לפסגת הטלוויזיה, הלא היא "ארץ נהדרת". היא עברה את האודישנים שנערכו ברמלה, ואף שיתפה פעולה עם מריאנו. "זה היה כיף ממש", היא משחזרת. "זו הייתה חוויה. בהתחלה, כשהגעתי, חשבתי שהם בטח יסתכלו עלינו מלמעלה, כאילו הם ברמה יותר גבוהה מאיתנו, אבל זה היה בדיוק ההיפך. מריאנו ושני כהן וכולם היו ממש נחמדים. חשבנו שבהפסקות הוא יתנשא, אבל כשהגיעה ההפסקה הוא ישב איתנו ודיבר איתנו על הכל".