ארבע שנים אחרי שהורידה מהבמות את מופע הבידור המצליח "מיקי קם ועכשיו", שרץ 850 פעם ברחבי הארץ, חוזרת מיקי קם לכושר שיא במופע החדש "רגל פה רגל שם" שביים מוטי אבירם. במשך שעתיים היא שרה, רוקדת, משלבת מונולוגים ומערכונים, מחליפה דמויות בקצב מטורף ובעיקר מצחיקה עד דמעות.
"המופע נולד בעבודה יסודית, איטית ומושקעת", מעידה קם, "יש משהו מרתיע בניסיון ליצור ממשיך דרך ראוי להצלחה גדולה כמו 'מיקי קם ועכשיו'. בעולם המוזיקה קוראים לזה 'תסמונת האלבום השני', אבל העיקרון זהה. מצפים ממך לגדולות ונצורות, אז לוקחים את הזמן עד שמוכנים לממש. לדבריה, היו כל מיני פרויקטים שנכנסו באמצע תהליך הכתיבה, כמו הטלנובלה 'בובות', התוכנית 'רוקדים עם כוכבים' בערוץ 2 וכמה הצגות תיאטרון בהן השתתפה.
"אני מאמינה שככל שאני רוכשת ניסיון בסוגים שונים של עשייה בימתית, כך אני מגיעה מוכנה יותר לאתגרים הפרטיים שלי. בדרך כלל אני מבשלת על אש קטנה והרבה זמן, אבל יוצא הכי טעים. מקהל שכבר צפה במופע החדש שמעתי לא פעם את ההגדרה 'כמו בלאס וגאס', וזו באמת המחמאה הכי גדולה שאני יכולה לאחל לה".
- אם לחפש קונספט ל"רגל פה רגל שם", מדובר במונולוגים של נשים המנסות, כל אחת בדרכה, לתפוס את החבל בשתי הקצוות. גם אם, גם רעיה, גם מקובלת, גם מצליחה, גם מנהלת חיי מין מספקים
"אבל זה לא מופע לנשים בלבד. אני מרגישה את הויברציות בקהל. גברים מאד נהנים, גם כשאני לכאורה יורדת עליהם. נורא פשטני להגיד 'הכול באהבה', אבל זה מה שאני עושה. גם הדמויות שלכאורה מותחות את הביקורת הכי חריפה על המין הגברי הן נשים שאוהבות גברים. אני נשואה יותר מ-30 שנה, אז אי אפשר לחשוד בי שאני לא מאמינה בזוגיות".
קם, כאמור, שולפת את גלריית הדמויות הססגוניות שלה כאילו מהשרוול. אם פולניה קנטרנית שבתה החליטה להינשא בלב חורשה, אחות סיעודית פיליפינית או בת לזוג לסביות. אבל גולת הכותרת של המופע הוא המערכון אודות פרלה גוטרמן גוטרמן, העולה מארגנטינה המדליקה משואת יום העצמאות לתפארת המין הגברי. אם לכל קומיקאי מוביל יש אלטר אגו בימתי שיישאר מזוהה איתו לנצח, ע"ע ז'וז'ו חלסטרה של צביקה הדר או קלרה של חנה לסלאו, פרלה היא יהלום הכתר הנוכחי של מיקי קם.
"הדמות נולדה, למעשה, עוד במופע הקודם", מבהירה קם, "אז היא דברה על הקשר בין בשר לסקס. היא הייתה כל כך חמודה, שהחלטנו לחזור אליה ולהרחיב את המנעד שלה. שלמה משיח כתב טקסט מבריק, שאני מאמינה שכל שחקנית שהייתה מקבלת אותו הייתה הופכת את הדמות לפנינה. אי אפשר לפספס עם חומר כזה. פרלה היא גם דוגמה מייצגת למה שניסיתי לעשות במופע כולו, כלומר לתת עטיפה מושקעת ומבדרת לסיטואציות יומיומית קשות אותן חוות נשים".
- ומי זאת פרלה בעצם?
"אישה שקורעת את התחת מצאת החמה עד צאת הנשמה, כדי לרצות את בעלה והילדים ולא נשאר לה רגע לעצמה. הדבר היחיד שמעודד אותה זו הסטטיסטיקה לפיה נשים חיות מעט יותר מגברים, כך שאלוהים יאשר לה חופשת שחרור מרוכזת עם זמן איכות לעצמה קצת לפני שתמות".
- יש לך כוחות גוף ונפש לעוד מופע שירוץ 850 פעם?
"אני חיה יום אחרי יום, לא חושבת מראש שנים קדימה. כרגע יש לי מופע חדש, ואני אעלה הופעה אחרי הופעה ונראה לאן אגיע".
ובמקביל?
"עונה חדשה של 'עד החתונה', ההצגה 'עקר בית' שעדיין רצה בתיאטרון הקאמרי, ואני מחליפה מדי פעם את שרית וינו אלעד בתפקיד גולדה במחזמר 'כנר על הגג'. ענת גוב מעוניינת שאשתתף במחזה החדש שהיא מסיימת לכתוב, אבל אין לי מושג אם לוח הזמנים יאפשר כי בסופי שבוע אופיע בעיקר עם התוכנית החדשה שלי".
- מה לגבי חלום רב שנים נוסף שלך, להקליט אלבום גרסאות כיסוי מתורגמות לשירים לועזיים אהובים עלייך בהפקתו המוזיקלית של בעלך, יהודה עדר?
"זה קורה. זה הדבר הבא שאני מתחילה לעבוד עליו כבר בשבועות הקרובים. די, דחיתי את זה מספיק. הפעם זה חייב לקרות".
המופע "רגל פה, רגל שם" יועלה ב-7 בנובמבר בעשר בלילה באולם תיאטרון הצפון בחיפה.