לפני כשנתיים פתח החוג לתולדות האמנות באוניברסיטת חיפה מסלול ללימודי אוצרות כחלק מלימודי התואר השני. מסלול זה מקנה לבוגריו בסיס תיאורטי ומחקרי יחד עם לימודי מוזאולוגיה, אוצרות ותקשורת, המהווים הכנה טובה לעבודת האוצר בגלריה ובמוזיאון.
התערוכה המוצגת בימים אלו במשכן לאמנות שבאוניברסיטת חיפה היא פרויקט הגמר המעשי של ארבע תלמידות המחזור הראשון של התואר השני באוצרות, בהנחייתו של פרופ' אבישי אייל. כל אחת מהן אצרה "מיני–תערוכה", הפונה לכיוון אוצרותי אחר ושונה מחברתה.
אביטל אפל בחרה להציג סדרה של רישומי נשים של האמן ג'ורג' קארס, אחד מציירי אסכולת פריס היהודיים, שהיה רשם וירטואוז בסגנון הממזג רישום אקדמי ורישום מודרני.
לירון זלינגר–הורצקי מציגה עבודות עיצוב קונספטואליות ומזמינה את הצופים לקחת חלק במחשבות ובתהיות של מעצבים בני זמננו. מרבית המוצגים בתערוכה אינם שימושיים כלל וכל מטרתם היא לעורר את הצופה לשאלות אודות הרגלי חייו.
אדריאנה ויטיניג–סגל מציגה קובץ מציוריו של פצום טקלמריאם, אמן פליט מאריתריאה. פצום למד ציור לראשונה בהגיעו לישראל, בבית הספר התחנה בתל–אביב. ציוריו נוגעים בזיכרון של כפר הולדתו, והם מבטאים את געגועיו למשפחתו, אותה נאלץ לנטוש מאחור.
רותי קלימי מציגה את עבודותיו של הפסל משה שטרנשוס, שהיה חבר בקבוצת "אופקים חדשים". בתערוכה מוצגים רישומי הכנה ופסלים במידות קטנות, המלמדים על הלך הרוח ועל דרך מחשבתו של האמן.
4 התערוכות מוצגות במשכן לאמנות באוניברסיטת חיפה בתאריכים 2-22/5/2012