ספרים חדשים:
הביתה - אסף ענברי
הביתה, שזכה בצל"ש שר התרבות לספר ביכורים, הוא אוסף קורותיו של קיבוץ מלידתו ועד מותו לעיני מייסדיו. זהו סיפורם של אנשים שעזבו את ביתם כדי להגיע הביתה. את הוריהם את שפתם ואת אמא רוסיה, למען חלום של בית משותף. חלקם השכילו למות לפני שמפעל חייהם התנפץ. חלקם עדיין כאן. את העלילה מוליכים שבעה גיבורים ראשיים, שכל אחד הטמיע חותמו על הקיבוץ. כשם שהקיבוץ הוא ניסוי אנושי, הביתה הוא ניסוי ספרותי המציע חלופה לרומן הבדיוני: כרוניקה תיעודית שהיא ספרות לכל דבר.
הוצאת ידיעות ספרים. 276 עמ'.
מחבואים עם אלוהים - שלום אוסלנדר
סיפור נעוריו של שלום אוסלנדר בקהילה אדוקה ומבודדת, שמגולל בהומור את מאמציו לבעוט בה ולהתנתק ממנה. לכל אורך הדרך מנסה הכותב להבין את אלוהים ואת חוקיו המסובכים שסותרים את עצמם. הוא מנהל משא ומתן עם אלוהים ונציגיו כגון יום נטול חטאים תמורת יום של הפקרות, ומתפשר לבסוף על הפסקת אש עם אלוהים. תרגום ראשון של הסופר והסטיריקן האמריקאי.
הוצאת כנרת זמורה ביתן. 255 עמ'.
סמיכות - אורית גידלי
ראשיתו של הספר באישה הקופצת אל מותה ומותירה אחריה גבר וילדה קטנה. השירים מתעדים את המפגש של בת הזוג החדשה עם ההורות הקשה והזוגיות בצל הטרגדיה. לתוך הדחיסות הרגשית הזו מתערבלת גם מחלת השכחה המאכלת את זוגיותם של הסבא והסבתא, ולידתו של תינוק חדש אל תוך מציאות פוליטית אלימה מערערת את הזוגיות הבשלה הנאבקת לשמר עצמה אל מול כוחו המפתה של הגבר הזר, ואל מול כוחם המכלה של החיים.
הוצאת הקיבוץ המאוחד. 73 עמ'.
שיר אלבמה - ז'יל לרואה
מונטגומרי, אלבמה, 1918. כשזלדה, "יפיפיית הדרום", פוגשת את לוטננט סקוט פיצ'ראלד, חייה מקבלים תפנית הרת גורל. הוא נשבע להיות סופר, וההצלחה המהדהדת של הרומן הראשון שכתב מחזקת את הבטחתו. היא, בת זקונים אריסטוקרטית, נאבקת על נפש חופשייה בעולם שמרני. הרומן מערבב יסודות ביוגראפיים ובדיוניים כאשר בני הזוג הופכים לאלילי כל המי ומי של ניו יורק, דרך השמחות והייסורים. ברגישות יוצאת דופן מתוארים חייה של מי שנאלצה להיאבק בגופה ובנפשה כדי להתקיים, מול בעלה הסופר.
הוצאת כנרת זמורה ביתן. 176 עמ'.
הייתי ילדה של ניצולי שואה - ברניס אייזנשטיין
"כשגדלתי וניסיתי למצוא את דרכי בעולם, גיליתי שלפעמים אין לי ברירה אלא לסטות מן המסלול כדי להשיג מטרה שונה. לא הסתפקתי בידיעה שהשואה התרחשה, הרגשתי צורך לדעת מה היא עוללה להורי. צעדי בדרך הפתלתלה של עברם...אבל בדרך כלל הגעתי רק למחלקת אבידות ומציאות."
הספר הוא ניסיון לצייר את הבלתי נתפס, הבלתי נשכח והבלתי מדובר. סיפורה האוטוביוגרפי של ברניס אייזנשטיין הוא מסע מרגש אל מחוזות הזיכרון. זהו קולו של דור שנולד אל עולם מתאושש מזוועות, ומשלב בתוכו הומור געגוע, יידיש וקומיקס. הרומן הגרפי זכה בפרס ספר השנה היהודי בקנדה בשנת 2007.
נדלקתם? רוצים לרכוש את הספרים בזה הרגע? חנות הספרים של "צומת ספרים" פתוחה
ומה עם קצת ביקורת?
סיגל ריבה התרגשה מ"מחלת האבנים", גילתה את ספרי הילדים שעוזרים לה להעביר לילדודס את הזמן והחליטה ש"הדרך הביתה" של ברנהארד שלינק יהפוך גם הוא כמו "נער קריאה" ללהיט, למרות שהוא בכלל לא קל.
המלצת השבוע
ורדה רזיאל ז'קונט ממליצה על "גשר על חיים סוערים" - שרה כץ
"הספר הוא ספר עיון שעוסק בגישור בין זוגות שעומדים להיפרד. המטרה של הספר היא להציע אופציות כיצד אפשר לעזור לזוגות האלה לעבור את המשבר בצורה הוגנת ולא מזיקה. אני חושבת שמה שמיוחד בספר הן דוגמאות מעניינות מחיים של אנשים. הספר מצד אחד הוא ספר הדרכה דוקומנטרי, ומצד שני כתוב בשפה קולחת ומביא סיפורי אהבה שהסתיימו, תוך הצגת דרכי הפיתרון לפרידה מוצלחת."
הוצאת כתר. 367 עמ'.
המלצת הספרן:
עמית גיטלר מסניף צומת ספרים ירקונים ממליץ על "ניפגש באמצע הדרך" - יובל בן עמי.
"הספר מתאר בחור בשם איל שבגיל שלושים נשלח מטעם משרד החוץ לפינלנד ושם פוגש את נינה, מה שגורם לו לזרוק את הקוראים לעבר של חייו. הוא מספר לנו את הסיפור שלו משהיה צעיר וטייל המון בעולם, על חוויות ואהבות קודמות. מה שמיוחד בספר הזה הוא הכתיבה, וגם העובדה שהוא מתאר מקום אחר וסיפור אהבה אחר, באופן זורם, כאשר הפרקים מחולקים בצורה מעניינת. הרומן אינו אוטוביוגראפי אבל כן מבוסס על חוויות של הסופר יובל בן עמי, שהרבה לטייל בעולם ובפינלנד בפרט, וכתב בעבר ספרי טיולים."
הוצאת כנרת זמורה ביתן. 220 עמ'.