על-פי דירוג שמפרסמות סוכנויות הידיעות, הסרט "פלוטו נאש", קומדיית המדע הבדיוני הנשכחת בכיכובו של אדי מרפי משנת 2002, הוא הכישלון הכלכלי הגדול ביותר של הוליווד בעשור החולף. הדירוג מתייחס להפקות של אולפנים הוליוודיים שהסבו נזק מרבי בכל הקשור לעלויות מול הכנסות בבתי-הקולנוע בתחומי ארצות-הברית בלבד.
על-פי המדדים המקובלים בתעשיית הקולנוע בכלל, ובהוליווד בפרט, סרט קולנוע נחשב לרווחי כאשר סך כל הכנסותיו ברחבי העולם, הן מהקרנות באולמות בבתי-הקולנוע והן מתמלוגי מכירות והשכרות של מארזי DVD והקרנות בערוצי סרטים טלוויזיוניים (צפייה רגילה או הזמנה בשירותי VOD ודומיהם), מגיע לפי שניים וחצי מהעלות הכוללת של ההפקה וקמפיין יחסי-הציבור.
בשנים האחרונות סרטים מעטים הסתיימו בהפסדי עתק של ממש, למרות שבמקרים רבים נזקקו המפיקים לכמה שנים עד שראו גם רווחים. זו אחת הסיבות שסרטים שנכשלו בקופות בארצות-הברית (כמו אפוס הפנטזיה "המצפן המוזהב" שהופק בעלות של 150 מיליון דולר וגרף מעט יותר מ-60 מיליון דולר), לא נכללו ברשימה היות שזכו להצלחה נאה בשאר העולם.
עדיין, בשוק תחרותי שבו גורלו של סרט נקבע לרוב כבר בסוף השבוע הראשון לצאתו למסכים, בתוספת האמונה הרווחת בשוק האמריקני לפיה שאר העולם לא ממש נחשב, כל פלופ בעשירייה הנבחרת העמיד בשעתו את הקריירות של כל מי שהיה מעורב בהפקת סרטים אלה בסכנת השמדה ממשית.
אקשן עתידני והרפתקאות
במקום העשירי והאחרון ברשימה נמצא עיבוד הקומיקס של הבמאי פרנק מילר משנת 2008 ל"הרוח" (The Spirit), שהופק בע-60 מיליון דולר וגרף 19.8 מיליון דולר בלבד.
במקום התשיעי - פרויקט "גריינד האוס" השאפתני של הבמאים קוונטין טרנטינו ורוברט רודריגז מ-2007, שהופק ב-67 מיליון דולר וגרף 25 מיליון דולר. הקהל לא התרשם מרצונם של השניים להצדיע לסרטי הטראש סוג ב' שעליהם גדלו באמצעות כתיבה ובימוי של שני סרטים בכרטיס אחד באורך כולל של שלוש שעות, וגם הניסיון לפצל את הפרויקט לשני סרטים נפרדים לא עזר.
במקום השמיני - סרט האקשן העתידני "רולר בול" של הבמאי ג'ון מק'טירנן מ-2002, חידוש לסרט פעולה משנות ה-70' שלא גירד אפילו את הצלחת המקור. השקעה של 70 מיליון דולר הניבה הכנסות של 19 מיליון דולר בלבד. במקום השביעי סרט המדע הבדיוני "הפלישה" שביים אוליבר הירשביגל בשנת 2007, בכיכובם של ניקול קידמן ודניאל קרייג, שעלה 80 מיליון דולר וגרף 15.1 מיליון דולר בלבד.
שישי ממוקם העיבוד הקולנועי של הבמאי הצרפתי פיטוף מ-2004 לסדרת הקומיקס "אשת החתול", בכיכובה של האלי ברי, שנחשב לא רק לעיבוד הקולנועי הגרוע ביותר שנעשה אי פעם לקומיקס, אלא גם שאב תקציב של 100 מיליון דולר והניב בתמורה הכנסות של 40 מיליון דולר בלבד.
במקום החמישי מדורג האסון הקופתי "Town and country" , שיצא לאקרנים ב-2001 בתקציב של 90 מיליון דולר, אחרי שלוש שנים, שבמהלכן עבר אינספור שכתובי תסריט וחריגות תקציב ושבסופן גרף 6.7 מיליון דולר בלבד. הקומדיה הרומנטית הדלוחה הזו חיסלה סופית את הקריירות של הכוכב וורן ביטי והבמאי פיטר צ'לסום והביאה את חברת הסרטים "ניו ליין" לסף פשיטת רגל, ממנה ניצלה רק בזכות ההצלחה של טרילוגיית סרטי "שר הטבעות".
במקום הרביעי מדורג המותחן "ג'ילי" משנת 2003, בו ניסה הבמאי מרטין ברסט לרכב על הרומן המתוקשר (דאז) בין הכוכבים הלוהטים ג'ניפר לופז ובן אפלק, אך הסתיים בכישלון צורב שעלה 54 מיליון דולר וגרף 6.1 מיליון דולר בלבד.
במקום השלישי מדורג פלופ טרי יחסית מהקיץ האחרון, סרט ההרפתקאות "הארץ האבודה" שביים בראד סילברלינג בכיכובו של וויל פרל, בעלות של 100 מיליון דולר ועם הכנסות של 65 מיליון דולר בלבד.
במקום השני מדורג פלופ המדע הבדיוני משנת 2000 "שדה קרב כדור הארץ", שכמעט חיסל את הקאמבק של ג'ון טרבולטה, שגם הפיק על-פי רב-המכר של מייסד הסיינטולוגיה ל. רון הברד. הבמאי המתחיל רוג'ר כריסטיאן קיבל תקציב של 75 מיליון דולר והסרט גרף 21 מיליון דולר בלבד.
וכאמור, בראש הרשימה צועד בגאווה (או שלא) "הרפתאותיו של פלוטו נאש". שעטנז לא ברור של קומדיה, מדע בדיוני וסרט הרפתקאות בכיכובו של אדי מרפי כבעלים של מועדון לילה מצליח על הירח. נשמע מגוחך? כך חשב גם הקהל שהפנה עורף למרפי ולבמאי רון אנדרווד. הסרט, כאמור משנת 2002, עלה 100 מיליון דולר וגרף 4.4 מיליון דולר בלבד.