צילום וריאיון: גיא עקיבא

השף טום אביב חתם אתמול על עסקת טיעון, אחרי שבית המשפט הרשיע אותו בתקיפת בעלים של כלב לפני כשנה. הבוקר (שלישי) השף התייצב ליום צילום לקמפיין סדרת הפיירקסים וכלי הבישול של רשת "המשביר", לה הוא משמש כפרזנטור, אבל הוא לא היה צריך לנסוע רחוק מדי - כי זה קרה ממש בבית שלו. תפסנו אותו לריאיון קצר אחרי גזר הדין, ושאלנו אותו על הימים שעוברים עליו, על החלטת בית המשפט ועל התחושות.

מה שלומך טום?
"מהמם, מעולם לא היה טוב יותר".

היו לך ימים לא פשוטים עכשיו.
"אנחנו צולחים אותם אחד אחד אני חושב. הימים לא פשוטים אבל אני במקום טוב".

מה היה אתמול?
"חזרתי לארץ במיוחד לעשות עסקת טיעון ולהשאיר סיפור שקרה לפני שנה מאחוריי. די, צריך להתקדם הלאה, לקחתי אחריות".

אתה מרוצה מסיכום המשפט?
"מה זה מרוצה? זאת הייתה החלטה שלי. אני הצעתי את עסקת הטיעון, הגעתי במיוחד בשביל לעשות אותה. אני חושב שאחד הדברים הכי גדולים שבן אדם יכול לעשות בחיים האלה זה לקחת אחריות, גם אם הוא טעה. ורובנו לא עושים את זה. זה מצחיק, אני מקבל הרבה תגובות בימים האחרונים, נורא קל להיות בצד שכותב, הרבה יותר קשה להיות בצד שמקבל אחריות. אז נראה לי שאני במקום טוב".

רצית לעשות משהו טוב ונענשת בסוף.
"אמרתי את זה גם לשופטת: היה לי מאוד קשה להישאר אדיש כשראיתי אלימות כנגד בעלי חיים, בכלל, כנגד חסרי ישע, אבל בסופו של דבר לא הייתה לי שום סיבה לקחת את החוק לידיים, והעבודה שהצד שתקף את הכלב קיבל כתב אישום גם כן, אומרת שהחוק עשה את שלו. אז אין סיבה לקחת את החוק לידיים, אני לא ממליץ, לא חושב שזה ראוי להערכה בסופו של דבר. ואני מצר על זה. אני נורא גאה במה שעשיתי".

אתה מצטער על מה שהיה?
"ברור שאני מצטער כי לא הייתי רוצה להגיע למצב הזה, לא רוצה לפגוע באנשים שסביבי ולא רוצה לפגוע באנשים אחרים. אני כן אשמח אם מכל הבלגן הזה יצא מסר אחד שאומר 'חבר'ה אל תתעללו בבעלי חיים ולא באף אחד, וגם אל תרימו ידיים', שזה בא ממני. הבוקס הזה היה חרב פיפיות, כולם נפגעו פה, ואלימות היא לא פתרון, לא לכלבים ולא לבני אדם". 

טום אביב (צילום: איתי דגן , פרטי)
"לא רוצה לפגוע באנשים שסביבי". טום אביב|צילום: איתי דגן , פרטי

אחרי שהתקדם הלאה מהתקרית שקרתה בשנה שעברה, פניו של טום אביב קדימה ולאחרונה הוא מבלה את רוב זמנו בחו"ל, ובמיאמי ליתר דיוק, אחרי שפתח שם מעדנייה. בקרוב מאוד הוא עתיד לפתוח שם מסעדה שתיקרא 'ברנז'ה', בנוסף למסעדה שיש לו במרוקו ולמסעדות בישראל. ובכל זאת, מבחינתו מעבר דירה זה לא משהו שיקרה.

"אני לא עובר לגום בשום מקום, אני מגדיר את עצמי כטבח צועני, מבשל איפה שצריך", סיפר טום. "אני אהיה איפה שאני צריך להיות, אבל זה לא אומר שאוותר על הבית שלי, אני לא מעביר את כל הדברים שלי, אין פה מעבר גרנדיוזי. כן אגיע לפי הצורך. נכון שבשנה הקרובה את מרבית הזמן שלי אבלה מעבר לים, אבל המדינה הזאת תמיד תהיה הבית שלי".

מה לגבי זוגיות? אתה מסתובב הרבה בעולם, אתה מאוד עסוק, יש זמן לזוגיות?
"זהו שאין, אבל אני מאוד רוצה. יש סרט שנקרא Catch me if you can, נראה לי שזה המצב שלי".

יש מישהי שתצליח לתפוס אותך?
"לא יודע, אבל אפשר לפנות אליי ב-DM באינסטגרם".

יאללה, אז בנות יקרות - זה הזמן לסמס ולשלוח הודעות.
"אבל יש לזה מחיר מאוד כבד: זה עניין של מרחק, ויתורים, אבל אני חושב שבא עם זה הרבה טוב. גם אני מוותר המון בחיים שלי: על בסיס, על נוחות, על שינה, אבל טוב לי בסופו של דבר, אני במקום מאוד יציב ומאוד מפוקס".

מה נאחל לך?
"אולי הרבה רגעי סיפוק ואם נדבר על דברים יותר ספציפיים אז מעבר להצלחה עסקית, שאני חושב שאני מאחל אותה לעצמי כל יום וכל רגע, אז כן אולי ביסוס, משפחה, אולי הרבה ילדים".

אתה מדבר הרבה על זוגיות, משפחה וילדים.
"כן, הגיע הזמן".

הילד הרע של עולם הקולינריה...
"הילד הרע כבר לא כל כך ילד. ונראה לי שאף פעם לא הייתי באמת רע, קצת שובב".