רק הבוקר (חמישי) סיפרנו לכם על הבילוי של מגישת החדשות אלמז מנגיסטו עם אחותה מיכל וסבתא שלהן ג'יין שרמן - והשאלות לא הפסיקו להגיע. אינספור תהיות עלו בנוגע לקשר המשפחתי ביניהן, שכן הן לא חולקות את אותו שם המשפחה, אז יצאנו לבדיקה - וזה מה שגילינו.

בגיל צעיר מאוד אלמז ואחיה איבדו את הוריהם, ובאותה תקופה ג'יין שרמן הייתה פעילה מאוד בכל הקשור לעלייה של הקהילה האתיופית לישראל. "לפני 20 שנה אימצנו חמישה ילדים אתיופיים שאיבדו את הוריהם", סיפרה שרמן בסרטון על חייה ועל עבודתה, שעלה לפני כחמישה חודשים. "הקשר של הנכדים והנינים שלי איתם, כשאחד מהם גר איתנו עכשיו, יצרו אצלם תחושת מחויבות למדינת ישראל והבנה מה זה להיות יהודי". 

פפראצי אלמז מנגיסטו וסבתא שלה. יולי 2022 (צילום: פול סגל)
אלמז, אחותה מיכל וסבתא ג'יין|צילום: פול סגל

שניים מהילדים אותם שרמן ובעלה אימצו היו אלמז ואחותה מיכל, שכיום מעצבת אופנה ובעלת המותג AKAL - על שם אמן של השתיים שהלכה לעולמה בשנת 1999. מפאת שמירה על פרטיותה, אלמז לא חושפת מי הם שלושת הילדים הנוספים שאומצו על ידי סבתה.

ג'יין סיפרה בסרטון על פעילותה והסיוע שלה לקהילה האתיופית שעלתה לישראל, ועל הקשיים איתם הקהילה התמודדה כשהגיעה לארץ: "14,000 יהודים אתיופיים הגיעו לישראל ושיכנו אותם במלונות. היה משבר גדול במדינת ישראל, כי הממשלה החליטה לשים את המתבגרים בפנימיות – וזו לא הייתה החלטה טובה. התחלתי לראות את הבעיות שהיינו צריכים להתמודד איתן: קודם כל, עצם ההפרדה שלהם מהמשפחות שלהם; שנית, בני ה-12-18 היו פתאום צריכים ללמוד עברית וללמוד לחיות במדינה הזאת; ודבר שלישי, לקחת אוכלוסייה שלמה שמגיעה מחברה פטריארכלית ולשים אותה בחברה מטריארכלית - זה שבר מאוד את מבנה המשפחה בקהילה האתיופית".

"בחרתי להקדיש הרבה מהזמן שלי כדי לתקן את המצב הזה", הוסיפה שרמן, "אז הרבה תכניות שהייתי מעורבת בהן עבדו במטרה לעזור לאוכלוסייה האתיופית. היום יש לנו הרבה אנשים מצליחים מהקהילה: דוקטורים, עורכי דין, חברי כנסת ושופטים".