בצק אלים
מאיה מרום היא מולטי-טאלנט: גם מעצבת אתרים וגם בשלנית מוכשרת. שילוב של שני הכישורים האלה הוליד את "בצק אלים", אוסף של מתכונים קצרים ופשוטים לבעלי ידיים שמאליות, המלווים בתמונות מעולות של כל שלבי ההכנה. גם המאכל הכי בסיסי נראה נפלא בתצלומים שלה.
ציטוט נבחר: “עכשיו אתם תוהים אם עדיין עדיף לטרוח בבית במקום לקפוץ לקיוסק. ותשובתי לכך: HELL YEAH” (מרום על גלידה ביתית).
פוסט מעניין במיוחד: מצגת וידיאו מכנס וורדקאמפ, שבה מאיה מסבירה איך מעצבים תבנית (לא, לא תבנית של עוגה) לבלוג.
ביג-ג'ק הוא גבר בודד כמעט בבלוגיית האוכל הישראלית הנשית, קרניבור גאה ובשלן החובב מתכונים עדתיים למיניהם ומצרף סיפורים אישיים. מי שאוהב אוכל טריפוליטאי, עירקי-אסלי או דרום-אמריקאי יעריך עוד יותר את "אוכל וחיות מבית טוב".
ציטוט נבחר: “כי הרי העולם נחלק לשני חלקים: אלו שאוהבים כבד ואלו ששונאים אותו (מתוך פוסט על כבד מטוגן עם בצל ופירה תפוחי אדמה).
פוסט מעניין במיוחד: המתכון המלא לשקשוקה הטריפוליטאית האותנטית של דודה לאה, כולל תצלומים בגוון אדום לוהט.
נכון שאוכל בריא מעורר בעיקר אסוציאציות של עלים? לא אצל יערה שרי, דיאטנית קלינית שמנהלת בלוג אוכל ומוכיחה שמזון בריאות לא חייב להגעיל את הלשון, והתצלומים הנאים של הכריכים והתבשילים שלה לא זועקים 'דיאטה' בכלל.
ציטוט נבחר: "אנשי מקצוע רבים בתחום עוסקים בהמלצות תיאורטיות כמו 'אכלו יותר סיבים' ופחות במתן אמצעים ליישמן. השאיפה שלי היא להציג אופציות לבישול בריא וליצור מאגר של מתכונים בריאים ושפויים יותר, תוך הבאת התיאוריה לידי פרקטיקה ויישום במטבח הפרטי של כולנו”.
פוסט מעניין במיוחד: כדורי פלאפל הם בדרך כלל כדורים חומים וקטנים המשמשים כספוגי שמן יעילים במיוחד. אפשר גם אחרת: קבלו מתכון לכדורי פלאפל אפויים בפיתה, אבל תשכחו מהצ'יפס.
בלוג המתוקים של מירי, מהנדסת שחולמת להיות קונדיטורית ומחלקת מתכונים מפתים לכל סוגי המאפים. הבלוג מציע כל מתכון גם בגירסה אנגלית וגם בעברית, וההכנה מתועדת בתמונות מפורטות של כל שלבי הביצוע.
ציטוט נבחר: "סבתי הייתה מכינה ברומניה עוגות מבושמות ומלאות ניחוחות, כאלה שכל ביס מהן ממלא את הפה בשלל טעמים ותחושות. כששאלתי אותה לראשונה מה סוד הקסם הזה, היא לחשה לי כמשתפת אותי בסוד הכי כמוס, "גרידת לימון".
פוסט מעניין במיוחד: “קינוח עונתי – מאפינס דובדבנים ושוקולד לבן" שמעורר חשק לנגוס במסך המחשב. בכל זאת, שוקולד.
"אוכל מכאן ומשם", מכריזה הכותרת של הבלוג של השף עמיר אילן ממסעדת "הדסון ברסרי". כולל בעיקר מתכונים לאניני טעם, תמונות סקסיות של בשר משובח וסיפורים אישיים מחיי היום-יום כשף במסעדה וקצת יין טוב.
ציטוט נבחר: "נשמעה קריאה מעמדת השף: 'מי נולד בשנת 1961'? אף אחד לא הרים את היד, כולם היו ילדים צעירים. אני, הסטאז’ר האנונימי, שהשף בוודאי לא שם לב לקיומו בין המוני הטבחים, הרמתי. 'בוא לכאן!' רעם קולו. 'שתה מזה!' אמר והושיט לי כוס בלון עם יין אדום בתוכה. צייתי לשף ולגמתי. 'יין זה נעשה כשנולדת' אמר בגאווה. היה זה שאטו לאטור 1961.
פוסט משובח במיוחד: אילן משחזר את ימי ההתמחות שלו בניו-יורק, ומונה כמה תחנות קולינריות משפיעות.
ערן כ"ץ ועידית נרקיס הם זוג שאוהב לבשל: ערן מבשל, עידית אופה, ויש גם פודל שצופה מהצד. הבלוג מחולק לכמה קטגוריות, לפי סוג המנה, ומתעדכן כמה פעמים בחודש – כולל תמונות מפתות וטעימות. רוב המתכונים הם טוויסטים מקוריים על קלאסיקות המוכרות לכל זללן.
ציטוט נבחר: "אוכל זה טעים אמנם נשמע כמו שם דבילי לבלוג, אבל עומדת מאחוריו אמת מאוד פשוטה. אוכל זה באמת טעים. טעים לנו לאכול אותו ובעיקר, טעים לנו לבשל ולאפות אותו. טעים לנו גם לצלם אותו ממש ממש מקרוב ולשמוע שיר נחמד תוך כדי. כאלו אנחנו".
פוסט מעניין במיוחד: מתכון לפאי דובדבנים, כמו בסרטים אמריקאיים.