היום אנחנו יודעים שלא רק גברים בוגדים, אלא גם נשים, ובשיעורים לא שונים מאלו של הראשונים. בנוסף, אנחנו יודעים שיש פער לא קטן בין מה שאנשים מצהירים עליו, ובין מה שקורה אצלם בפועל. כולנו מצקצקים אם שמענו על בגידה, אבל בואו נודה בפני עצמנו בכנות - שגם אצלנו המחשבה חלפה לא אחת. אולי אפילו התנסנו בקשר מיני או רגשי עם מישהו או מישהי מחוץ למסגרת הזוגית, ולא תאמינו, אפילו נשארנו בחיים.
מחקר חדש שהתפרסם לאחרונה ב"מגזין לחקר הסקס", ניסה לתת תשובה לשאלה המעניינת מתי נשים בוגדות. האם בתחילת הקשר? האם לאחר שלוש שנים? אולי אחרי עשור ואולי זה בכלל לא משנה והכל קשור לתכונות האופי? אך מתברר שיש לשאלות אלה תשובה, ונשים ייטו לבגוד בבני או בנות זוגן, לאחר תקופםה של 6-10 שנים בזוגיות. מדובר בממצאים שרלוונטים לקשרים ארוכי טווח ולאו דווקא לזוגות נשואים.
במהלך הניסוי החוקרים והחוקרות ביצעו שני מחקרים שונים ובחנו בסך הכל 423 משתתפות ומשתתפים. כל אחת ואחד מהם התבקשו למלא שאלון שעסק בחשיבותה של העמידה בפני פיתוי הבגידה. כמו כן, המשתתפים התבקשו לדרג את הסבירות שהם יבגדו אם יעמדו בסיטואציה כזו.
ממצאי המחקר הצביעו כי טווח הזמנים בו נשים העידו על אפשרות של שבירת אמון, היה בפרק זמן שבין 6 ל-10 שנים לתוך מערכת היחסים. לעומת זאת, המדענים גילו שבנוגע לבגידות של גברים, חלון הזמן הוא פחות ספציפי, ויש יותר סיכוי שהבגידה תתרחש לאחר 11 שנים.
נקודה נוספת מעניינת שהתגלתה בממצאי המחקר מתוך תשובות הנשאלים, עסקה בשאלה מדוע אנשים לא יבגדו. הגורמים המרכזיים לשמירת אמונים היו הרצון לשמור על סטנדרט מוסרי גבוה, של אנשים עם עצמם וכן בפחד להישאר לבד, שכן בגידה עלולה להביא בחלק מהמקרים לסיום היחסים.
משבר שבע השנים
אבל אי אפשר לדבר על ממצאי המחקר, מבלי לדבר על "משבר שבע השנים". אם לא שמעתם את המונח, אז כשאי שתדעו שמדובר במשבר שמתרחש אצל זוגות רבים, שקורה אחרי, ניחשתם נכון, שבע שנים. המונח הפסיכולוגי-חברתי הזה נודע לשמצה, בשל נכונותו ברבים מן המקרים וכן באפשרות שמדובר באפקט פיגמליון וכי אנשים מחכים לשנה השביעית למשבר, ובשל הציפייה, הוא מתרחש.
החוקרים ניסו להבין את הקשר של ממצאי המחקר למשבר שבע השנים, שכן מרבית הנשים שהעידו כי יבגדו, אמרו שיעדו זאת בזמן שמשבר שבע השנים נכלל בתוכו. ההנחות שעולות מתיאוריות המשבר, עולות בקנה אחד עם ממצאי המחקר, אבל אין לכם מה לדאוג יותר מידי. מחקרים עדכניים שנערכו בבריטניה נותנים לכם קצת יותר זמן, כיוון שזמן הגירושים הממוצע עמד על 8.9 שנים, ל-12.2 שנים.
אז מה המסקנה אחרי הכל? שכולנו יצורים אנושיים שדי דומים אחד לשני, אבל גם שגורלנו בידנו. נכון, מערכות היחסים שלכם יכולות להתחיל להתערער אחרי 6, 7 או 8 שנים, ויכול להיות שגם אתם תהפכו לזוג שנפל קורבן לסטטיסטיקה, אבל יכול להיות שבאמצעות המודעות ל"בור" הזה שיכול לקרות, תהיו עירניים יותר ותשמרו על הזוגיות שלכם במיוחד בשנתה השביעית. ככל הידוע לנו, בגידות מתרחשות בעיקר לא מצרכים פיזיים, אלא מצרכים רגשיים, ולכן השקיעו וטפחו את בני ובנות זוגכם. ומתי הזמן להתחיל? עכשיו. אם יש לכם אהבה שמרו עליה, ואל תאמינו לכל מה שאתם קוראים באינטרנט, אפילו אם עשו על זה מחקרים.
עוד ב-mako דייטינג: