השבוע יצא לחנויות גיליון חדש של "מעריב לנוער", ובו קריקטורה שצייר המאייר אורי פינק. הקריקטורה נקראת "דגפול", ומופיע בה דג עם פרצוף של דדפול. הורים מודאגים רבים התקשרו למערכת העיתון כדי להתלונן על הקריקטורה. "דדפול הוא לא דג, הוא איש", טענה אורית כלפון מקריית ביאליק, "ואני לא מבינה כיצד עיתון לנוער מרשה לעצמו לפרסם קריקטורה שבה דדפול מוצג כדג למרות שהוא איש". "החלפתם אות אחת בשם דדפול, ובכך התיימרתם להציגו כדג", כתב בני ריבנר מנתניה, "אך אין די בהחלפת אות בשם של אדם כדי להפכו לדג. במציאות, ידרוש הדבר שנים של ניתוחים מסובכים, ולא ברור לי מדוע בחרתם להפוך תהליך כזה לבדיחה".
לא רק הורים זעמו על הקריקטורה. חבר הכנסת אורן חזן כתב בעמוד הפייסבוק שלו: "לא ברור לי הקשר בין דדפול, שהוא אדם, לבין דג. אם זאת אמורה להיות בדיחה, היא מאוד לא מצחיקה אותי. גם להומור יש קווים אדומים". ח"כ מיקי זוהר כתב בטוויטר: "אנו זוכרים היטב איזה עם הושווה לדגים לפני 80 שנה".
בראיון של Wako עם אורי פינק סיפר המאייר כי הוא מקבל איומים על חייו ועל חיי משפחתו מאז התפרסמה הקריקטורה. "לא ידעתי שאנשים כל כך רגישים לנושא של דדפול מצויר בתור דג", הוא הודה, אך הבהיר כי הוא אינו מתחרט, וכי הוא אף מתכנן להמשיך ולצייר את אלזה מ"פרוזן" כגמל. "זוהי זכותי בתור אמן, עלינו לקחת דוגמא מהמאיירים האמיצים שנלחמים על חופש הביטוי", הוסיף, "אנשים ב'שארלי הבדו' נהרגו בשביל הדברים האלה".
בתגובה לסערה פרסמו מאיירים ישראלים שונים, כמו שי צ'רקה וזאב אנגלמאייר, קריקטורות תמיכה בפינק, המציגות את "דגפול" כסמל לחופש הביטוי ואת פינק כקורבן של השלטון הדורסני. הציורים יוצגו בתערוכה במוזיאון ישראל שתיקרא "כולנו דגפול". חנות הקומיקס "קומיקס וירקות" פרסמה הודעה לפיה גיליונות "מעריב לנוער" ובהם קריקטורת "דגפול" יחולקו חינם ללקוחות לאות הזדהות עם המאייר.
בעקבות הלחץ הציבורי הודיע עיתון "מעריב לנוער" כי פינק לא יפוטר, והגיליונות עם הקריקטורה האסורה - שכבר הפכה לפריט אספנים מבוקש - ישובו להימכר כסדרם בכל חנויות העיתונים.
איורי התמיכה באורי פינק:
זאב אנגלמאייר
שי צ'רקה
אילנה זפרן
יוני שלמון
ניר מולד ועמוס אלנבוגן
אורטל אברהם
שלומי צ'רקה
חגי גילר
צחי פרבר
מרון גלבר
יוני שלמון