טקס פרסי האקדמיה לטלוויזיה וקולנוע שנערך היום בראשון לציון הצליח לספק לא רק זכיות מרגשות, אלא גם לעורר כעס רב בקרב הזוכים, לאחר שנודע להם כי החזקת פסלון הזכייה כרוכה בתשלום. הפסלונים ניתנו לזוכים רק לצורך הצילומים, כאשר מי שמעוניין לקבל את הפסלון לרשותו נדרש לשלם סכום של 1,800 שקלים.

משיחות שערכנו מתברר כי זאת לא הפעם הראשונה בה האקדמיה דורשת תשלום עבור הפסלון. בשנה שעברה עמד הסכום על 2,000 שקלים. אדם שזכה בעבר בפרס סיפר כי כששאל מדוע נמסר לו שהאקדמיה לא יכולה לממן את העלות הגבוהה של הפסלונים. הדרישה לתשלום עבור פסלונים איננה חריגה בעולם הפרסים; גם הזוכים בפרס האוסקר משלמים סכום של כ-500 דולרים, והם אף נדרשים לחתום על הצהרה לפיה יחזירו את הפסל לאקדמיה אם יידרשו תמורת דולר אחד בלבד.

מהאקדמיה נמסר: "האקדמיה לקולנוע סיכמה עם הערוצים כולם שכל ערוץ יממן את הפרסים שהם זכו בהם. היות ורק היום אנו יודעים מי הזוכים רשימה מסודרת תועבר לזכיינים והם ישלמו בשמחה עבור הפסלים".

זה איננו הסכום היחיד אותו נדרשים לשלם לאקדמיה. כל תכנית המעוניינת לקבל מועמדות נדרשת לשלם סכום של 2,500 שקלים. גם ההתנהלות הזאת עוררה כעס בקרב אנשי התעשייה, וחלקם טענו בשיחות איתנו כי מדובר ב"משחק לא הוגן" וכי האפשרות להיות מועמד צריכה להיות פתוחה בפני כולם.

יו"ר האקדמיה מוש דנון מסר בתגובה: ״לצערנו הרב מאוד, דמי ההרשמה אינם מספיקים לממן טקס המכבד את המועמדים הזוכים ואת הקהילה כולה. היות ולא רציתי להעמיס עלות נוספת על התכניות והמועמדים ובכל זאת רצינו שיהיה פסל, פנינו לכל התחנות באופן אישי. אם לא היו מסכימים אזי היינו נותנים תעודות כמו בשנה שעברה וזה לא מוצלח. צריך להבין, הפסל הינו יקר ומיוחד ועלותו הישירה הינה כ-2,000 ש״ח. כפול 44 זה לא מעט כסף כאשר דמי ההרשמה מספקים לנו קצת יותר מ-200 אלף ש״ח״.

"אורי ואלה" הדרמה הטובה ביותר, "האחיות המוצלחות שלי" – הסדרה הקומית

בטקס עצמו הוכתרה "אורי ואלה" כזוכה הגדולה של היום. הסדרה המוערכת של HOT זכתה בשישה פרסים, בהם פרסי הדרמה הטובה ביותר, הבימוי (יובל שפרמן), התסריט והשחקן (שלמה בראבא). "האחיות המוצלחות שלי" של yes בלטה גם היא עם חמש זכיות, לרבות פרסי הסדרה הקומית והשחקנית (נלי תגר).

הטקס האיר פנים ל-HOT, שהפרסים של "אורי ואלה" הצטרפו לסך של 15 זכיות עבור החברה. בין השאר זכו בפרסים גם "מטומטמת" (הדרמה היומית הטובה ביותר), "הפוליאקובים" (תכנית הדוקו ריאליטי הטובה ביותר) ו"צל של אמת" (סדרת התעודה הטובה ביותר). גם החינוכית רשמה טקס מוצלח עם שיא פרטי של שבע זכיות, ביניהן לתכנית הראיונות ("חוצה ישראל" עם קובי מידן) ותכנית תרבות ("פסקול ישראלי" עם יואב קוטנר).

חברת חדשות 2 החליטה להחרים את הטקס השנה בטענה שמדובר בפרס "תפור מראש" עבור חדשות 10. מלבד מהדורת החדשות זכה ערוץ 10 בתחום החדשות גם עם "המקור" (תכנית התחקירים), "לונדון את קירשנבאום" (תכנית הראיונות) ו"הכל כלול" (תכנית כלכלית). כן זכו "גב האומה" (תכנית סאטירה ומערכונים) ו"הצינור" (מגזין פנאי).

עוד זכיות בולטות: "בית ספר לתקווה" (קשת) ו"אבודים" (רשת) בזכייה כפולה בקטגוריית הסדרה העובדתית, "הסטנדאפיסטים" עם רשף לוי (קשת) בפרס תכנית הבידור, "The Voice" (רשת) בפרס תכנית הריאליטי ו"לעוף על המיליון" (ערוץ 10) בפרס השעשועון. בפרסי משחק זכו, לצד בראבא ותגר, גם דרור קרן (דרמה קומית, "יום האם") ובת חן סבג (דרמה יומית, "מטומטמת"). בקטגוריות הילדים והנוער זכו להצלחה תכניות ערוץ הילדים "אלישע" (סדרה קומית) ו"OBOY" (סדרת דרמה). אולפן ליגת האלופות של ערוץ הספורט זכה בפרס תכנית הספורט הטובה ביותר.

במהלך הטקס זכה התסריטאי והסופר אפרים סידון ("ניקוי ראש", "קרובים קרובים", "החרצופים" ועוד) בפרס מפעל חיים. בטקס נרשמו מעט התבטאויות בנושאים פוליטיים. בין השאר, שי שטרן (שזכה בפרס תכנית האירוח הטובה ביותר על "שי בשידור") אמר שהוא שמח להיות חלק מערוץ 10 "בימים אנטי-דמוקרטיים אלה". רינו צרור שהגיש פרס דיבר על החשיבות שבלספר את האמת בימים אלה, והזכיר את אמירת "הגן המזרחי" של בנימין נתניהו. לוסי אהריש התייחסה לסגירת רשות השידור הצפויה באפריל ואמרה: "כולנו עובדי רשת השידור, והמלחמה שלכם היא המלחמה שלנו". גם אשת הרשות לשעבר דליה מזור התייחסה לסגירה, ואמרה שהרשות היא "כלי משחק בידי הפוליטיקאים". כמה מעובדי הרשות נכחו בטקס, קראו קריאות והניפו שלטים נגד הסגירה.