ג'ייסון דנינו הולט (צילום: אלדד רפאלי)
ג'ייסון. היה חשמל|צילום: אלדד רפאלי
הדרך שבה צורך הקהל את המוזיקה שלו עשתה בשנים האחרונות שינוי משמעותי, בעיקר בקרב הדור הצעיר. המוזיקה לוקחת עדיין חלק משמעותי ובלתי נפרד מעולמו של כל אחד ואחת מאיתנו, אולם ברור כי חייהם הפרטיים ועולמם הפנימי של האמנים עצמם חשופים היום יותר מתמיד לעין הציבור ומשפיעים על האופן שבו הוא תופס את היצירה המוזיקלית שלהם.

בדיוק בשילוב הזה עוסקת התוכנית החדשה "מיוזיקפה", שתעלה החל ממחר ובכל יום שישי בשעה 21:00 בערוץ 24. בתוכנית, אותה ינחה ג'ייסון דנינו הולט, ישוחחו אמנים מתעשיית המוזיקה הישראלית על דרכם האמנותית ועל חיי היומיום שלהם, ויבצעו את שיריהם ב-LIVE מול קהל אינטימי של כמאה בני נוער.

המוזיקאים שישתתפו בתוכנית, ביניהם דודו אהרון, רוני דלומי, שיר לוי, הראפר איזי, עילי בוטנר ו"ילדי החוץ", ליאור נרקיס, ה"אולטראס" ולי בירן ועוד, נבחרו בסקר על ידי בני הנוער והבחירה בהם מבטאת את החיבור בינם לבין הקהל. גם הקהל בתוכנית נבחר בדרך ייחודית, של פעילות משותפת בין ערוץ 24 ונס קפה עלית, ש"מיוזיקפה" הוא מותג ההופעות האינטימיות שלו.

"הקונספט של התוכנית הוא בעצם מפגש אינטימי בין בני הנוער לאמנים, כאשר אני, כמראיין, משמש כגשר בין האמן לקהל", מספר ג'ייסון דנינו הולט. "התוכנית בנויה מראיון 'אחד על אחד', בנוכחות הקהל, כשתוך כדי השיחה בינינו מבצע האמן שירים בהופעה חיה".

איך מרגיש להנחות תוכנית כזו?
"סיימנו את הצילומים השבוע ואני בהחלט יכול לומר שהיה חשמל באוויר. האינטימיות בין האמנים והקהל יצרה חיבור מיוחד מאד, שלי באופן אישי היה מרגש לחוות. אין לי ספק שאם הייתי היום בן 17, הייתי רוצה לקחת חלק בתוכנית שכזו".

גם עילי בוטנר מצטרף לדעתו של דנינו הולט. "התוכנית בה השתתפתי עם הלהקה שלי, 'ילדי החוץ', היא הראשונה שצולמה וזו בהחלט הייתה חוויה מיוחדת מאד", הוא אומר. "בדרך כלל הקהל בהופעות שלי מגוון ומורכב גם מצעירים וגם ממבוגרים, והפעם היה לי מפגש אינטימי ומיוחד עם קהל צעיר, שהגיע לתוכנית מבחירה והתעניין מאד בתהליך היצירה שלי ובשלבים השונים שעברתי בקריירה".

אין תמונה
בוטנר. עומק שלא מתאפשר בתכניות טלוויזיה רגילות
ההרגשה הייתה של ראיון טלוויזיוני? הופעה חיה?
"שילוב של השניים, וגם כיתת אמן. מעין משולש של כל הדברים הללו יחד. ההופעה עם השירים מול הקהל הצעיר, באווירה האינטימית, הייתה כיפית מאד. השיחה עם ג'ייסון, בשילוב השאלות מהקהל, נתנו אפשרות של ירידה לעומק היצירה, מה שלפעמים לא מתאפשר בתוכניות טלוויזיה. מצאתי את עצמי מדבר על דברים שעליהם אני בדרך כלל לא מגיע לדבר בראיונות או בהופעות והייתה לי כאן הזדמנות לשתף בהם את הקהל, כמו למשל הפער שנוצר בין שיר שכתבת לבין הפרשנות שמעניק לו מבצע אחר או הקהל".

איזה שיר למשל?
"לדוגמא מה שקרה לשיר 'שווים', שנכתב ממקום מאד אישי ולא כל כך שמח בחיי, והיום יש לו ריקוד עם וזוגות נכנסים איתו לחופה. התהליך שעובר על שיר מרגע שהוא יוצא מידי האמן שכתב אותו ובעצם 'הבעלות' עליו מסתיימת ועוברת לידי הקהל, הוא תהליך שתמיד מרגש ומעניין אותי. שמחתי שהתוכנית הציעה לי הזדמנות לחוות את התהליך הזה ולראות מה קורה לשיר דרך עיני הקהל". 

 בואו לפייס שלנו