הכותרות
♦ ידיעות וישר”ה באותה כותרת בדיוק: “אוטובוס המוות”. אתמול הייתה הכותרת בשני העיתונים כמעט זהה. אותו ד.נ.א זורם בשני העיתונים, לא יעזור דבר. מראה מראה שעל הקיר, שואלים עמוס ונוני מדי בוקר, מי העיתון שהכי דומה לי בכל העיר? שניהם ודאי מאדימים וקוצפים לשמע תשובת המראה, אבל מה לעשות, נגד גנטיקה אי אפשר להילחם.
במעריב מבליטים את העובדה שהנשים הן אמהות (הרי לא הייתם מעלים בדעתכם את הכותרת “אסון האבות”): “אסון האמהות”.
איך מסקרת התקשורת את התאונה בה נהרגו שמונה נשים מהפזורה הבדווית? מצד אחד, אלו כותרות ראשיות, והעובדה שמדובר בנשים מהפזורה הבדווית ממש לא המעיטה ברוחב הסיקור. מצד שני, ואולי זה תלוי תרבות, ולא משהו שהחברה הבדווית משתפת איתו פעולה, אין תמונות, שמות מלאים ופרטים על הנשים ההרוגות, כמו שהיה קורה, למשל, עם הרוגים מקבוצות אחרות באוכלוסיה.
אולי זה לוקח קצת יותר זמן, איסוף הפרטים. הנה כמה מההרוגות ב-ynet, ובהארץ מופיעים כל השמות שלהן.
גיל מלמד: למה לא הוגבל הכביש לנשיאת מטען חורג.
תיאור התאונה בדרום מנקודת המבט של ריצ’רד סילברסטיין.
♦ ממשלת ישראל העבירה לפני ארבעה ימים למועצה לזכויות אדם של האו”ם בז’נבה את המידע שהביא להתפטרותו של יו”ר ועדת החקירה של המועצה סביב אירועי צוק איתן בקיץ האחרון בעזה, פרופ’ וויליאם שאבאס.
♦ כצרכנית כבדה של רכבות בעת האחרונה, מעולם לא הייתי כה מוטרדת מעניין השביתה העתידית, שבוטלה בינתיים. תודה רבה מההנהלה.
בחירות
♦ איל ארד אומר שהוא לא מעורב בקמפיין להפלת הליכוד. איפה מתפרסמת הידיעה? נכון.
אבל מה שלא כתוב בישר”ה כתוב ב-ynet. הליכוד טוען שלא היו דברים מעולם:
ארד כתב כי לפני קצת יותר מ-20 שנה, בעת שהיה מקורב לנתניהו, הציע לו האחרון להעסיקו במשרה מלאה במימון זר. “מוזר שמי שמעלה טענות על מימון זר ‘ממקורות עלומים’”, כותב ארד, “הוא מר נתניהו, שהרי מר נתניהו עצמו הוא שהציע לי, בעת שהייתי מקורב לו, ב-1994, לחזור ולעבוד בשירותו בשכר מלא, שאותו ישלם איש עסקים זר ועלום שם, ובלבד שלא אדבר על כך עם איש כדי שלא נסתבך, כלומר הצעה בלתי חוקית שאותה דחיתי בשאט נפש”.
♦ רעיית רה”מ ביקרה את משפחות החללים בצפון. באיזה עיתון דווח על כך? נכון. גם זו הייתה חידה קלה מאוד.
ישר”ה VS ידיעות VS ישר”ה
♦ איזי ליבלר בטקסט כללי (עם הפניה בשער), לא מחדש ולא ברור, על שנאתו של נוני מוזס לנתניהו (לא מכחישה שאהבה לא שוררת שם), אבל דבריו של הכותב מעורפלים ולא ממוקדים. בטח חיים שיין ודרור אידר נחים היום.
עדותו של מני נפתלי
♦ כך היא מתוארת בישר”ה
♦ והנה במעריב הסבר אחר לגמרי. ההפך הגמור מזה.
מני נפתלי אמור לפגוש היום, סוף סוף, את חוקרי המשטרה. הוא חיזר אחריהם חודשים, לשווא. הוא והמידע שלו לא עניינו אותם. אב הבית בבית ראש הממשלה מביא חומרים חמים מתוך החדר על עבירות פליליות לכאורה? נו, באמת. את מי זה מעניין. הרי קראנו בתשובת המדינה לעתירתו של ח”כ מיקי רוזנטל בעניין טיוח וסגירת תיק “ביביטורס” שכשמדובר בראש ממשלה, צריך “לגלות רגישות מיוחדת”.
והנה, פתאום הוא מקבל פגישה. לא, לא כי היועץ המשפטי לממשלה החליט על “בדיקה” או על “חקירה”. חס וחלילה. היועץ הרי מתכוון להתחבט ולהתייסר עם הסיפור הזה עוד כמה שבועות או חודשים. זו סתם יוזמה אישית של נפתלי, וכנראה גם לחץ תקשורתי, שעשו את שלהם. טוב, עכשיו יהיה קצת יותר קשה לטייח ולמסמס את הסיפורים של נפתלי. קשה, אבל אפשרי. תסמכו עליהם.
♦ באופן מפתיע בידיעות מתוארת עדותו העתידית באופן מאוזן הכלל את גרסאות שני הצדדים.
מדינת כל
♦ מלאכּ אלח’טיב, ילדה פלסטינית בת 14 מהכפר ביתין מוחזקת בכלא כבר 36 יום.
הלך לעולמו
♦ מיכה שגריר, במאי ומפיק בכיר. מיכה תרם את גופו למדע ולכן לא תתקיים הלוויה. המשפחה יושבת שבעה בביתו שברחוב עמינדב 3 באבו תור החל ממחר ועד יום שני בין השעות 12:00-20:00. ביום שישי בין השעות 10:00-14:00. לפני 11 חודשים בדיוק דיווח על רשמיו ממגדל האשפוז בהדסה.
דוד אופק על מיכה שגריר.
טעויות מביכות
♦ מאיפה צצה ברפאלי (אתמול, שלישי, 15:00 לערך, ערוץ 2).
אהבה זה כוזב
♦ שאלון ההתאהבות המדעי טלטל גם את התקשורת הישראלית וכולם עטו עליו, כאילו בכך תיפטר הבעיה המרכזית של המין האנושי: בדידות והיעדר אהבה. אני הייתי ממליצה דווקא על שאלון ביטול-שנאה, ובסך הכל על יצירת כבוד הדדי בין בני אדם, כי אהבה היא רק פעלול ביוכימי של הטבע עם תאריך תפוגה קצר במיוחד, אבל מי מקשיב לי.
ידיעות גם שלח כתבת לסדרת דייטים בחסות השאלון, וזו הייתה כתבת השער אתמול ב-24 שעות.
הנה שאלון ההתאהבות. אלוהים יודע למה צריך להגביר אינטימיות בין שני זרים. זה בדיוק כמו לחמם מרק או לחם במיקרו. ידוע מה זה עושה לשני המוצרים הללו (ואחרים).