במשך כשלושה חודשים נרשם שקט יחסי במלחמת הציוצים המרה שהכריז עו"ד רוני שוקן, בנו של מו"ל "הארץ", עמוס שוקן, על אתר "העין השביעית". מי יודע, אולי תרמו לכך תחקירים איכותיים שפורסמו בתקופה האחרונה באתר, תחת הנהגתו המשובחת של עורך "הארץ" לשעבר, חנוך מרמרי.
ביום שלישי שעבר חזר שוקן לחבוט ב"העין השביעית". הנושא הפעם: מדוע האתר אינו עוסק בקשר המסחרי בין משרדי שרי מפלגת "יש עתיד" ל"ידיעות אחרונות". באותו יום ממש מתחה ענת באלינט באתר ביקורת חריפה על גיליון של "ממון" שנעשה כולו בשיתוף פעולה עם בנק הפועלים. שוקן החליט לאתגר את העוקבים שלו בחידה, וצייץ: "מישהו רוצה לנחש למה 'העין השביעית' מטפלת בתוכן השיווקי של 'הפועלים' ב'ידיעות אחרונות', אבל נמנעת מלעסוק בתוכן השיווקי המפחיד יותר של 'יש עתיד' ב'ידיעות'?".
כעבור חמש דקות העלה כתב "העין השביעית", איתמר ב"ז, קישור לכתבה באתר שחשפה את העסקה בין משרד החינוך ל"ידיעות", וצייץ כי "ב'העין השביעית' נחשף הנדבך הראשון של התופעה". עד מהרה ספג ב"ז משוקן את הציוץ המצליף הבא: "'הנדבך הראשון', כלומר עיסוק במשרד החינוך בלבד. מרגע שזה הפך לתופעה שמקיפה את כל 'יש עתיד' נפסק הטיפול ואין אזכור של יאיר לפיד עצמו". לשאלת כתבת "הארץ", מיה סלע, האם גם "העין השביעית" חברים של יאיר, צייץ שוקן: "למיטב ידיעתי כן. איתמר, יכול לעזור לנו בעניין? יש חברויות רלוונטיות לסוגיה שהעליתי?".
לאיזה חברויות בדיוק התכוון שוקן? ולאן נעלם איתמר ב"ז? שוקן סירב להסביר וב"ז נמנע מלהגיב. חבל, אבל לא נורא. בשביל זה אנחנו כאן. מתברר שבראיון שהעניק במאי 2007 יאיר לפיד לעיתונאי אבי לן, ושפורסם בירחון "עולם האישה" הגדיר לפיד עצמו את חנוך מרמרי כ"חבר שלי". ראיה תומכת אפשר למצוא באייטם מ"גלובס" על כך שלפיד החליט לבטל את המנוי שלו על "הארץ", בעקבות ביטול המנוי חינם שניתן לעורך הראשי לשעבר מרמרי.
מרמרי, האם אתה הוא החבר של יאיר לפיד שעליו רומז רוני שוקן בטוויטר?
"תשאל את רוני שוקן".
אתה ויאיר לפיד חברים?
"כן, אני חבר של יאיר לפיד הרבה שנים ואני אהיה חבר שלו הרבה שנים, והוא בענייניו ואני בענייניי".
ומה תגובתך להשערה של רוני שוקן שאולי אתם מסקרים בסלקטיביות תוכן שיווקי בגלל חברויות?
"אני מציע לך לא לפנות אליי בתגובה בעניין הזה, אלא שמי שהעלה השערות ינמק אותן".
עורך "העין השביעית", שוקי טאוסיג, מסר בתגובה: "הטענה של רוני שוקן שקרית. מערכת 'העין השביעית' פועלת בחופש מוחלט. על יאיר לפיד נמתחה ונמתחת ביקורת עניינית לפני ואחרי כהונתו של מרמרי כעורך הראשי. גם לקשר מעורר השאלות בין 'ידיעות אחרונות' למפלגת 'יש עתיד' ניתן ביטוי ב'העין השביעית' דבריו של רוני שוקן מצוצים מן האצבע, ומקורם שלהם עצמם בנקמנות אישית".
רוני שוקן בחר שלא להגיב.