בעוד התקשורת בישראל נלחמה אתמול בחשיפת הסיפור של האסיר X, שהובא במלואו בתחקיר האוסטרלי שפורסם גם ברשת, אתרי החדשות ברחבי העולם הביאו את הסיפור במלואו והופתעו מאוד מהיחס של הצנזורה הישראלית.
ב"ניו יורק טיימס" ניסו אמש להסביר, יחד עם עורכים ועיתונאים ישראלים, איך הדבר קורה גם ב-2012. "עדיין לא ברור מה בדיוק עשה האסיר X, כדי לקבל כזה טיפול מיוחד וכזאת חשאיות. מה שברור הוא שהמדיה המודרנית הופכת את הצנזורה הישראלית שהוקמה בשנות החמישים ללא רלוונטית בעליל", נכתב בניו יורק טיימס. "הדיווח האוסטרלי הגיעה במהרה לרשתות החברתיות ועורר זעם אצל חברי האופוזיציה בכנסת. 'הציבור הישראלי יידע במוקדם או במאוחר מה קרה'", אמר חבר הכנסת נחמן שי לעיתון האמריקני.
"גורמים רשמיים בישראל דרשו מהתקשורת ל'הרוג' את הסיפור"
ב"גרדיאן" הבריטי שפרסם אתמול מוקדם יחסית את מלוא התחקיר האוסטרלי, דיווחו גם כן על כינוסה של ועדת העורכים וציטטו את דבריהם של חברי הכנסת דב חנין ואחמד טיבי במליאת הכנסת. ב"דיילי מייל" כתבו שכינוס ועדת העורכים הוא נדיר וכי "הוראה כזאת היא מאוד חריגה בישראל. כשהצנזור הצבאי בדרך כלל מאשר לאמצעי התקשורת הישראלית לצטט מקורות זרים. למשל, כמו שהיה עם ההתקפה בסוריה בחודש שעבר"
בלוס אנג'לס טיימס הכותרת קבעה "גורמים רשמיים בישראל דרשו מהתקשורת 'להרוג' סיפור מביך" וציטטו את הסיבה לשמה זימן ראש הממשלה את ועדת העורכים "פירסום הסיפור יגרום למבוכה רבה לגוף ביטחוני מסויים בישראל".העיתון הסביר כיצד פועלת הצנזורה הישראלית וכתב "רשויות התקשורת בישראל מחוייבות להעביר את כתבותיהם לצנזור הצבאי ולפי הדיווחים אחד מגופי התקשורת הוזהר מפני פירסום הסיפור"