הלחץ עבד? הממונה על ההגבלים, דיוויד גילה, אישר את רכישת עיתון "מקור ראשון" על ידי עיתון "ישראל היום" של שלדון אדלסון. בנוסף, הממונה אישר את מכירת עיתון "מעריב" לידי עיתון "ג'רוזלם פוסט" של אלי עזור. המשמעות היא שהעסקה תאושר מחר בבית המשפט והעיתונים ימשיכו לפעול.
בימים האחרונים הפעילו אנשי "מקור ראשון" לחץ על הממונה כדי שיאשר את העסקה, ואתמול אף ערכו הפגנה מול ביתו. לטענת העובדים, אי אישור העסקה היה מביא לסגירת העיתון. "ישראל היום" ירכוש גם את אתר NRG תמורת 17 מיליון שקל. אלי עזור ישלם עבור "מעריב" 4 מיליון שקל.
בניגוד להערכות מוקדמות, שלפיהן הממונה יטיל מגבלות על "ישראל היום" כך שלא יוכל להתערב בתוכן ב"מקור ראשון" או בחלק המסחרי, הממונה אישר את העסקה ללא כל תנאי מגביל. זאת ככל הנראה לאחר פגישות שערך הממונה עם בכירי מערכת "מקור ראשון", ולאחר התחייבות "ישראל היום" כי יעניקו חופש מערכתי ל"ישראל היום".
בהחלטת הממונה נכתב כי "בעוד 'ישראל היום' הוא עיתון יומי בעל תפוצה רחבה הפונה לקהל יעד רחב ומחולק בחינם, 'מקור ראשון' נמכר תמורת מחיר משמעותי באופן יחסי, בעיקר בסופי שבוע, בהיקף מוגבל יחסית, לקהל קוראים מובחן ונבדל".
עוד העלתה בדיקת הממונה כי "החלק הארי של קוראי 'מקור ראשון' נחשף ממילא לעיתון 'ישראל היום'. בהתאם, נמצא כי התמריץ של 'ישראל היום' להשפיע לרעה על התכנים של 'מקור ראשון' אינו מובהק מספיק". הממונה גם קבע כי עיכוב ההחלטה היה מעלה חשש לסגירת העיתון ולפגיעה בצרכנים, וכי אין חשש לפגיעה בתחרות.
גם בנוגע למיזוג בין "ג'רוזלם פוסט" ל"מעריב" קבע הממונה כי "חלקם המצרפי של 'מעריב' ושל 'סופהשבוע' ו'ישראל פוסט' (שני העיתונים הנוספים בקבוצת "ג'רוזלם פוסט") בתחום העיתונות קטן יחסית, וכי קיימים מתחרים גדולים ומשמעותיים אחרים בתחום. בהתאם נמצא כי השפעת המיזוג על התחרות היא זניחה ועל כן ראה הממונה לנכון לאשר את המיזוג".
את עזור ייצגו מול הממונה עורכי הדין מתן מרידור ומורן אומן ממשרד אגמון ושות' רוזנברג הכהן ושות'.
הכתבה פורסמה במקור באתר "The Marker"
>> ערוץ 10 הדיח את שלמה מעוז מ"לילה כלכלי"
>> נמשכים השינויים בגלי צה"ל: מנהלת גלגל"צ פורשת אחרי שמונה שנים