מיכה קירשנר, מי שנחשב לאחד מצלמי העיתונות והאמנות המובילים בישראל מאז סוף שנות ה-70, הלך הבוקר (ב') לעולמו. קירשנר, בן 70 במותו, נפטר לאחר מאבק ממושך במחלת הסרטן והותיר אחריו את אשתו צופית ושלושת ילדיהם.
קירשנר, שנולד במילאנו ב-1947, הינו בוגר לימודי בית הספר לאמנויות חזותיות בניו יורק, בעל תואר פרופסור במדעי הרוח והאמנות וחתן פרס מוזיאון ישראל לצילום לשנת 1984. עד לפני חמש שנים עמד הצלם בראש המחלקה לצילום באקדמיה לעיצוב ולחינוך ויצו חיפה, תפקיד בו כיהן מאז 1997, ולפני כן ניסח מחדש את מעמד המסלול לצילום של "המדרשה למורים לאמנות" (כיום, בית ברל) ועמד בראשה בין השנים 1977-1980.
(צילום: מיכה קירשנר)
הוא נחשב למי שהוביל את מהפכת הצילום בישראל, כשצילם דיוקנאות של החברה הישראלית ופלסטינים נפגעי האינתיפאדה הראשונה בשנות השמונים. באותה תקופה הוא עבד במגזין "מוניטין", בו צילם פוליטיקאים, אנשי חברה ואת עם ישראל מתוך עמדה ביקורתית חברתית-פוליטית. רעש ציבורי עז נוצר בעקבות עבודתו למגזין, "דיוקן יונה וולך", שכללה צילום עירום של גבר עם תפילין לצדה של המשוררת, בעקבות שירה "תפילין". בהמשך עבד גם עבור מוסף סוף השבוע של "מעריב", וניהל סטודיו לצילום בתל אביב, שהתמחה בעיקר בצילומי פרסום ואופנה. בשנים האחרונות נהג לצלם בעיקר דיוקנאות של פוליטיקאים, כוכבי תקשורת ואת בני משפחתו.
mako תרבות בפייסבוק