מה כבר אפשר לומר על פרשיית אייל גולן והקטינות שעדיין לא נאמר? נראה שכבר כמה חודשים מסתכם כל העיסוק שלנו בפרשה בצקצוק קולקטיבי ותלונות על פשיטת הרגל המוסרית. כל זה כנראה כי התעסקות אמיתית בחומר הנפץ הזה מחייבת עיסוק בישן וחדש, אשכנזי וספרדי, מעמד האישה, תרבות העלאת כוכבים לדרגת אלילים וכל יתר הנושאים שממש נוח לברוח מהם.
עד השבוע זה עוד היה עדיין סוג של לגיטימי, כל מה ששמענו הוא הדלפות מחדרי חקירות ועדויות של בחורות מבולבלות, אבל אחרי פרסום העדויות כולנו כבר עמוק בעניין. גם חסידי ההפרדה בין האדם לאמנות (גילוי נאות: עד היום גם אני הייתי ביניהם) כבר לא יכולים להמשיך לעשות זאת. יכול להיות שכל זה היה צריך להתחיל מוקדם הרבה יותר, כשהשמועות על היחס המשפיל כלפי אילנית יצאו לאור, אבל עדיף מאוחר. כישרון מוזיקלי גדול ככל שיהיה, אייל גולן לא ראוי עוד לחסות החפות הציבורית. הגיע הזמן להעניש אותו בדרך שבה רשויות החוק כנראה לא יכולות.
חברה שפועלת לפי אמות מוסר נורמליות מוכרחה לנתק מגע מדמויות כמו אייל גולן. חרם צרכני הוא מסר חברתי כזה בדיוק, זה שפועל גם בשטחים האפורים של החוק ויודע להפסיק את החגיגה כשהיא יוצאת מכלל שליטה. המסר הוא פשוט: אין מחילה לגברים שמנצלים עמדות כוח כדי לגרום לנשים צעירות לעשות כרצונם. מי שנורת האזהרה נדלקת לו רק אחרי מציצה נלהבת מדי בחדר המדרגות, צריך להרגיש את המסר הזה עמוק בכיס.
המסר הזה קריטי לא בגלל הרצון בנקמה או אפילו הצדק הבסיסי, המטרה שלו היא לגרום לכל נושא ניצול הנשים להפוך לתמרור אזהרה גדול. בין אם אתה זמר או כוכב ריאליטי או כוכב כדורגל, שיקול הדעת המוסרי חייב להבדיל בין פרטנרית לגיטימית לאישה שיכורה ובעלת מערכת קבלת החלטות שגויה. אישה שנראית צעירה מדי היא כנראה באמת כזו וסרסור בנשים הוא בדרך כלל פעולה שנעשית בניגוד לרצון החופשי. וכן, הייתי אומרת את אותו הדבר אם היו קוראים לו גולנסקי.