במסגרת אירוע חלוקת הפרסים החגיגי שערכו חברת WeWork והאיש שייסד אותה, אדם נוימן, בתל אביב, בו חולקו פרסים בסכום של מיליון וחצי דולר לאמנים מובילים, נערכה גם כיתת אמן מיוחדת בהשתתפות נוימן והזמר אביב גפן. 

נוימן, שהוזמן לבמה על ידי אחותו, הדוגמנית עדי נוימן, סיפר בהתרגשות על הקשר העז שלו ושל WeWork לישראל ועל ההרגשה לערוך את אירוע חלוקת הפרסים דווקא כאן. "אתמול טיילתי בשדרות רוטשילד יחד עם סבתא אסתי, ראינו את כולם מדברים ועושים כיף והבנתי כמה שאין עיר בעולם כמו תל אביב. זה ללא ספק המקום הכי טוב בעולם", אמר נוימן. "ערכנו את אירוע פרסי היוצרים בשמונה ערים שונות בעולם ואין סיכוי שאנחנו לא הולכים לחלק מיליון וחצי דולר גם לחברים שלנו פה בתל אביב. אנחנו מאמינים מכל הלב שאפשר לעבוד ביחד ואנחנו הולכים להתרחב גם לערים נוספות בישראל. בשנה הבאה אנחנו נפתח מייקר ספייס'ס חדשים בחיפה, בירושלים וגם בנצרת. WeWork זה לכולם".

נוימן הזמין לבמה את גפן, אותו פגש רק לאחרונה בביתו שבניו יורק, לכיתת אמן בה שיתפו השניים אחד את השני ברעיונות שלהם לגבי העתיד, ביסודות שלהם ליצירה ובמקרה של גפן גם לא פחדו לשאול גם שאלות בלתי צפויות.

 

גפן: "דבר ראשון מאוד כיף לי להיות פה. בחודשים האחרונים אדם ואני נפגשנו הרבה ודיברנו. אני לא איש של נדל"ו ושל קירות, ביום יום שלי אני עסוק ביצירה אבל מה שראיתי ב-wework בפריז, לונדון ובניו יורק הביא אותי לשאול איך עובד הדבר הזה. לדעתי wework זה דבר שלקח את הפייסבוק והקשרים הווירטואלים והפך אותו לאנושי. החזיר את המגע וזה הקסים אותי וזאת הסיבה שאני פה".

נוימן: "אמנם קיימתי כיתות אמן כאלה בעבר אבל אף פעם לא עם מישהו כמוך. מישהו שלא מסתיר שום דבר. אתמול ביקרתי אותך ואת המשפחה שלך בבית וניסיתי להבין איך אתה מצליח למצוא את הבאלנס בין להיות אמן ומוביל דעת קהל לבין להיות אבא ובעל?"

גפן: "כמו כל מי שיוצר, בראש שלי אני עסוק כל היום בתווים ובמילים ודווקא הבית, הדשא והמשפחה שלי מחברים אותי לאדמה. בלי הגראונד הזה אני יכול להיות מנותק. זה חשוב לי מאוד ואני גם חושב שאני אבא טוב".

נוימן: "אחד הדברים בלהיות אמן ויזם זה לקחת הרבה סיכונים. אני אשמח אם תחלוק איתי ועם הקהל משהו שאתה מרגיש שלקחת בו סיכון".

גפן: "החיים שלי מורכבים מסיכונים. אני מאמין שכל אדם צריך וראוי שיהיו לו שריטות על הרגליים. לדוגמה כשהקמתי את בלאקפילד (הלהקה המשותפת של גפן וסטיבן ווילסון) זה היה סיכון גדול, אנשים לא האמינו שאצליח. היום אני פוגש אנשים ברחבי העולם עם שירים שלי וזה נורא כיף. אני מרגיש את הסיכונים האלה סביבי, אני רואה המון אנשים שעובדים על הקשרים עם השכנים שלנו, הפלסטינים, ולוקחים סיכון. מה שנראה למישהו אחד כסיכון מבחינתי זו אבן דרך".

גפן: "אני רוצה לשאול אותך שאלה שמעניינת אותי. איך אתה מצליח לשמור על השפיות? כל היום באים אליך אנשים עם רעיונות ומנסים לגייס אותך. איך אתה נשאר יציב?".

נוימן: "דבר ראשון אלה שמכירים אותי טוב יגידו לך שהשפיות שלי היא חלקית (צוחק). לא כל יום זה קל, יש ימים שאני מרגיש תחת שליטה ויש ימים שהדם עולה לי לראש. המזל הכי גדול שלי זאת רבקה, שאיתה יש לי חמישה ילדים. כל מי שיש לו בן/בת זוג בקהל שירים יד, אני רואה שזה בערך פיפטי-פיפטי. אוקיי, יש לכם הרבה הזדמנויות הערב (צוחק).

"מי שנמצא בזוגיות יודע שיש מבט מסוים שבני הזוג נותנים לך שכשאתה רואה אותו אתה יודע שחבל לך על הזמן. הייתי לא מזמן באירוע עם רבקה והיה באמת ערב מאוד מוצלח, כשחזרנו הביתה אחרי ששתיתי קצת הלכתי לחדר והרגשתי מאוד טוב עם עצמי, רבקה ישר עקבה אחרי עד לחדר השינה ואמרה שהיא מרגישה שעלה לי הדם לראש ושלחה אותי לטפל בילדים. יש מולי אישה שמציבה לי מראה ואומרת 'אני יודעת מאיפה באת ולאן אתה הולך'. אל תעשה יותר מדי רושם ותחזור לעבודה".

גפן: "אתה מקיף את עצמך בחברי ילדות שגדלת איתם והיום עובדים איתך. הם נמצאים כאן גם הערב מאחורי הקלעים".

נוימן: "כולנו ביחד מההתחלה. בדיוק כמו אשתי, גם החברים שלי יודעים בדיוק מאיפה באתי ואם אתה יכול למצוא חברים שאומרים לך בפנים את מה שהם באמת חושבים עליך אז אתה הסתדרת. דור ה-we לא מתבייש לומר את מה שהוא רוצה. אם אתה מעביד שלא נותן לעובדים שלו מקום ראוי לעבוד בו הוא יעבור לעבודה אחרת. סוד ההצלחה הוא להקיף את עצמך באנשים אמיתיים".

גפן: "אני נזכר בתקופה של פעם. כשהייתי רוצה לצרוך מוזיקה הייתי קונה מלא דיסקים והייתי מרגיש שאני הבעלים של המוזיקה הזאת או פעם שלהיות עם נהג פרטי נחשב דבר נורא גדול. היום אתה רק צריך את הגישה. גישה לספוטיפיי, גישה לאובר. wework הגיעה בתזמון מופלא. אפילו האנשים שדיברתי איתם אצלך במשרדים מאמנים בשיתוף, אין להם בעיה לשתף מתכנתים אחרים בקודים שהם עובדים עליהם".

עדי נוימן וויוורק (צילום: צילום מסך)
עדי, אחות של. הנחתה את האירוע|צילום: צילום מסך

נוימן: "אני מאוד הופתעתי מההבנה שלך בעולם העסקים. הפכתי להיות מי שאני רק בזכות הקשיים שעברתי והעובדה שנולדתי בארץ בדיוק בתוקפה בה נולדתי. זה הכל עניין של טיימינג, אם עדי לא הייתה זוכה בתחרות נערת השנה בדיוק מתי שהיא זכתה ועוברת לניו יורק ואני לא הייתי מגיע לבקר אותה שום דבר מזה לא היה קורה. אנחנו מדברים על הwe, ומבחינתי כל מי שהוא חלק מהדור הזה הוא מי שמבין שאין שום הבדל בין גזע, דת ולאום. אין דבר כזה שלי ושלך. יש כאלה שאומרים שב-wework אנחנו נותנים פחות מקום עבודה לכל עבודה ואני אומר שבדיוק להפך, אנחנו נותנים בדיוק את המקום שכל אחד צריך ובמקום זה אנחנו יותר מקום לחיבור ולקהילתיות. אם נחייה בעולם שמאפשר לנו להשקיע יותר זמן בקהילתיות אנחנו נוכל להקדיש יותר זמן למה שחשוב לנו לעשות".

גפן: "אתה מדבר כל הזמן על 'אנחנו' אבל בשער של פורבס האחרון היית לבד…"

נוימן: "מה שאביב עשה עכשיו זאת דוגמה לתרבות ה-we, להגיד בדיוק מה שרוצים ואני מעריך את זה. אז לשאלתך, אתה יכול לשאול את העובדים שלנו שרצינו לצלם את כולם לתמונה משותפת אבל בפורבס זרקו אותנו מכל המדרגות. והאמת היא שמה שחשוב הוא שלכל אחד יש רגע משלו, ואם עכשיו אני הייתי צריך להיות על השער אז פעם הבאה יהיה מישהו אחר וכן הלאה. אני חושב שאנחנו צריכים לשפוט את עצמנו לפי הצורה שאנחנו מתנהגים, לפי הבחירה שלנו לתת בחזרה לקהילה. חיפשנו הערב חברות ואנשים שיוצרים אימפקט חיובי על הקהילה שלנו בישראל ובישראל, ככל שאני חושב על זה יותר זאת בדיוק התחושה שאני מקבל - חיוביות".

גפן: "ובכל זאת אתה לא חי בישראל".

נוימן: "אם יש דבר אחד שאני רב עליו עם אשתי זה על מקום המגורים. כל מי שנמצא כאן וחי מחוץ לישראל לתקופה של שנה לפחות יודע שלא משנה מה תמיד יש חור בלב כשאתה לא נמצא כאן. כשאתה חי בישראל אתה יודע שאתה חלק ממשהו שגדול ממך".

גפן: "מה דעתך על כל התופעה של בריחת המוחות מחוץ לישראל. המוחות הטובים ביותר שלנו הולכים ובורחים בגלל התחושה שאין כאן עתיד, בגלל הממשלה וגם בגלל המיסוי".

נוימן: "אני ממש לא מבין בפוליטיקה אז אני לא אנסה להגיד שום דבר, אבל רק אספר שהיום בסיליקון ואלי פועלות חברות שלכאורה משנות את העולם. הן ממציאות רכבים ללא נהג וטכנולוגיות שאנחנו אפילו לא יכולים לדמיין. אבל מה שהם לא חושבים עליו זה שהמקצוע עם הכי הרבה עובדים היום בארצות הברית הוא נהגי משאית. ומה יקרה בדיוק כשתבוא המשאית האוטומטית ופתאום כל האנשים האלה יאבדו את העבודה שלהם? מה יקרה לילד שפתאום אבא שלו יהיה מובטל בגיל 38? אני מציע שאנשים יפסיקו לחשוב שהחברות האלה משנות את העולם. את העולם משנים במעשים ואנחנו ב-wework מציעים לשנות גם פה. אני ביקשתי כבר מזמן מהממשלה שתאפשר לנו לפתור את בעיית המגורים בתל אביב. אנחנו צריכים לעבוד יותר קשה כי תל אביב היא העיר הכי טובה בעולם".

נוימן: "לפני שיגמר לנו הזמן אני רוצה לספר לכם על אחד הרעיונות המרשימים שאביב סיפר לי. אגב, אביב הוא אחד האנשים עם המצגות הכי מסודרות שראיתי בחיים".

גפן: "לדעתי wework חייבת לגעת באומנות ולספק לאמנים צעירים מקומות בהם הם יצרו באופן גלובלי, מישהו מתל אביב יוכל ליצור עם חברים מניו יורק ומאסיה. יהיה מאוד יפה לבנות בכל עיר כוורת של יוצרים שפועלים יחד ללא לייבל ומשמיעים את המוזיקה שלהם ברדיו של wework שיהיה רדיו חברתי ראשון מסוגו".

mako תרבות בפייסבוק