לאחר שהומצא מחדש בתור פסטיבל קולנוע אינטרנטי עקב התפרצות הקורונה, פסטיבל דוקאביב לסרטים דוקומנטריים חוזר לבתי הקולנוע. הפסטיבל, שנערך זו השנה ה-22, כבר לא יוכל להתקיים במועד הקבוע (חודש מאי), וייפתח ב-3 בספטמבר. 120 סרטי דוקו מהארץ והעולם יוצגו בפסטיבל, כמו גם 16 סרטים המתחרים בתחרות הרשמית שלו, והוא יינעל ב-12 בספטמבר.
תאריכי האירוע הם לא הדבר היחיד שהשתנה, והפעם רבים מסרטי הפסטיבל יוקרנו גם באמצעים פחות שגרתיים, בין אם מדובר בהקרנות באירועי חוצות (בניגוד לאולמות) או בשידורים אינטרנטיים. לא מדובר בפעם הראשונה בה מארגני הפסטיבל משתמשים בפלטפורמה אינטרנטית, וגם בחודש שעבר, בזמן התאריכים המקוריים בהם דוקאביב היה אמור להיערך, נפתח אתר מיוחד בשם "דוקוסטרים" שריכז כמה מסרטי הפסטיבל להקרנה וירטואלית תמורת תשלום סמלי.
גולת הכותרת של הפסטיבל השנתי היא התחרות הישראלית, במסגרתה יוצגו לראשונה 16 סרטי דוקו מקומיים ומסקרנים במיוחד. בין הסרטים: "אמא מלכה" של יעל אבקסיס, על אמה - הזמרת המיתולוגית ריימונד אבקסיס, שמלווה על ידה הן ברגעים אישיים והן בכמה ממופעיה; סרטו של גד אייזן, "רוקפור: מכונת הזמן", המתעד את להקת הרוק ואת חזרתו של הסולן אלי לולאי אליה, לאחר עשור; ו"אולמרט" של רוני אבולעפיה, העוסק בראש הממשלה לשעבר ובדרכו מהממשלה אל כלא מעשיהו, תוך תיעוד תקופת מאסרו.
סרטים נוספים המוצגים במסגרת התכנית: "גשם בעיניים" על הסופרת דבורה עומר, אותו יצר בנה רון עומר; "שיר ערש לעמק" של הבמאי בן שני, המלווה במשך עשור את הצייר אלי שמיר, שבמהלך הצילומים אובחן בפרקינסון; ו"הגורם האנושי", הצולל אל תוך תהליך השלום בין הישראלים לפלסטינים, משנות השמונים ועד היום.
השנה יוענק לראשונה גם פרס "מעבר למסך", המוקדש לסרטים ישראלים ובינלאומיים שיוצריהם וגיבוריהם פועלים להבאת שינוי במציאות הנוכחית. שני סרטים ישראלים מועמדים השנה לפרס הזה: "ילדים על תנאי" של נעם דמסקי ועדו בהט, העוסק בילדי אומנה, ו"חתונה הפוכה" של מרדכי ורדי, המספק מבט על להטב"קים דתיים. התכנייה הבינלאומית של הפסטיבל, נכון לשלב זה, טרם נחשפה.
בנוסף, כמה מסרטי "דוקוסטרים" אשר הוקרנו במסגרת הפסטיבל האינטרנטי, יהיו זמינים לצפייה באתר הפסטיבל פעם נוספת, החל מיום חמישי הקרוב ועד לסוף חודש יולי. רשימת הסרטים המלאה, כמו גם פרטי ההקרנות הוירטואליות של אותם סרטים, נמצאת באתר הפסטיבל.