התבגרות באור הזרקורים עשויה אולי להישמע לרבים מפתה למדי, אבל מסלולי חייהם של כוכבים רבים שגדלו מול המצלמה כבר הוכיחו שלא כל הנוצץ זהב מציאות הרבה יותר מורכבת מאיך שהיא נראית, ושהמחיר של פרסום בגיל צעיר עשוי להיות גבוה למדי: שחקנים רבים שהתחילו לשחק בילדותם מצאו עצמם מידרדרים לאורח חיים רווי התמכרויות בניסיון לשחזר - או לשם שינוי, למחוק - את אותה תהילה נושנה שזכו לה.

בעקבות הסרט הדוקומנטרי על חייה של בריטני ספירס, כוכבות הילדים מארה ווילסון ("גברת דאוטפייר") וטבי גווינסון ("דיברנו מספיק") סיפרו על ההתמודדות עם הפרסום ועם אשליית הכוח שהוא השרה עליהן בצעירותן. גם ג'נט מקארדי, הלא היא סאם פאקט מ"איי קרלי", סיפרה כי היא התחילה לשחק כבר בגיל 13 - אבל מעולם לא רצתה לעשות זאת מלכתחילה, וכמוה גם בלה ת'ורן, שכיכבה ב"שייק" לצד זנדאיה. וגל החשיפות הזה רק ממשיך: רבקה רייס, המזוהה אולי כנגנית הבס קייטי מהסרט "רוק בבית הספר", סיפרה בריאיון ל"דה פוסט" על הקשיים שנלוו להצלחה בגיל צעיר, מבריונות ועד להתמכרויות.

רייס, שכיכבה בסרט בגיל 10 בלבד, חשפה כי "אני מרגיש.ה שהסיפור שלי הוא סוג של מקביל לזה של בריטני. הרגשתי לא מוגנ.ת כי הייתי קיימ.ת". לדברי רייס - שיצאה מאז מהארון ומשתמשת כיום בכינוי הגוף נטול המגדר they - תחושת הפחד הזו נגרמה בגלל המעריצים האובססיביים, כאשר אחד מהם אף ניסה לצלם אותה באמצע יום לימודים בבית הספר, עוד בכיתה ו'. רייס סיפרה כי נפלה קורבן להטרדות מיניות עוד לפני גיל ההתבגרות, כאשר גברים מבוגרים שלחו לה הודעות בהן כתבו שהם "לא יכולים לחכות עד שהיא תגיע לגיל 18".

לצד ההטרדות המחרידות, התהילה של רייס גם הביאה איתה התנהגויות של בריונות כלפי השחקנית - אבל לא על ידי התקשורת או הקולגות בהוליווד: היו אלה החברים לבית הספר של רייס שהפכו את חווית "רוק בבית הספר" להישג כואב לחיות איתו מחוץ לסט. "במיוחד אחרי שההפקה נגמרה, כשחזרתי לראשונה לבית הספר, אנשים היו ממש נחמדים או ממש מרושעים. לא היה אמצע. אנשים עקבו אחרי בבית הספר וצעקו 'רוק בבית הספר!'".

לדברי רייס, היה קל להשתכנע שהזהות הכולאת של "הילדה מ'רוק מבית הספר'" לא עומדת להיעלם, אלא אם יגיע תפקיד גדול ומרשים יותר. התקווה הייתה שאם זה אכן יקרה, הבריונות תיפסק, הצרות ימחקו ו"הם יפסיקו לקרוא לי קייטי". אבל אחרי ההטרדות והעלבונות בבית הספר, הגיעה ההידרדרות הטראגית - כאשר רייס התמודדה עם מספר התמכרויות והשתמשה באוכל, סמים, סקס, אלכוהול ופגיעה עצמית כדי לצלוח את התקופה האפלה שנמשכה מגיל 14 עד 24. "בזבזתי למעלה מעשור בפחד שהגעתי לשיא שלי בגיל 10", כתבה רייס בטקסט שפרסמה בעבר על חוויית הפרסום שלה בגיל צעיר.

ולמרות כל זאת, רייס מעולם לא חשה חרטה על ההשתתפות ב"רוק בבית הספר". בסרט כיכבו בין השאר ג'ק בלאק, שרה סילברמן ומירנדה קוסגרוב, ולדברי רייס - "הייתה שם רק אהבה ותמיכה. מעולם לא איבדתי את הכרת התודה על כך, או קיוויתי שמעולם לא הייתי לוקח.ת חלק בזה". ואכן, "רוק בבית הספר" הוא עד היום חלק בלתי נפרד מחייהם של השחקנים: הם קיימו מפגשי איחוד מרובים במשך השנים, ואף מחזיקים בקבוצת וואסטאפ משותפת. "הלוואי שהייתה תוכנית ריאליטי לכת האימהות של כוכבי 'רוק בבית הספר' - הן קאסט בפני עצמן". 

וגם לסיפור של רייס היה, למרבה המזל, סוף טוב. בשנת 2017, צלחה גמילה והצעד המתבקש היה חזרה לעולם המשחק, יחד עם כתיבה לטלוויזיה, תחביב מוזיקלי וקריאת קלפי טארוט. לאחר שהתגברה על "הרבה שדים", הגיעה ההבנה כי השאיפה לשבחים ולהכרה איננה בריאה, והרצון למקד את האנרגיה בבסיס התעשייה: לספר סיפורים, ולספר אותם טוב. כעת, רייס כבר בתהליך העבודה על פודקאסט חדש בשם " Where Are We Now" שאמור לצאת באביב הקרוב. ובו תינתן במה לכוכבים ילדים אחרים.