נראה שבדיסני צריכים להתחיל לדאוג: הסרט החדש "עולם מוזר" התרסק בקופות בחג ההודיה, ואם העניין הציבורי בו לא יזנק באופן משמעותי - הוא עשוי להביא את האולפנים להפסד כספי של לפחות 100 מיליון דולר. למעשה, הרווחים הנמוכים שגרף בסוף השבוע הראשון שלו על המסך הופכים אותו לסרט הכושל ביותר של דיסני מזה שני עשורים.
בכורת סרט האנימציה החדש גרפה רווחים נמוכים הרבה יותר מהמצופה; "עולם מוזר" הרוויח 11.9 מיליון דולר ב-4,174 בתי קולנוע באמריקה הצפונית, ו-18.6 מיליון דולר בחמשת הימים הסמוכים לחג ההודיה. מדובר במספרים נמוכים משמעותית מאלה שהופיעו בתחזיות. בכירים האמינו כי הסרט צפוי להרוויח כ-30 עד 40 מיליון דולר בין יום רביעי ליום ראשון (החל מה-23 בנובמבר ועד ה-28), מספרים שבין כה וכה אינם גבוהים באופן יחסי.
הכישלון של "עולם מוזר" בקופות כל כך דרמטי, שהוא כבר זכה להשוואות לא מחמיאות במיוחד לכישלון העבר הבולט ביותר של דיסני: סרט ההרפתקאות "כוכב המטמון" משנת 2002, שהרוויח 16.6 מיליון דולר במהלך חג ההודיה. מדובר בסכום גבוה יותר מזה שגרף "עולם מוזר" בסוף השבוע בו עלה – מה שהופך את "עולם מוזר", כאמור, לפלופ הגדול ביותר של האולפנים בעשרים השנים האחרונות.
הנתונים האלה הופכים את הבכורה של "עולם מוזר" לאחד מסופי השבוע הפותחים הגרועים ביותר שידעה דיסני בזמננו אנו. בכל הנוגע לרווחים שגרף הסרט בסוף השבוע הראשון לעלייתו, הוא ממוקם מעט מעל ל"סיפור הפרברים", שהגיע למסך בתקופת המגפה והכניס לאולפנים 10.5 מיליון דולר בסוף השבוע בו עלה; את "עולם מוזר" עוקף בפער משמעותי סרטים אחרים של דיסני לכל המשפחה, דוגמת "אנקנטו" שהרוויח 27.2 מיליון דולר בסוף השבוע בו עלה (ועוד 40 נוספים במהלך החג), ו"שנות אור", שהרוויח 51 מיליון דולר באותו פרק זמן.
בהשוואה ל"עולם מוזר" אלה נראים כמו מספרים גבוהים, אבל גם הנתונים של "אנקנטו" ו"שנות אור" ממקמים אותם ככישלונות, אם מסתכלים על הרווחים של סרטי אנימציה מוקדמים יותר של האולפנים. במילים אחרות, זוהי שנה קשה עבור גזרת סרטי האנימציה של דיסני – והכישלון של "עולם מוזר" הוא בהחלט נקודת השפל של המגמה הזו. מצד שני, סרטים אחרים של דיסני, שאינם סרטי אנימציה, דווקא הרוויחו לא רע במהלך החג: "הפנתר השחור: ווקאנדה לנצח", למשל, גרף 46 מיליון דולר נוספים בשבוע השלישי שלו באקרנים.
פול דרגרבדיין, אנליסט בכיר של קומסקור, סיפר בריאיון למגזין וראייטי שנתוני הפתיחה הנמוכים של "עולם מוזר" הם מפתיעים, בהתחשב בתקופה בשנה שבה הגיע הסרט לאולמות הקולנוע (כשהוא מתייחס, אפשר להניח, לכך שמדובר בתקופה רוויית חגים). "בדרך כלל בתקופה הזו של השנה, סרט משפחתי של דיסני זה משהו שאנשים נמשכים אליו", אמר דרגרבדיין. "(הנתונים) מראים שאנחנו עדיין מתאוששים, ומסתגלים להשלכות של המגפה".
כאמור, אלא אם כן הביקוש ל"עולם מוזר" יגבר באופן דרמטי בשבועות הקרובים – מקורות מעריכים כי הסרט יביא את דיסני להפסד כספי של לפחות 100 מיליון דולר. הסיכוי ש"עולם מוזר" יתאושש ושנתוניו יזנקו במהירות לא גבוה, בהתחשב בביקורות הפושרות שמקבל הסרט ובבאז המינימלי סביבו. אפילו אם יקודם הסרט כהוגן בפלטפורמת הסטרימינג דיסני+, מומחים בתחום מסבירים שהרווחים של "עולם מוזר" יתקשו לכסות את התקציב שהושקע בו. הפקת הסרט עלתה לאולפנים 180 מיליון דולר, בתוספת של עשרות מיליונים נוספים שהשוקעו בעמלות שיווק והפצה גלובלית; בהתחשב בנתונים אלה, הסרט צריך להכניס סכום של כ-360 מיליון דולר על מנת להגיע לאיזון, כך אומרים מקורות.
"עולם מוזר" עוקב אחר אית'ן קלייד, נער טיפוסי בן 14 ממוצא מולאטי - והדמות ההומוסקסואלית בגלוי הראשונה בסרטי האנימציה של דיסני. אית'ן הוא נער שנון, לא קשוח במיוחד - ויש לו גם צד רגשני. הוא בן למשפחת קלייד האגדית, משפחה של הרפתקנים; ההבדלים בין בני המשפחה עלולים לסכן את משימתם הנוכחית, הכוללת כניסה לארץ לא מוכרת ומסוכנת, ובה יצורים פנטסטיים.